Dr. Szilágyi István
Dr. Szilágyi István
sebész szakorvos
tápcsatorna, sérvek sebészete, proktológia
 


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   15 16 17 18 19 
Judit53  2015. augusztus 2. 19:49   #362 

Férjem két hónapja "sztómás" lett. (prosztata rák okozta vastagbél rák, túl egy sugárterápián).
Gondunk van a zsákokkal is -van, hogy 2-3 zsákot "fogyasztunk" naponta-, de most a sztómája vérzik.
A sebésze szabadságon van.
Próbáljuk "szellőztetni", már kamillával is öblítgettük.
A környéke szépen rendbejött, mert kezdetben azzal is gond volt, igaz, akkor a sztómaval nem volt baj.
Köszönöm figyelmét, várom a válaszát.
Orvoshoz is megyünk, de addig is számítok segítségére.


Dr. Szilágyi István

A stoma vérzése gyakran előfordul, könnyen sérül a nyálkahártya, általában spontán rendeződik, ritkán kell csak beavatkozni. A napi 2-3 zsák nem vészes mennyiség. Attól, hogy még az operáló sebész szabadságon van, nyugodtan visszamehetnek a kórházba, a többi sebésznek is el kell látnia a férjét. Érdemes lenne sztómás nővérrel felvenni a kapcsolatot, a kórházban szintén tudnak segíteni.

Köröm eltávolítás  2015. július 27. 13:36   #361 

Tisztelt Doktor Úr !

Négy napja a fél körmömet el kellett távolítani benövés miatt. Azóta egyszer kellett visszamennem kötözésre, és egy érdekes zselé fóliás kötöző anyagot használtak, amit mindig visszatettek. Nem látam, hgoy egyszer is betadinnal vagy bármivel fertőtlenítették volna. A seb elvileg gyógyul. Már nem kell visszamennem, de nem mondták, hogy mikor vegyel le a kötést, illetve ezt a zselé szerű fóliát hogyan pótoljam, kell e egyáltalán, illetve betadinnal van e értelme kezelni, vagy már csak egy vékony tapaszt tegyek rá 5-6 nap után? Tusolni lehet már vele? Köszönettel. Katalin


Dr. Szilágyi István

Tisztelt Katalin!

Egy speciális sebkezelő anyagot használhattak, sok ilyen van forgalomban, lényeg, hogy felszívja az esetleges váladékot, és antibakteriális anyagot is tartalmaz, leggyakrabban valamilyen ezüst tartalmú vegyületet. Ha már a sebben van legalább 2-3 napja, akkor el lehet távolítani. Nyugodtan tusoljon kötés nélkül, majd itassa szárazra a sebet, és még néhány napig kezelje Betadine-nal, lehetőleg oldattal, ne kenőccsel. Egy öntapadós sebtapasz elég kell, hogy legyen. Néhány nap múlva már remélhetőleg ez sem fog kelleni.

Tisztelettel

Szilágyi István

előző oldal   15 16 17 18 19 
 
©2015 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek