Dr. Szilágyi István
Dr. Szilágyi István
sebész szakorvos
tápcsatorna, sérvek sebészete, proktológia
 


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   15 16 17 18 19 
HPV  2015. augusztus 28. 07:28   #375 

Tisztelt Doktor Úr!

Voltam sebészeten, és a sebész is azt mondta, hogy ez condyloma a végbélnyílásom körül. (Én vagyok, aki annyira megijedt hogy meg fog halni ez miatt, de már megyugodtam.) Mondjuk teljesen nem, mert a sebész nagyob kedves volt, de azt mondta jobb lenne ha bőrgyógyászhoz mennék inkább. Ez még rendben is volt, egészen addig amíg azt nem mondták hogy a következő szabad időpont szeptember 29.-e. Az még 1 hónap. Nem tud ajánlani valami ecsetelőt addig vagy valamit, ami vény nélkül kapható? Ma kipróbáltam a Spiritus Salycillatus nevű oldatot amit amúgy az arcomra használok, és amikor rákent a szemölcsökre, egy idő után kifehéredtek és kemények lettek. Ez most jó vagy rossz? Persze borzasztóan csípte, sőt már már kimarta a végbelemet, de szerintem hatásos volt egy kicsit. Meg tegnapelőtt WC után megint csak megijedtem mert ömlött belőle a vér, na most azt olvastam ha már vérzik, az nagyon nagy baj. Szóval most ilyen kérdések öveznek engem egyfolytában, hogy akkor kenjem addig, vagy ne kenjem házilag, jó ha kimarja vagy nem jó, baj e hogy már majdnem tripla adag multivitamint szedek vagy nem baj. Mindenesetre bíztató az hogy az alacsony rizikójút kaptam el, az viszot nem hogy a leírások szerint van hogy több év mire megszabadul tőle valaki. Roland.


Dr. Szilágyi István

Tisztelt Roland!

Ne kenje szaliciláttal. Régebben volt használatban ecsetelő, de már nem használatos, patikában egyébként sem volt kapható. Bár a bőrgyógyász biztos tud majd javasolni vmit. Furcsa nekem kicsit, hogy a sebész elküldte, a hátralévő 1 hónapban talán célszerű lenne felkeresni egy másik sebészt, második vélemény céljából.
A vérzés az irritáció miatt előfordul, ezért se kenje szaliciláttal, és igyekezzen minél kevesebbet és minél óvatosabban törölni.
A vitaminnal pedig óvatosan, ne szedjen többet belőle a javasolt mennyiségnél. Nem minden vitamin ürül ki ugyanis a vizelettel.

Tisztelettel

Szilágyi István

ilioingvinális heg okozta fájdalo  2015. augusztus 26. 19:27   #374 

Üdvözlöm Tisztelt Dr Úr!

A neurologus az javaslatot adta ki kell metszeni a heget kihez forduljak ez irányban
Köszönöm a választ


Dr. Szilágyi István

A területileg illetékes sebészeti szakrendelésen jelentkezzen, ott tudnak majd segíteni. Háziorvos ír beutalót.

Tisztelettel

Szilágyi István

epe műtét  2015. augusztus 23. 11:19   #373 

T.Doktor úr!
Nekem 2003-ban kimutatták hogy epepolipjaim vannak.Mostanra a polipok mellett epekővek is mutatkoznak.A háziorvosom azt javasota hogy most vetesem ki a polipoka,és azepekőveket is amíg nem okoz panaszt.Tudva lévő hogy én mindenféle orvosi beavatkozástól rettegek,de bizonytalanságtól is tartok.Kérdésem a következő:Ha én most panasz mentesen válalnám műtétet mennyi idő a felépülés,mert sokat nem hiányozhatok a munkahelyemről,és a kockázat veszélye is érdekelne.Tulajdonképpen attól félek a legjobban hogy altatás után nem ébredek fel,ezt a műtétet nem lehet más megoldással elvégezni?


Dr. Szilágyi István

Nem, ez a műtét altatásban történik, nincs jelenleg más mód. Nagy számban, gyakorlatilag naponta végzett műtétről van szó, bár nem szeretem a kifejezést, de erre mondják, hogy rutinműtét. Laparoszkópos módszerrel végzik, ez más néven kulcslyuk műtét, 4 apró vágás marad csupán utána. A felépülés gyors, max. néhány nap-1 hét az az idő, amit munkától távol kell töltenie. Természetesen ez arra az esetre vonatkozik, ha minden rendben alakul, szövődmény nélkül. Mint minden műtétnek, ennek is van kockázata, lehetnek szövődmények, nehézségek, az altatásnak úgyszintén. De ezek nagyon ritkák manapság, 100 esetből 1-2-ben fordulnak elő.
Valóban javasolt még mostanában, panaszmentes állapotban túl lenni a műtéten, ezzel is lehet csökkenteni az esetleges komplikációk esélyét. Ugyanis, ha már panaszai vannak, ott mindig van bizonyos fokú gyulladás is, ami pedig általában nehezebbé teszi a műtétet.

Tisztelettel

Szilágyi István

HPV fertőzés elfajult  2015. augusztus 20. 20:55   #372 

Tisztelt Doktor úr!

Harmadjára írok Önnek, mert csak augusztus 25.-ére kaptam időpontot sebészetre. Én vagyok az, aki együtt volt egy férfival és elkapott valamilyen fertőzést az internetes diagnosztizálásom alapján HPV. Most már ilyen állapotban van, egyre rosszabb lesz nem pedig jobb: http://kepfeltoltes.hu/view/150820/121031215image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Nem tudom mit tegyek, olyan mintha az immunrendszerem nem lenne képes legyőzni a vírust és egyre csak terjed tovább, mellesleg a nemiszervemen semmi jele nincsen még HPV-nek. Egyszerűen nem tudom mit tegyek, néha WC után vérzik, néha viszket, nem mindig, most nem tudom hogy mossam ne mossam érjek e hozzá vagy ne, létesíthetek a szexuális kapcsolaot, ha nem meddig nem vagy már soha nem lehetek senkivel mert a jövőben meg fogok halni. Kérem segítsen Doktor úr. Roland.


Dr. Szilágyi István

Tisztelt Roland!

Ismét csak nyugtatni próbálom, ettől nem fog meghalni, értse meg! Ha valamivel több bőrfüggelék van is, a helyzet egyáltalán nem drámai. 5 nap van hátra az időpontjáig, nem kell izgulni. Ha vérzik, természetesen legyen óvatos a törléssel, inkább mossa, zuhanyoztassa. Szexuális kapcsolat létesítése a kezelésig természetesen nem javasolt, felesleges és felelőtlen dolog lenne tovább szórni a vírust.

Tisztelettel

Szilágyi István

Epeműtét  2015. augusztus 20. 20:50   #371 

Tisztelt Doktor Úr!

6 napja műtöttek, kivettek az epeholyagom. Apro kovek miatt. 4 pici vagasom van. Utolag kaptam 10 veralvadasgatlo injekciot tegnap elott. Kivaltottam de szeretnem megkerdezni hogy igy 6 nappal mutet utan szukseges e ezt beadni. Ettol jobban felek mint a mutettol. 163kg/78kg vagyok viszont max nappal 1 orat fekszem, tobbnyire fent vagyok, maszkalok. Koszonom szepen valaszat. Monika


Dr. Szilágyi István

Kedves Mónika!

Ideálisabb lett volna rögtön a műtét után elkezdeni az injekciót, igazából az első már a műtét napján járt volna, érdekes, hogy miért így csinálják. Lényeg azonban, hogy a biztonság kedvéért adja be magának az injekciókat, néhány nappal a műtét után is fokozottabb a rizikó vérrög kialakulására.

Tisztelettel

Szilágyi István

Katalin  2015. augusztus 13. 05:24   #370 

Tisztelt Doktor Úr!
A fiamnak azt tanácsolta a bőrgyógyász hogy le kellene venni az anyajegyét sebészeti úton, a hónaljból,mert irritációnak van kitéve.Azt szeretném megkérdezni ,hogy ilyen esetben is elküldik- e az eltávolított anyajegyet szövettani vizsgálatra?
Köszönöm válaszát.
Tisztelettel Katalin


Dr. Szilágyi István

Tisztelt Katalin!

Természetesen! Minden esetben kötelező elküldeni a levett anyajegyeket szövettani vizsgálatra, bárhonnan származzanak is.

Tisztelettel

Szilágyi István

HPV fertőzés a végbélnyíláson  2015. augusztus 8. 16:58   #369 

Tisztelt Doktor úr!

Én írtam Önnek pár napja hogy pár hónapja vettem észre a végbélnyílásomnál apró fájdalmatlan csomókat miután együtt voltam egy férfival és azt válaszolta hogy ez condyloma a HPV fertőzés miatt. Kezd beigazolódni hogy tényleg az, mert egyre többet veszek észre és egyre jobban félek, mert csak augusztus 25.-ére kaptam időpontot sebészetre addig meg ki tudja milyen bajt fog okozni ez a vírus a szervezetemben, lehet hogy rákos leszek addigra vagy teli leszek mindenhol ilyen condylomaval vagy netalán nem is fogok addigra már élni mert nem bírja legyőzni a szervezetem a fertőzést és belehalok. Még csak 20 éves vagyok, sosem szoktam beteg lenni, sok vitamint szedek és nem hiszem el hogy elkaptam egy halálos betegséget, amire nincs gyógyszer. Nem tudna valami ecsetelőt, gyógyszert, kúpot vagy bármit ajánlani rá ami nem vényköteles? Múltkor körömvirág krémmel kentem be, de semmit nem ért. Azt írták hogy a szalicilsavas oldat jó rá, van is itthon amit az arcomra használtam pattanások ellen, az nem lenne jó rá? Vagy valami, akármit ha mondana örülnék neki, mert nagyon félek. Előre is köszönöm, Roland.


Dr. Szilágyi István

Roland, először is nyugodjon meg, nem fog meghalni, ez nem halálos betegség. Aug. 25-ig lehet még több belőle, de ugyanott, ahol az eddigiek is vannak, nem fog szóródni máshova. Rákká sem fog átalakulni, efelől biztos lehet. A szalicilát nem hiszem, hogy fog segíteni, de ártani biztos nem árt.
Kulcsszó a nyugalom, nincs akkora baj!

sipoly  2015. augusztus 8. 07:33   #368 

T.doktor úr.irtam mar onnek tobbszor van most 3atfuzott es egy kifakadt sipolyom.na most a kifakadt sipoly ami nincs atfuzve uleskor nemjo kicsit fajdogal.maga szerint atkellene aztis fuzni?Biológiai kezelés utan begyógyul deaztan 2-3het kifakad megint.ha atkell fuzni az altatásban szoktak?mert nekem a többit nem ugy csinaltak.mennyi idővel jar ez a dolog ha bekell feküdni?koszonom válaszát.


Dr. Szilágyi István

Anélkül, hogy látnám a sipolyt, nem tudom megmondani, hogy át kell -e fűzni, de valószínűleg igen. Az pedig, hogy altatásban csinálják, vagy anélkül, függ attól, hogy mekkora a sipoly, milyen mélyre megy stb. Javaslom keresse fel az operáló sebészét.

Végbélnyíláson elváltozások  2015. augusztus 5. 21:01   #367 

Tisztelt dr. Szilágyi István!

Körülbelül 1 hónapja vettem észre, hogy a végbélnyílásomnál valamilyen apró, fájdalmatlan valamik jelentek meg. Nem fájnak, wc után néha véreznek és mintha egyre több lenne rajta. Itt a kép: http://kepfeltoltes.hu/view/150805/552089298image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Nagyon meg vagyok ijedve, mert lehet hogy rákos sejtek elkezdtek kijönni rajtam, mert 2 hónapja körülbelül volt egy szexuális kapcsolatom egy férfival és nem védekezett. Azt olvastam, hogy HPV fertőzés lehet és ez egy gyógyíthatatlan betegség amibe belehal pár hónapon belül aki elkapja. Kértem időpontot sebészetre már, de lehet hogy inkább nemi beteg gondozóhoz kellene mennem? Akkor most meg fogok halni? Annyi mindent olvastam már, hogy ez lehet rák, HIV, HPV, szifilisz, hemorroid, valami Skin Tag-ről is olvastam. Ön ránézésre mit mondana?

Köszönöm válaszát,
Roland 20.


Dr. Szilágyi István

Tisztelt Roland!

Először is, ne ijedjen meg, nem fog meghalni. A kép alapján valószínűleg HPV fertőzés okozta ún. condyloma az, ami kialakult a végbélnyílása körül. Sebészileg nagyon könnyen és gyorsan eltávolítható, azonban visszatérhet. A HPV-nek számos alfaja létezik, ki kell deríteni, hogy itt pontosan melyikről van szó, vérvétel és az eltávolított csomócskák (magyarul egyébként függöly) vizsgálata szükséges. A sebészet jó irány, a többiben ott majd segíteni fognak.

Tisztelettel

Szilágyi István

hasfali sérv  2015. augusztus 5. 20:54   #366 

Nagyon szépen köszönöm a válaszait! Igyekszem odafigyelni ezekre a dolgokra!


Dr. Szilágyi István

Igazán nincs mit.

Hasfali sérv  2015. augusztus 5. 16:21   #365 

Bocsánat,többet nem zavarom! Felvetődött bennem még egy kérdés! Gyomor nélkül,babafej nagyságú sérvverl,mellette magas vérnyomással.inzulinos cukorbetegséggel,bal térdben protézissel,de már a jobb térdbe is kellene,hozzá depresszióval, vajon mennyi idő lehet kb. hátra az életemből? Elnézést a kérdésemért,tudom ön nem jós,de szeretném tudni, átlagban így vajon mire számíthatok!
Köszönöm. Tisztelettel: Bori.


Dr. Szilágyi István

Nézze, tudnia kell, hogy a betegségei elég magas rizikót jelentenek további szív- és érrendszeri problémák szempontjából, ugyanakkor önmagukban nem okozói azoknak. Gondos odafigyeléssel, rendszeres kontrollal, megfelelő diétával nincs akadálya a tisztes idős kor elérésének.

hasfali sérv  2015. augusztus 5. 16:08   #364 

Köszönöm szives válaszát! Kicsit elkeserít,de ez van!Még arra lennék kíváncsi,ez a háló bennem nem okozhat problémát?
Köszönöm.Tisztelettel: Bori.


Dr. Szilágyi István

Nem, efelől nyugodjon meg, teljesen szövetbarát, nem okoz gondot. Persze van, hogy elfertőződik, de ez a műtét utáni rövid időszakon belül történik, ezt követően már nem.

Hasfali sérv.  2015. augusztus 4. 22:25   #363 

Tisztelt dr úr!
Elkeseredett és tanácstalan vagyok,szeretném a tanácsát kérni! 2011-ben kivették a teljes gyomromat,daganat miatt.Ezután nagy hasfali sérvem lett,akkor sérvhálót ültettek be ami pár hónap múlva kiszakadt.2012 óta így élek,jobb bordaív alatt gyermekfej nagyságú sérvel. rettentő fájdalmaim vannak néha,főleg evés közben és után.Műteni állítólag nem lehet mert nagyon gyenge a hasfalam és újra kiszakadna! Így kell leélni hátralévő életem,fájdalmakkal,eltorzulva? Kérdezem ez a háló nem fog problémákat okozni? Nem lehet tenni velem semmit?Köszönöm előre is szives válaszát!
Tisztelettel:Baloghné.Bori. (55 éves beteg)


Dr. Szilágyi István

Tisztelt Bori!

Sajnos el kell keserítenem, ugyanis az a helyzet, hogy tényleg nem vagy csak nagyon nehezen fog találni olyan sebészt, aki megoperálná a sérvét. A gond az, hogy egyrészt nagy a sérv, másrészt közel van a bordákhoz, így a rögzítése eleve problémás lenne.

Haskötő rendszeres viselését javaslom, ami enyhíthet a panaszokon. Fontos továbbá, hogy ki kell vizsgálni, valóban a sérv okozza-e a panaszokat.

Tisztelettel

Szilágyi István

Judit53  2015. augusztus 2. 19:49   #362 

Férjem két hónapja "sztómás" lett. (prosztata rák okozta vastagbél rák, túl egy sugárterápián).
Gondunk van a zsákokkal is -van, hogy 2-3 zsákot "fogyasztunk" naponta-, de most a sztómája vérzik.
A sebésze szabadságon van.
Próbáljuk "szellőztetni", már kamillával is öblítgettük.
A környéke szépen rendbejött, mert kezdetben azzal is gond volt, igaz, akkor a sztómaval nem volt baj.
Köszönöm figyelmét, várom a válaszát.
Orvoshoz is megyünk, de addig is számítok segítségére.


Dr. Szilágyi István

A stoma vérzése gyakran előfordul, könnyen sérül a nyálkahártya, általában spontán rendeződik, ritkán kell csak beavatkozni. A napi 2-3 zsák nem vészes mennyiség. Attól, hogy még az operáló sebész szabadságon van, nyugodtan visszamehetnek a kórházba, a többi sebésznek is el kell látnia a férjét. Érdemes lenne sztómás nővérrel felvenni a kapcsolatot, a kórházban szintén tudnak segíteni.

Köröm eltávolítás  2015. július 27. 13:36   #361 

Tisztelt Doktor Úr !

Négy napja a fél körmömet el kellett távolítani benövés miatt. Azóta egyszer kellett visszamennem kötözésre, és egy érdekes zselé fóliás kötöző anyagot használtak, amit mindig visszatettek. Nem látam, hgoy egyszer is betadinnal vagy bármivel fertőtlenítették volna. A seb elvileg gyógyul. Már nem kell visszamennem, de nem mondták, hogy mikor vegyel le a kötést, illetve ezt a zselé szerű fóliát hogyan pótoljam, kell e egyáltalán, illetve betadinnal van e értelme kezelni, vagy már csak egy vékony tapaszt tegyek rá 5-6 nap után? Tusolni lehet már vele? Köszönettel. Katalin


Dr. Szilágyi István

Tisztelt Katalin!

Egy speciális sebkezelő anyagot használhattak, sok ilyen van forgalomban, lényeg, hogy felszívja az esetleges váladékot, és antibakteriális anyagot is tartalmaz, leggyakrabban valamilyen ezüst tartalmú vegyületet. Ha már a sebben van legalább 2-3 napja, akkor el lehet távolítani. Nyugodtan tusoljon kötés nélkül, majd itassa szárazra a sebet, és még néhány napig kezelje Betadine-nal, lehetőleg oldattal, ne kenőccsel. Egy öntapadós sebtapasz elég kell, hogy legyen. Néhány nap múlva már remélhetőleg ez sem fog kelleni.

Tisztelettel

Szilágyi István

előző oldal   15 16 17 18 19 




 
©2015 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Felhasználási feltételek