Dr. Szilágyi István
Dr. Szilágyi István
sebész szakorvos
tápcsatorna, sérvek sebészete, proktológia
 


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   8 9 10 11 12 
Talyog  2014. április 17. 09:01   #225 

T.doktor ur.beszeltunk mar a sipolyaimrol hogy nemakar gyogyulni meg duzzadt meg mindig.azt szeretnem kerdezni hogy most kismedence mri re kuldenek valami zseles beontessel hogy van e esetleg valahol talyog amit nem vagtak fel.ez a vizsgalat mennyire fajdalmas a beontes resze?illetve kontrol hasi ct re kell mennem hogy javult e valamit a bel gyulladas a vekonybeleimnel.azt mondtak ha nem akor megkell operalni.akkor kiveszik a vekonybelet?


Dr. Szilágyi István

A beöntés általában csak kellemetlen, de az ön esetében lehet hogy fog egy kis fájdalommal járni, attól függ, hogy egyébként panaszos e odalent. Ha egyébként nincsenek fájdalmai, akkor a beöntés sem fog okozni fájdalmat.
Második kérdésére válaszolva igen, a műtét az érintett vékonybél szakasz eltávolítását jelenti, de nem az összes vékonybelet, hisz az nélkülözhetetlen az élethez.

Kicsi manó  2014. április 11. 05:00   #224 

Tisztelt Doktor úr. KB 2 hete hasi sérvet állapítottak meg nálam.A sérv nagysága 11 mm.Voltam ultrahangon és gyomor tükrözésen is:A leletek negatívak vagyis minden rendben van kivéve a sérvet.A kérdésem az lenne.hogy muszáj-e műteni minél hamarabb vagy várjak vele hátha elmúlik.Az orvos azt mondta,hogy kerülnöm kell a fizikai munkát és az emeléseket.Nos nekem a munkám nemigen engedi.hogy ezeket ne végezzem.Hentesboltban dolgozom ahol mindent csinálok a pakolástól a kiszolgálásig.Valamint ha behajolok a pultba máris nyomom a hasamat.Kérem adjon tanácsot mi tévő legyek! Köszönettel Kicsi manó


Dr. Szilágyi István

A sérv bár kicsi, elmúlni nem fog magától. Műtét javasolt. Mivel panaszokat jelenleg nem okoz, ezért nem sürgős, de mivel fizikai munkát végez, számítani lehet rá, hogy előbb-utóbb jelentkeznek panaszok és/vagy növekedni fog a sérv. Javaslom, keresse fel a területi sebészetet további tanácsért.

Sérvháló  2014. április 1. 22:30   #223 

Tisztelettel kérdezném Dr. Szilágyi István sebésztől, hogy laparoszkópos eljárással beültetett sérvhálót látja-e az ultrahang.

Köszönettel:
Lajos


Dr. Szilágyi István

Előfordulhat, hogy látszik, bár nem feltétlenül. Függ ez az ultrahang géptől, a háló típusától és természetesen a beteg testfelépítésétől is, egy esetleg testesebb beteg hasfalán nem biztos, hogy "átlát" az ultrahang.

Hasfeszülés ,puffadt érzés  2014. április 1. 08:09   #222 

Tisztelt Szilágyi János !
27 éves lány vagyok . Kb 2-3 hete borsó nagyságú csomokat találtam a hasfalamon . Olyat érzek mintha izomlázam lenne s feszül ,ha meg kitapogatom a csomokat akkor egy kettő fáj ha megnyomon. Nem olyan vészes a fájdalom csak kellemetlen . Sokat idegeskedek a munkahelyen és otthon is . Talán a stresz miatt lehet ? Hová forduljak ? Mennyek előszőr háziorvoshoz vagy mit tud nekem ajánlani?

Köszönettel : Timi


Dr. Szilágyi István

Kedves Tímea!

Nem hiszem, hogy a stressz okozna ilyesmit. Első lépésként mutassa meg a háziorvosnak, egy ultrahang vizsgálat is szóba jöhet.

Tisztelettel

Szilágyi István

felső hasi fájdalom  2014. március 31. 08:11   #221 

Kedves Doktor Úr!

Hasi fájdalmaim kb. egy hónapja kezdődtek épp a havi ciklus megléte alatt, miután nehezebb fizikai munkát végeztem a kertben. A menstruációs görcs mellett a jobb oldali bordaív alatt görcsös, szúró fájdalom jelentkezett, ami olyan intenzív volt, hogy másnap bementem kórházba mert megijedtem. Vesekövet,epekövet nem találtak, így hazaküldtek. Mivel nem múlt a fájdalom és akadályozott a munkavégzésben visszamentem és egy gyomortükrözés és biopszia után azt mondták h minden rendben. A laborvizsgálatoknál az egyetlen furcsaság az volt h vért találtak a vizeletemben, pedig akkor már elmúlt a havi ciklus. Közben a fájdalom enyhült és elvándorolt ...lejebb a koldök irányába is, de fennt közvetlenül a borda alatt is jelen van. Főleg tüsszentésnél, intenzív nevetésnél, nagyobb levegővételeknél érzem most csak.
Közben elmentem egy magánrendelésen ultrahangra, ahol közepes mennyiségű szabad hasi folyadékot találtak a vékonybelek között. Nőgyógyász ezután bal oldalt a hugyhójag mellett talált egy cisztát és mellette folyadékot. A cisztát eltávolították, már meg volt repedve, de a szövettan megállapította, h ez funkcionális ciszta volt.
Kérdésem az lenne hogy az én felső hasi fájdalmam, amit néha már szinte a bordák alatt érzek, elöl és hátul is (szúró fájdalomként, mondjuk levegővételnél) összefügghet e ezzel a már eltávolított cisztával és megnyugodhatok-e, hogy idővel majd elmúlik. Vagy járjak utána. Ha igen milyen orvoshoz kellene mennem annak tükrében hogy fájdalmaim nem függenek össze evéssel, tehát nem hinném, hogy eredményt hozna egy vastagbél tükrözés, amire küldeni akartak legutóbb.
Örülnék, ha tudna segíteni, mert már többször hazaküldtek olyanokkal h szélgörcsöm van, savlekötővel stb...
Lehet, hogy atüdőmmel van valami? De akkor miért fáj egésszen a köldökömig nyomástra? Szúrni viszont csak feljebb szúr inkább a bordák alatt.
Segítségét előre is köszönöm.


Dr. Szilágyi István

Nem könnyű kérdés. Az ultrahangon talált szabad hasi folyadék okozhat irritációt, és ez fájdalmat. A ciszta eltávolításakor gondolom leszívták a folyadékot is. Ha nem múlnak a panaszai, talán a nőgyógyászt javasolnám ismét felkeresni. Az ugyanis, hogy a panaszai a menstruációval egyidőben kezdődtek utalhat ún. endometriosisra, ami azt jelenti, hogy a hasüregen belül, távol a méhtől méhnyálkahártya szigetek találhatók (akár a belek között vagy a belek falában) és ez fájdalommal jár, mikor éppen zajlik a ciklusa. Ha ez igazolódik, műtéttel el kell távolítani.

előző oldal   8 9 10 11 12 
 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek