Dr. Szabados Péter
Dr. Szabados Péter
gyermekgyógyász szakorvos, gyermekneurológus szakorvos
fejlődésneurologia, inkontinencia
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert már nem végez szakértői tevékenységet.


elérhetőségek  
előző oldal   7 8 9 10 11 
álomszuszék  2012. szeptember 11. 08:57   #205 

Kedves Doktorúr! Én egy 16 éves lány vagyok és a következő problémával szeretnék önhöz fordulni.Az iskola kezdetével furcsán érzem magam ami abban nyilvánul meg hogy állandóan álmos vagyok, éjszaka alszom, nem fekszek le túl későn és mégis úgy ébredek reggel hogy nagyon fáradt vagyok.Órákon nem tudok figyelni mert állandó álmosság tör rám. És ez a fáradtság olykor-olykor rosszuléttel jár. ezalatt a szédülést értem estetenként hányingert és a gerincen végigfutó hidegérzést. ezzel már fordultam háziorvoshoz de a leleteim negatívak így nem jutottunk előbre.Közben kezeltek pánikbetegséggel de az azóta javult. Kérem mielőbbi válaszát! Köszönettel: Alexandra


Dr. Szabados Péter

Kedves Alexandra!
A leírtakból arra következtetek, hogy panaszai lelki eredetűek, ami jellemző is erre a korra. Ha nem múlnak maguktól, kérjen psychologustól segítséget.
Üdv.: SzP

florin  2012. szeptember 11. 08:55   #204 

Kedves Doktorúr!

Nagyon elvagyok keseredve az 5 éves kisfiam viselkedésén.Már majd fél éve sokszor okkal (nem engedek meg valamit)sokszor ok nélkül csúnyát mond rám,rugdos.ököllel ver.. tör zúz mindent.Ez a viselkedés zavar tart egy pár percig és utánna úgy csinál mindha semmi nem történt volna.Az az érdekes hogy csak akkor csinálja ha többen vagyunk ha az Apukája egyedül van vele vagy én akkor egy angyali jó gyerek.Az a lényeg hogy csak közönség előtt szerepel...Egyébként sajnos nagyon szófogadatlan .Van két nagyobb gyeremekem 26 és 20 évesek velük ilyen problémám nem volt pedig őket sem neveltem külömben.Imádjuk szeressük visszük mindenhová,megvan minden...(lehet hogy még több is mint kéne)játszunk,mesélünk,fogócskázunk,biciklizünk....tehát törődönk vele.Már régen elakartam vinni orvoshoz mert szerintem itt valami probléma van de mindeki azt mondta hogy semmi baja nincs csak elvan kényeztetve.Most tartok ott hogy már nem bírom idegekkel már a szüleimet is elhordta mindennek és veri őket is ha rájön a hoppáré... Eddig a délutáni órában kezdte kb 6 óra felé ma már előbb.Azt gondolom hogy lehet hogy zavarja őt hogy ha már valaki ott van nem csak vele foglalkozunk ha az édesapjával beszélgetünk többször ránk szól hogy rá figyeljen és ne velem beszéljen azon is nagyon be tud gurulni.Ha Apa itthon van akkor csak vele foglalkozik, csak ő fürdetheti etetheti,tehát mindent csak ő csinálhat veleMINDENT.(ha én adok a szájába valamit akkor kiköpi és csak az Apától fogadja el).Nagyon Apás a mai napig vele alszik.Sajnos szülés után én nagyon sokat voltam kórházba volt 4 mélyvénás trombózisom meg egy hasi műtétem így az apukájával többet volt mint velem.Nálunk az Apuka az Anyukája...Sajnos a mumus is én vagyok mert én szabályozni próbálom őt sokat tiltok (természetesen amit nem szabad) az Apa meg engedékeny..Kérem szépen a leírtak alapján adjon valami tanácsot.Olvastam hogy van valamiféle epilepszia az is okoz ilyen tüneteket.Kérem szépen segítsen,tudom hogy mindeféle képpen orvost fog ajánlani de az ön véleményére is kíváncsi vagyok..

Nagy tisztelettel:Florin


Dr. Szabados Péter

Kedves Florin!
ad 1. nincs még gyanú sem epilepsziára.
ad 2. keressék fel a helyi nevelési tanácsadót, mert biztos, hogy a család struktúrájában, működésében vannak olyan tényezők, amik kiváltják a gyerek ilyen magatartását, ami nem látszik túl problémásnak.
Üdv.: SzP

kétségbe esett fiu  2012. szeptember 11. 08:50   #203 

jonapot ,doktor úr azzal a problémával fordulnék önhöz hogy
a fitymám alatt , pontosabban a kupakom alat ha feluzom a bőr akor citromsárgás válladék van az alján o.O én fogalmam sincs hogy mi lehet , kérem segítsen doktor úr!
a válaszát előre is köszönöm!!!


Dr. Szabados Péter

Kedves??
Egy smegmának nevezett anyagról van szó, ami a bőr felszinének levállása és emésztődése. Rendszeresen tisztítani szükséges.
Üdv.: SzP

lepedékes nyelv  2012. szeptember 6. 15:40   #202 

ó napot Doktor Úr!

Október elején 2 éves lesz a kislányom. Ma észrevettem, hogy a nyelve elég vastagon lepedékes (az első és oldalsó része nem, csak középen hátul). Régebben azt hittem szájpenész okozhat ilyen, de akkor a gyerekorvosunk megnyugtatott, hogy a tápszertől van. Tápszert kb. 1 hete nem ivott, hanem most átálltunk a bolti UHT-s 2.8 v. 3.5-ös tejre.
Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja ezt a vastag fehér lepedéket? Egyébként semmilyen tünete nincs, jó az étvágya, de folyadékot sajnos kevesebbet iszik mint 1 liter. (abból is gondolom, hogy kevés, mert bogyós a széklete)Azt olvastam ennél többet kellene, de sajnos nem tudom rávenni, hogy többet igyon.
Ön szerint a kevés folyadék okozhatja?

Válaszát és türelmét előre is köszönöm

Ágnes


Dr. Szabados Péter

Kedves Ágnes!
Eléggé sok minden okozhat lepedéket, legtöbbször ételmaradvány, mert 2 éves korban az ember még nem tud megfelelő szájhigiénét tartani. Próbálja meg, hogy pálcás vattával le tudja-e törölni. Ha igen, úgy étel, ha nem akkor mutassa meg orr- fül- gégésznek.
Üdv.: SzP

víz  2012. szeptember 5. 16:27   #201 

Tisztelt Főorvos Úr!

A kislányom tegnap volt 9 hónapos. Anyósom ma, csapvizet (!) adott neki. Mire kiderült szerintem olyan 4 ml-t ihatott meg. Nem lesz tőle baja?

Kata


Dr. Szabados Péter

Kedves Kata!
Amennyiben iható a víz, úgy semmi beje nem származhat tőle. (amúgy pl. a bp.-i csapvíz jobb, mint sok ásványvíz!)
Üdv.: SzP

előző oldal   7 8 9 10 11 
 
©2016 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Felhasználási feltételek