Dr. Kohut László
Dr. Kohut László
szülész-nőgyógyász szakorvos
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert már nem kíván kérdésekre válaszolni.


elérhetőségek  
előző oldal   10 11 12 13 14 
Tünde  2011. november 8. 17:58   #279 

Tisztelt Doktor Úr !
A segítségét szeretném kérni.Két hónapja petefészek gyulladásom van.
Az orvosom először Augmentin 625 öt és Naprosyn 250 et írt fel. Miután elszedtem ismét jöttek az erős alhasi fájdalmak és görcsök.Vissza mentem és Dalacin 300 - at írt fel két dobozzal.Miután ezt is elszedtem ismét vissza jött az erős alhasi fájdalom és kibírhatattlanúl görcsölök csak fájdalom csillapítón élek.Felhívtam az orvosomat és azt mondta, hogy nem tudja hogy ez mitől lehet, menjek ismét vissza.Sajnos már nem bízok benne, úgy érzem csak a pénzt nézi nem a beteget.Lehet, hogy nem is petefészek gyulladásom van.Szeretném a Doktor úrtól megkérdezni,hogy mit tanácsolna.
Válaszát előre is köszönöm:
Tünde


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Ha nem bízik az orvosban, akkor keressen fel egy másikat és mondja el neki az eddigi vizsgálatokat, leleteket és kezelést.
Hasi fájdalom mindig egy komplex kivizsgálást igényel, aminek része a nőgyógyászati vizsgálat, hüvelykenet vizsgálat. labor, ultrahang, esetleg sebész vagy gasztroenterológiai konzílium.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

oktalan  2011. november 8. 17:54   #278 

Doktor Úr.
Egy bent felejtett tampon mennyi idő után okoz panaszokat. Több hétig nem távolítja el magából a barátnőm. Félek, hogy valami baja lesz.
Barátnőm nem a legokosabb, de féltem, mert nem tisztálkodik rendszeresen. Mivel lehetne egy 28 éves nőt rávenni bizonyos higéniai dolgokat tartson be?? Szeretem de nem vagyok az anyja, ilyenekre én tanítsam meg!! Nem tart még a kapcsolatunk a szexnél, de nem is fog ha így marad a helyzet...köszönöm András


Dr. Kohut László

Kedves András!

Hát sajnos nevelési tanácsadáshoz nem értek. Pszichológushoz kellene fordulni.
A tampon semeddig sem jó bent felejteni, ez alapvető higiéniás követelmény, mint a kézmosás.
Próbálja ezt megbeszélni, de ebben aztán igazán nem tudok "okosat" mondani.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

első nap2  2011. november 7. 20:09   #277 

Tisztelt doktor úr! már többször is voltam nőgyógyásznál az elmúlt hetekben,először rákszűrés,majd ultahangos vizsgálat,azután vérvétel.ma pedig mentem kiértékelésre.az orvos annyit mondott hogy csináljak egy tesztet,ha még mindig nem vagyok terhes,akkor kezdjem el szedni a fogamzásgátlót..és majd attól megjön..tudta jól a doktorom,hogy 2 hónapja semmiféle vérzés,de nem ajánlott egyéb gyógyszert....
Mégegyszer köszönöm válaszát!


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Ha kizárható a terhesség, akkor un.kémiai abrasiot-t / curettage / kell csinálni, amire megjön a vérzés,ennek első napján kell elkezdeni a fogamzásgátlót.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

első nap  2011. november 7. 19:49   #276 

Jó estét Doktor úr!
Azt szeretném megkérdezni,hogy a fogamzásgátló tablettát csak a menstruáció első napján lehet bevenni?
Nekem a problémám,hogy több mint 2 hónapja nem jött meg.
Az orvos felírt nekem fogamzásgátlót,hogy attól majd rendszeres lesz de nem tudom most melyik napon kezdjem?Hisz nincs első nap...Illetve félek attól is,hogy nem nyújt védettséget 2hét után ha csak úgy elkezdem.Mit tegyek?


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Amikor felírták a gyógyszert, akkor még nem volt vérzéskimaradása?
Most hiába kezdte el szedni, mert csak a vérzés további összezavarodásához vezethet, ha nem terhes.
Forduljon orvoshoz, ne kísérletezzen önkényes szedéssel.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

NEM EGYÉRTEÉMŰ DG.  2011. november 7. 19:46   #275 

Doktor Úr.
Szeptemberben csináltak nálam egy abrásiot.
Minden rendben zajlott a műtét után.
Csak pár napig véreztema műtét után, és elmúlt a vérzésem.
Szövettan csak nem az egész kaparék véralvadékból áll, nagyobb mennyiségú.
Benne nem secernalo endometrium fagmentumai figyelhetők meg.
A mintában látható tágult mirigyekből származó feltehetőleg simplex hyperplásia!
De a minta diagnózis felállításra nem alkalmas....!!!!!!
Jelenleg okt 28.án endometrium 7mmes.
Kb két hete rózsaszín folyás jelentkezett, ami a mai napon minimális mennyiségű lett már.Elmúlóban van szerintem.
Októberre írtak fel norculutot napi 2x1 5 napon át, de semmi nem történt.
Novemberre szintén 2x1 norculut 5 napon át.De mihez képest szedjem be? Mivel vérzés nincs.
Önnek mi a véleménye erről????

Ha ugyanis a patológus azt mondja, hogy a minta diagnózis felállítására nem alkalmas, akkor tulajdonképpen ez nem olyan, mint ha nem is lenne szövettani lelet és vaktában döntenénk kezelésről.????
Ha esetleg atípusos hyperplasia áll fenn???, valóban a méheltávolítás????
Ha Típusos, simplex hyperplasia igazolódásakor tartós gesztagén kezelés???
Nem tudom befolyásolja e ezeket a dolgokat hogy pajzsmirigy alulmüködésem, cukorbeteg vagyok(tablettás).
Ön szerint javasolt e méh eltávolítása, orvosom szerint nem.
Anyukám hyperplásiában hunyt el 5 éve.
Én félek ettől a hyperplásia dg től. köszönöm...a választ.


Dr. Kohut László

Tisztelt Hölgyem!

Hát ez a szövettan valóban nem sokat jelent, több a ha-, mint a konkrétum. Szerintem nem kell csinálni semmit, amennyiben ismét van vérzészavar, akkor újabb curettage-t kellene csinálni.
A hyperplasiának vannak különböző mértékei, ahogy ennek Ön márt utána is járt. Ha atípia lép fel, akkor ez rákmegelőző állapotnak tekinthető és így szóba jön a méheltávolítás is.
A meglévő hormonbetegségei befolyásolhatják a vérzészavar kialakulását.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László


Dr.Kohut László

Tisztelt Doktor Úr!  2011. november 7. 19:39   #274 

A párommal gyereket szeretnénk.A probléma az hogy már 6 hónapja nem tudok teherbe esni.Áprilisban voltam rákszűrésen ott mondta az orvos hogy van egy petefészek cisztám.Ön szerint ez akadályozhatja a teherbe esést?Miért van az hogy csak egy év után kezdik el a kivizsgálást a pároknál?Azóta nem voltam orvosnál. köszönöm


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Általában 30 éves kor alatt egy év után kezdődik a meddőség kivizsgálása, mert addig nem lehet azt mondani, hogy meddőségről van szó.
Ellenben ha valamilyen elváltozás van, akkor el kell kezdeni a vizsgálatokat, ezért forduljon Meddőségi Szakrendeléshez.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Timi  2011. november 7. 19:36   #273 

Tisztelt Doktor Úr !
A segítségét szeretném kérni. 40 éves vagyok.
Öt hónapja voltam ultrahangon és ezt a leletet kaptam.Norm.k.genit.kp.tág vag.karcsú portió hátul,folytatásban rendesnél valamivel nagyobb myomás jellegű uterus szabad környezetben.Kolp:plasztikázott sp TVS: kevés vizelet a hólyagban. 53*49 mm -esuterus mellső falban 18 mm -es heterogén myoma góc. 5 mm es endometrium Mko.norm. szerketű ováriumok.
Diagnozis : D 2500 A méh submucosus leiomyomája.
Az éjszaka másfél órán keresztűl nagyon erős görcseim voltak. Úgy éreztem mint szülés elött tíz perc nagyon erős fájdalom öt per nyugalom.Cataflam és Nospát vettem be az csillapította.Sajnos már érzem, hogy a gyógyszer hatása már kezd ki menni mert fájdogál a hasam. Szeretném a véleményét megkérdezni, hogy milyen kezelésre számíthatok, Ön mit ajánlana.Válaszát előre is köszöm,
Szép napot:
Timi


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A fenti lelet miatt semmi oka sincs a hasgörcsnek, különben is ez a vizsgálat öt hónapja volt. Elképzelhető inkább most egy akut történés, ami miatt orvoshoz kell fordulni.

Üdvözlettel:


Dr.Kohut László

Hasfájás témához  2011. november 7. 19:32   #272 

Tisztelt Doktor Úr!

Előbbi levelemnél, (hasfájás Jeligével) írtam Önnek, csak sajnos elfelejtettem még egy dolgot megkérdezni amit szerettem volna.
Nem szedek semmilyen gyógyszert jelenleg , antibiotikumot milyen esetbe írnak fel ilyenkor?
Köszönöm válaszát és segítségét!


Dr. Kohut László

Lásd az előző válaszom

hasfájás  2011. november 7. 19:32   #271 

Tisztelt Doktor Úr!

Pár napja volt abortuszom, mert elhalt az embrió, így műszeres befejezés kellett a terhesség megszakításához.
Érdeklődni szeretnék, hogy ilyenkor hány napig szokott tartani a hasfájás?
Egyre jobban fáj.
Ilyen esetbe hány hétig nem szabad nehezebb fizikai munkát végezni?
Felfázás ellen tőzegáfonya tablettát ajánl-e ,hogy szedjek, mert elég könnyen felfázok.
Köszönöm segítségét és válaszát!


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Ha műtét után szövődmény van, akkor vissza kell mennie az operáló orvoshoz vizsgálatra. Pár nappal a műtét után mindenféle szövődményt ki kell zárni, utóvérzés, gyulladás, sérülés.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Lab dagadas  2011. november 6. 19:53   #270 

Tisztelt doktor ur!

Megcsak masfel honapos terhes vagyok, de tegnap estere bedagadt a labam! Mi tortenhetet? Olyat erzek, mintha elektroda csipkedne a labamat.
Kernem segitsen.

Koszonettel ramona


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A lábdagadás nem tartozik a szülészet tárgykörébe, ha a terhesség idején van, ,akkor sem. Különösen a terhesség korai szakaszában nem tekinthető ez terhességi szövődménynek, ellenben lehetnek olyan belgyógyászati betegségek, amik manifesztálódnak a terhesség hatására. Ezért megfelelő szakrendeléshez kell fordulni, ahová a terhesgondozó orvosa is adhat beutalót.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

terhesség előtt  2011. november 6. 19:48   #269 

Kedves Doktor úr,
Terhességre készülök, és szeretném megkérdezni, hogy ha most beoltatom magam a h1n1 ellen védőoltással, az oltás után Ön szerint mennyit kellene várnom a teherbe eséssel,
(az oltóanyag, vagy az oltás utáni esetleges immunrendszer legyengülése miatt?)
Valamint -az olvastam- nagyon sokféle oltóanyag van jelenleg,
melyiket ajánlott megkapnom ebben az esetben?
Köszönöm!
Üdvözlettel: Beatrix


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Az oltóanyagokról és azok farmakológiai tulajdonságairól infektológus orvos tud Önnek tájékoztatást adni.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

tampon  2011. november 6. 18:06   #268 

Doktor Úr.
A menses után 20 napig bent maradt tampon milyen betegséget tud okozni?
csak hüvelygyulladást, vagy esetleg méhgyulladást, petevezető gyulladást? is okozhat?? köszönöm.


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Igen súlyos esetben ez lehetséges, de ehhez igen masszív baktérium invázió szükséges és legyengült immunrendszer. Ajánlatos a nőgyógyászati vizsgálat.
/ egyszer már nem Önnek ajánlottam ezt ?/.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

kérdés  2011. november 6. 18:02   #267 

Kedves Doktor Úr!

Szeptember elején történt terhesség megszakításom. Mivel a menstruációm 7 hét elteltével sem jött meg, nőgyógyászom Norcolut tablettát írt fel, amit 10 nap alatt be is szedtem. 5 napra, megjött a mensesem. Ma a menstruációm 4. napján tartok. Nőgyógyászom előzetes vizsgálatok után Novynette tablettát írt fel, amit ki is váltottam.
A kérdésem az, hogy bevehetem-e holnap, a mensesem 5. napján (holnap), vagy várjak a következő ciklusom első napjáig.
Ha Ön szerint el lehet holnap kezdeni, akkor hány nap múlva élhetünk biztonsággal a párommal egyéb védekezés nélkül szexuális életet?
Válaszát előre is köszönöm: V


Dr. Kohut László

Kedves Kérdező!

A tabletta szedését a vérzés első napján kell kezdeni, ahogy a tájékoztatóban is van. Ha az ötödik napon kezdi, akkor nem biztos, hogy a már esetleg beindult tüszőérést meg tudja akadályozni, így a fogamzásgátlás ennek a tüszőnek a kiéréséig bizonytalan, ez a ciklus 14- 15. napja. Addig egyéb módszerrel történő védekezés is ajánlott.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Barna vérzés műtét után  2011. november 6. 07:45   #266 

Tisztelt Főorvos úr,
Egy hete pénteken műtöttel Laparoskopia - Adhesiolysis, Salpingectomia beavatkozásokkal. (jobb oldali petevezetékem távolították el).A műtét után kb.3 napig véreztem, utána ez a tünet elmúlt. Szerdán voltam varratszedésen, orvosom mindent rendben talált - Október 20-án jött meg az utolsó menstruációm - mondta a következő várhatóan menetrendszerűen, 1 hónap múlva várható.
Viszont tegnap este elkezdtem "barna-vérezni". Nem annyira, mintha menstruálnék, főleg vizeléskor távozik hüvelyemből a nagyobb mennyiségű "vér".
Aggódjak, induljak a kórházba, vagy ez a tünet 1 héttel a műtét után nem akkora baj, mint amennyire én felfújom? Ha nem, akkor meddig normális ez az állapot, mikortól ad okot aggodalomra?
Kontrollra 3 hét múlva kellene csak visszamennem
Válaszát előre is köszönöm


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A laparoszkópnak is volt valami oka, ami esetleg összefügg ezzel a tünettel. Jelen helyzetben nincs semmi teendő, meg kell várni a műtét utáni konszolidáció idejét, ez egy hónap. Mivel méhűri beavatkozás nem volt, így ilyen jellegű gyulladásos szövődmény nem lehet.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

fehéres bőr  2011. november 6. 07:33   #265 

Kedves Doktor Úr!
Nemrég voltam nőgyógyásznál vizsgálaton és fogamzásgátló tablettát felíratni. Rákszűrésem negatív lett, minden rendben volt az eredménnyel. Volt előtte általában egy kis fehér folyásom, de nem viszkedt, nem égett, semmi ilyen jellegű probléma nem volt. A doktor úr mondta is, hogy semmilyen fertőzés nincs, valószínűleg egy kis hormonális eltérés miatt van ez a folyás és a tabletta szedése folyamán beállnak majd a hormonok is normálisan. Írt azért fel Lactofeel gélt, amit használok is heti egyszer, ahogy mondta az orvos. Az utóbbi időben azonban a következő tünet lépett fel: a nagyajkaim egy részén fehéres a bőr és mintha foszlana. Nem viszket, nem ég, semmi kellemetlen érzés nem társul hozzá. Kenegettem azért Canesten kenőccsel de nem múlt el ettől. Mitől lehet ez? Lehet összefüggésben a fogamzásgátlóval? Mit tehetnék ellene?
Válaszát előre is köszönöm!
K.


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Valószínűleg, hogy mégis valamilyen gyulladás lépett fel. ezért vizsgálatra kellene mennie.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

mm  2011. november 5. 18:14   #264 

Köszönöm a válaszát
A
myomám lelet leirása szerint az egyika az uterusz hátso falában egy 30x20mm a másik a fundusában 70x43mm.A leletemre ez van ráirva voltam már több dokinál is de nem kaptam érthetö választ
Köszönöm a megértését .
De fontos lenne nekem a gyerek mert már 37 éves vagyok és nincs gyerekem és nagyon szeretnék


Dr. Kohut László

Kedves Kérdező!

Most is azt mondom, hogy vizsgálat szükséges. Alapkérdés, hogy van-e vérzészavar. Ha nincs,akkor az esélyek jobbak. A vizsgálat során eldönthető, hogy egy viszonylag egyszerű csomóeltávolító műtét könnyen kivitelezhető. Forduljon tapasztalt operatőrhöz.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Fogamzásgátló abbahagyása  2011. november 5. 17:13   #263 

Tisztelt Doktor Úr!
Tegnap válaszolt a kérdésemre, hogy rögtön hagyjam abba a fogamzásgátló szedését, ezzel nem okozok nagy bajt, hogy még nem szedtem be a teljes levelet?


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Annyi történhet, hogy a tabletta elhagyása után megvonásos vérzése lesz. A következő mensest ehhez kell számítani. Az összevissza szedés miatt megbízható fogamzásgátló hatás úgy sincs, legalább a ciklust kellene kontrollálni. Ez után ismét el lehetne kezdeni a hormonális védekezést, esetleg ajánlható a hüvelyi hormontartalmú gyűrű, ami mellett szedési hiba nem fordulhat elő, viszont ugyanolyan megbízható, mint a tabletta.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

kérdés  2011. november 5. 17:08   #262 

Tisztelt Doktor Ur

Köszönöm válaszát.

Mennyi idő a a beágyazódás? Szoptatás alatt is beágyazódik?

Koszönettel krisztina


Dr. Kohut László

Tisztelt Krisztina !

A beágyazódás egy hosszabb folyamat. A megtermékenyítés a hasűrben következik be és a megtermékenyített petesejt kb.egy hét alatt vándorol a méhig, a beágyazódás ez után kezdődik, ez szintén kb.egy hét. Ez alatt az időszak alatt az osztódás már elindul.
A petesejtérés tejelválasztás idején általában nem következik be, de ez sem abszolút szabály, így terhesség szoptatás alatt is lehet.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

mm  2011. november 5. 16:55   #261 

Tisztelt dr úr. Gyereket szeretnék de van 2 myomám .Ettöl még lehet gyerekem ugy hogy mütétet elkeruljem


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A mai ultrahang világban már szinte minden második nőnek van miómája, éppen ezért ezt így nem tudom megválaszolni, ehhez vizsgálat szükséges.
A mióma mellett nem, egy esetben kiviseltek már terhességet,sőt spontán meg is szülték. Ez nagyon függ a személyes lelettől és az esetleges miómát kísérő tünetektől. Van olyan mióma is ami kocsányos és teljesen a méhen kívül helyezkedik el. Személyes lelet nélkül nem lehet véleményt mondani.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

előző oldal   10 11 12 13 14 




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek