Dr. Szilágyi István
Dr. Szilágyi István
sebész szakorvos
tápcsatorna, sérvek sebészete, proktológia
 


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   18 19 20 21 22 
aranyér  2016. február 10. 15:41   #428 

Tisztelt Doktor Úr!

Két hete műtöttek sebészeten trombocizált aranyérrel, külsővel, belsővel (mindhárom irányból ) egyaránt. A varrataim még mindig megvannak, a fájdalom már jelentősen csökkent, de sajnos még az ülés nehézkes. Kérdésem az lenne, mikortól élhetek újra normális életet: mikortól dolgozatok( ülő munka), mikor emelhetek, meddig kell fizikailag kímélni magam, illetve mikortól mehetek uszodába, szaunázni.
Illetőleg a széklet rendezéséhez 3*1 evőkanál paraffint és 1 ek Laveolacot eszem, ezt meddig folytathatom? Köszönöm megtisztelő válaszát!


Dr. Szilágyi István

Egyénenként változó, hogy mikor térnek vissza a dolgok a megszokott kerékvágásba, de általánosságban néhány hét szükséges hozzá. Nem tudom, a varratokkal mit terveztek, kiveszik őket, vagy felszívódnak. A paraffint és a laevolacot folytassa még 1-2 hétig. Fizikai kímélet még javasolt, de óvatos terhelést (szobakerékpár, ha nem fájdalmas, gyaloglás, nagyon könnyű kocogás) már elkezdhet. 1 hónap után a műtéttől már bátrabban lehet mindent, a szervezete jelezni fogja, hogy mi az, amit bír vagy mi az, ami még korai. Vízbe elvileg már mehet, de ha esetleg van váladékozás, akkor még várjon, míg teljesen elmúlik.

Felületes fejsérülés  2016. február 8. 17:09   #427 

Tisztelt Dr. Szilágyi István!

Nem tudom hogy ez az ön szakterülete -e de azért felteszem a kérdésemet :)
Szóval bevertem a fejemet kb. 1 hónapja és egy felületes seb keletkezett a fejbőrömön a seb típusát sajnos én nem tudom megállapítani de gondolom zúzott seb vagy horzsolt seb lehetett meg nem is volt vészes, persze 8 napon belül be is gyógyult de azóta a hajam azon a sérült területen nem nő, azt szeretném megkérdezni hogy ilyenkor is sérülnek a hajhagymák mert egyszer még gyerekkoromban volt egy sérülésem de az igaz mélyebb seb is volt és nem is varrták de azóta ott kopasz is vagyok.


Dr. Szilágyi István

Elnézést a késői válaszért. Bőrsebek esetén is igaz, hogy a szervezet hegszövettel javítja a sérülés helyét. A heg pedig nem bőr, tehát szőrtüszőket, különféle mirigyeket nem tartalmaz. Ezért nem nő önnek sem haj azon a területen.

2016.02.03  2016. február 3. 17:20   #426 

Köszönöm szépen a válaszát!


Dr. Szilágyi István

Szívesen.

Vizsgálat 2016.01.29.  2016. február 3. 12:53   #425 

Kedves Doktor Úr!

Nekem volt egy kisebb műtétem ami a kereszt csont metszetnel van amit csak meg vágtak és nem vágtak ki egészben és hogy a teljes kívágása az hogy történik és hogy érdemes meg csinálni!


Dr. Szilágyi István

Az előző levélben leírtam pár szóban a műtét lényegét. Azonban csak akkor lehet megcsinálni, ha az eredeti gyulladás teljesen elmúlt, ez kb 3 hónap. Mindenképpen érdemes megcsinálni, mert csak gondot okozna, újra kialakulna.

miért nem erheti viz?  2016. február 3. 12:49   #424 

Tisztelt DR. ur!

A seb mikor bevarrasodik miert nem erheti viz en abban voltam hogy ez jót tesz a gyogyulasnak ezert zuhanyzaskor folyattam ra rendesen a vizet lesz ennek kovetkezmenye bocsanat a helyesirasert telorol vagyok


Dr. Szilágyi István

Attól függ, milyen sebről beszélünk. Ha egy gyulladt, fertőzött sebről van szó, akkor jót tesz a seb zuhanyoztatása, kimossa a kórokozókat. Steril seb eseten azonban éppen ellenkezőleg, bemoshat kórokozókat a sebbe

Vizsgálat 2016.01.29.  2016. február 3. 12:46   #423 

Kedves Dr Úr!

Nekem a kereszt csont metszetnél van egy duzzanat amit kétszer megvagtak és a gyökeret érzem még hogy ott van és ilyenkor hogy zajlik le a műtét!! :/


Dr. Szilágyi István

Altatásban vagy gerinc érzéstelenítésben kimetszik a korábban gyulladt területet és vagy összevarrják vagy nyitva hagyják. Hetek alatt gyógyul meg.

ha 8 napon belül  2016. január 28. 22:50   #422 

Tisztelt Dr.úr!

Utoljára azt szeretném megkérdezni hogyha egy seb 8 napon belül begyógyul akkor azután nem marad heg? Én vagyok akinek buliban belekarmoltak az arcába


Dr. Szilágyi István

Nem, akkor nem valószínű, hogy marad heg.

Vizsgálat  2016. január 25. 06:44   #421 

Tisztelt Doktor úr!

Szeretném megkérdezni, hogy az aranyeres vizsgálatot zavarja-e, ha éppen menstruálok? Vagy inkább kérjek egy új időpont a vizsgálat elvégzésére?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv
Liliána


Dr. Szilágyi István

Kedves Liliána!

Nem zavarja a vizsgálatot, különösen úgy nem,ha tampont használ.

Tisztelettel

Szilágyi István

előző oldal   18 19 20 21 22 
 
©2016 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Felhasználási feltételek