Dr. Pálvölgyi Rita
Dr. Pálvölgyi Rita
pszichiáter szakorvos, pszichoterápia szakorvosa
szorongások, depresszió, párkapcsolati zavarok
 


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   4 5 6 7 8   következő oldal
stressz  2012. május 21. 13:42   #120 

Tisztelt Doktornő!

Pár hónapja írtam Önnek a sóhajtozással és ásítással kapcsolatban.Azóta járok pszichológushoz is,de mivel még a kezelés elején járunk nem múltak el a tüneteim.Még mindig sokszor előjön a sóhajtási kényszer és a pánik,hogy nem tudok sóhajtani.Viszont azt megfigyeltem,hogy amikor elmúlik a feszültség és minden rendben van körülöttem ezek a rosszullétek mindig elmúlnak.Most azt szeretném kérdezni,hogy nagy fáradtság miatt is előjöhet e ez a szorongás a sóhajtozással kapcsolatban?Pár napja a barátaimmal buliztunk és nem aludtam másfél napig és elég erőteljesen rám jött ez a szorongás.Ez előjöhet ilyenkor is?Köszönöm segítségét!

Tisztelettel:Áron


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Áron,
Igen, a fáradtság, kialvatlanság kifejezetten provokálólag hathat a szorongásos tünetekre.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

sclerosis?  2012. május 21. 13:41   #119 

T.Doktornő
3 -szor jött ki rajtam pánikbetegség.Az első 18 évesen akkor prozacot kaptam,második 4 éve akkor floxetet kaptam,4 hónap után abbahagytam.Most 3 hónapja ismét pánikrohamom volt(izzadás,halálfélelem,szivdobogás).Ismét floxetet kaptam amitől el is multak a pánik rohamaim.Sajnos 2 hónapja újabb tünetek jelentkeztek:remegek,rángatóznak az izmaim,néha a szemem mintha húzna és egyre jobban remeg a kezem pl.szendvics készitésekor,telefonáláskor.
Kérdésem az lenne,hogy nem áll-e esetleg más idegrendszeri betegség sclerosis multiplex a háttérben,mivel ez a remegés egy ideig elmúlik,majd ismét előjön.
Köszönettel.zizi


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Zizi,
A kézremegés nem jellemző SM-re. Először talán érdemes volna megtapasztalni, ha bevesz egy feszültségoldót, enyhülnek-e a panaszok. Ez lelki eredetet valószínűsít. Emellett pszichiáterével kéne konzultálni az újabb tünetekről, esetleges gyógyszerváltásról. Ő, ha indokoltnak látja, elküldheti neurológushoz, további vizsgálatokra.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

szem vérmeség szárazsá  2012. május 20. 08:41   #118 

kedves doktornö szem vérmeségre és szem szárazságra mi jo pszihás alapon várom kedves válaszát


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
Nem értem a kérdését. Szemész kollégához kéne elmenni a panaszával.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

BIZSERGÉS  2012. május 15. 19:12   #117 

KEDVES DOKTÖRNÖ ASZT SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY A BIZSERGÉS VISZKETÉSÉS MEREVSÉG MEG HIDEGRÁZÁS AZ MITÖL VAN A GYOGYSZEREKTÖL VAGY A PÁNIKBETEGSÉGTÖL XANAXOT SZERTRALIN SZANDOSZOT SZEDEK MIT LEHET TENI E SZÖRNYÜ BIZSERGÉS MEG HIDEGRÁZÁS ELLEN VÁROM KEDVES VÁLASZÁT


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
A fenti gyógyszerek nem szoktak ilyen panaszokat okozni, - ha csak nem allergiás valamely összetevőre, ami ritkán fordul elő. Én inkább azt gyanítom, hogy a feszültség, szorongás testi tüneteit tapasztalja. Ha a gyógyszerek szedésének kezdete után még változatlanok a tünetek, beszélje meg ezt kezelőorvosával.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

kérdés  2012. május 13. 11:47   #116 

Kedves Doktornő! Ha a hangulatjavító gyógyszert felszívják az miként hat? Drog? Ma tudtam meg hogy barátnőm a hangulatjavító gyógyszerét összetöri és orrba felszívja... ez mit okozhat? (Frontin) Válaszát előre köszönöm!


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
A Fronton nem hangulatjavító, és nem is drog. Szorongás- és feszültségoldó. Az orr nyálkahártyáról is felszívódik az anyag egy része. Abban azonban nem vagyok biztos, hogy nem károsítja a nyálkahártyát. Egyébként teljesen felesleges.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Tanács  2012. május 13. 11:44   #115 

Kedves Doktornő!

2005-ben kezeltek kórházban Major depresszióval, kényszergondolataim voltak, azóta szedtem 10mg cipralexet, 2.szer 1 rivotrilt, teherbe estem 1 hónappal ezelőtt és csökkentettem őket, tegnap volt vetélésem ami teljesen kiborított és ismét nyomasztanak a kényszergondolatok, álljak vissza az eredeti adagokra?

Köszönettel: Szilvia


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Szilvia,
Ebben a fájdalmas, nehéz helyzetben rászorulhat ismét nagyobb mennyiségű gyógyszer szedésére. Nem tudna a gyógyszer mellett pszichoterápiás támogatást igénybe venni?
A honlapomon talál ajánlást a terhesség alatt i pszicho-gyógyszerek szedésére vonatkozóan. Ha nem látta még, ajánlom, hogy nézzen bele. A későbbiekben még hasznos lehet...
/www.harmoniamuhely.hu/
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

hogyan tovább féljek-e?  2012. május 13. 11:41   #114 



Tisztelt Doktornö!

Egy szerelmi kapcsolatnak azért lett csúnya vége,mert aki először hazudott és nézte hülyének a másikat nem vette jó néven a fegyvere visszafordulását.Nagyon csúnya bosszúra készült amit véghez is vitt.A barátait, ismerőseit segítségül hívva úton útfélen megaláz és aláztat,csúfoltat.Nem tudom mi fáj neki jobban,hogy ö szeretett, vagy,hogy én szerettem és kinek bocsátja meg vagy nem .A találkozásokat igazán nem lehet elkerülni és nagyon nem tudom,hogy reagáljak a viselkedésükre.Nagyon fáj,hogy teljesen hülyének néz és az Ő előadott verzióját ismerik és fogadják el a többiek.Meghagytam abban a hiszemében,hogy buta vagyok és nem tudom mit tett ,míg a bosszújára készült.Megakadályozni sem tudtam sajnos és most már félek is Tőle .Képes lehet-e még durvább dolgokra a megaláztatáson és gúnyolódáson kívül?ha nem veszek tudomást róla akkor abba hagyja_e vagy ha megírom neki a teljes igazságot akkor belátja-e,hogy nem én indítottam el a lavinát.Szeretnék már nyugodtan aludni és a gondolataimból kizárni még mielőtt gyógyszerre lenne szükségem.
Köszönettel:egy rászoruló


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
Szerintem akkor tud ennek a folyamatnak előbb véget vetni, ha nem reagál a sértésekre. Tudnia kell, hogy amit tesz, az volt partnerét minősíti elsősorban. Ezt azok is érzik titkon, akik asszisztálnak neki ezekben - mindkét fél számára - megalázó történetekben.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Lehet ez mellékhatás?  2012. május 6. 19:06   #113 

Tisztelt Doktornő!

Fél éve szedek Frontin-t és Rexetin-t kevert szorongásos és depressziós zavarra, jó eredménnyel. Most viszont az a gyanú merült fel hogy ezen gyógyszereknek a mellékhatása miatt lett szapora a pulzusom. Kardiológián voltam ott semmit eltérést nem találtak a szívemnél, 24 órás Holter EKG vizsgálat is volt minek eredményeként több alkalommal észleltek 160/min. frekvenciáju sinus tachycardiát..

Hogy ha már fél évig nem volt semmi gond a gyógyszerek szedésével akkor épp pont most fognak jelentkezni ezek a mellékhatások?
Lehetséges ez?
(Az orvosok is csak leginkább találgatnak hogy lehet a stressz miatt amit én kizárnék mert nem vagyok ideges, rendszeresen szedem a nyugtatóm, akkor még gyógyszermellékhatás is szóba jött meg endokrin betegségek eredménye stb.)

Válaszát előre köszönöm!


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
Nem jellemző, hogy fél éves szedés után új mellékhatások jelenjenek meg a fenti gyógyszerek szedésekor.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Panikbetegseg  2012. május 3. 18:59   #112 

Kedves Doktornö!
Körülbelül 2 eve jött az elsö rosszulletem.Nem foglalkoztam vele,mert arra gondoltam,hogy a tulhajszoltsag okozza.(Akkoriban területi kepviselökent dolgoztam.)Aztan megint rosszullettem,aminek a tünetei vegtagzsibbadsag,hanyinger,szedüles.s feszülö mellkas.Azonnal elmentem doktorhoz,aki csinalt egy szivultrahangot,EKG-t,s vernyomast mert.Kiderült,hogy a szivem erös,nincs baja,a pulzusszamom picit magasabb,s erre MagneB6-ot javasolt.Jol is voltam,de megint jött egy rosszullet,s elmentem egy Kardiologushoz,aki egy terheleses EKG-t is csinalt,meg verkepet,de minden szuper.Egyebkent szinte folyamatosan sportolok,most jelenleg kettlebell edzest csinalok,de majd megint beiktatom a Trx-et.Mindkettö allokepesseg növelö edzes.Nem szedek semmilyen szert sem,csak neha vitaminokat,s ami talan nem jo,az,hogy dohanyzom.Szoval kiköltöztem Nemetorszagba,s megint visszajöttek a rosszulleteim.Most mas tüneteket produkalok.Olyan sokszor,mintha kivülröl latnam magam,mintha nem lennek a sajat börömben.Sokszor faj a fejem,s bepanikolok mar elöre a következö rosszullettöl.A fejfajasaim olyanok,mintha valaki kest forgatna a fejemben.Mar elöre felek töle,s nem tudom,hogy fogom-e tudni kezelni.Hamar elfaradok,s sokszor nem kivankozom emberek köze.Most Rhodiolint szedek,ezt meg otthonrol hoztam,meg Neurexan-t vettem az itteni patikaban,ami homeopatias szer.Nem akarok mast,csak az az ember lenni,aki regen voltam.Nem tudom,hogy mit tegyek...Kerem a Doktornöt,ha tud,segitsen nekem,hogy mit tegyek!
Köszönöm,s nagyon szep napot kivanok!
Ancsa


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Ancsa,
A megszokott környezettel való szakítás, az eltávolodás gyakran fokozza a szorongásos tüneteket.
A honlapomon írtam egy cikket a pánikbetegségről, talán segítségére lehet: www.harmoniamuhely.hu.
Az újonnan jelentkező tünetek egyébként beilleszthetők a pánikbetegség tünetei közé. Deperszonalizációs élménynek nevezzük, mikor valaki önmagát kívülről, megváltozottan érzékeli.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

öröklés  2012. május 3. 18:55   #111 

Tisztelt Doktornő!

A bátyám skizofréniában szenved. Eddig soha nem fordult elő a családunkban ilyen betegség. A gyerekeim örökölhetik általam ezt a betegséget? Én egészséges vagyok.

Köszönöm válaszát!


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
A skizofrénia mutathat örökletes jegyeket. Emellett nagyon fontos a környezeti hatások jelentősége is.
Amennyiben szülei is egészségesek, a megbetegedés, öröklés mértéke nagyon csekély.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Szorongás  2012. május 3. 18:49   #110 

Tisztelt Doktornő!

44-éves férfi vagyok és kb-három hónapja megállapították, hogy nagyon , nagyon erős szorongásom, illetve az ehhez párosuló pánik betegségem van, ami miatt nem dolgozom és sajnos kimozdulni sem nagyon tudok otthonról. Gyógyszert ezidáig nem szedtem a félelmeim a mellékhatások miatt, gondolom valamilyen antideprensszánst kapnék . A tüneteim miatt fordultam önhöz , hogy nem -e esetleg neurológiai probléma van : szinte minden nap váltakozó intenzítással szédülök,tarkó tájékon fáj a fejem, a nyakizmaim görcsben vannak melyhez társul bizonytalan járás, illetve mindkét lábamon görcsöm érzés a vádlimban. Ezen tünetek a pánikban szinte ájulásig felerősödnek( még nem ájultam el).
Mellékesen megjegyezném hogy bétablokkolót szedek Nortivant és a szinte állandó szorongásom miatt a szívverésemet figyelem, és úgy érzem hogy ritmus zavarom van illetve kihagy a szívverésem. Kardiológusnál kb 3-hónapja voltam semmi különöset nem talált. Azt szeretném kérdezni, hogy a fenti tünetek lehetnek neurológiai problémák, vagy \" csak\" a szorongás vagy a pánik váltja ki? Jelenleg magamat kezelem, citromfű, Neuroptim, kendermag, rózsagyökér,illetve L- Tryptophan készítményekkel, pszihológushoz járok terápiára, de mivel nagyon nagy a szorongásom úgy gondolom eredménytelen, egy kicsit javulni kellene az állapotomnak.
Azt szeretném még megkérdezni , hogy az antideprenszáns helyett, lehet szedni az L Tryptophan, vagy esetleg az 5 HTP alkalmasabb?
Nem tudom hogy mit tegyek teljesen tanácstalan vagyok, félelmeim vannak az antideprensszánsoktól, ezért próbálkozom gyógyszerek nélkül, természetesebb készítményekkel, bizonytalan vagyok, hogy jót teszek e ezzel magamnak?
Várom válaszát

Köszönöm ! Gábor


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Gábor,
Sokan vannak, akik idegenkednek az antidepresszánsoktól, és az ön által próbált készítményekhez fordulnak. Tapasztalatom szerint változó eredménnyel. Az enyhébb szorongásokat könnyebben oldják a fenti szerek. Azt tanácsolnám, hogy ne kombinálja őket, egy-egy szert próbáljon ki. Ha nem vezetnek eredményre, én bátorítanám, hogy pszichiáter felügyelete mellett próbálkozzon meg antidepresszánssal. Nekem sokszor jók a tapasztalataim.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

kérdeznék  2012. május 3. 18:44   #109 

kedves doktornö kérdésem csak anyi lenne hogy a xanaxtol vagy sertralint szandosztol elöfordulhat izomerevség meg a fejben égő nyomás érzés várom válaszát


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
Azt tudom mondani, hogy nem jellemző. Inkább a tünetet tapasztalhatja, amire a gyógyszert felírták.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

marti  2012. május 3. 18:43   #108 

elnezest -kifelejtettem az elobbiekbol,hogy ferjem magyaran nem szeret ugy erzem velunk lenni-soha-soha egy jo jelzo nem volf felem-ettol eljuk a mindennapi eletunk-habar mikor ez a nemtorodomseg eszembe jut nagyon zavar....es nagy ritkan mikor egy tarsasagba kerulunk elnezem ,hogy mennyire vidam itthon az ellentetmi lehet az oka? baratnoje nincs es nem egy nocsabasz tipus...
a sexualis eletunk nem mondhato nagyon gyakorinak neki koszonhetoen -miert nem vonzodik hozzam?furcsa nem?
inkabb latastol vakulasig dolgozik csak ne kelljen velunk foglalkoznia?ha leulnenk megbeszelni amit mar 1000szer probaltam -o nem nyilatkozik?hallgat mint a lakat-meg egy kavera sem meltat...
van ,hogy vendeglobe ebedel -mikor nem ittho es arra az a valasz ,hogy oruljek,hogy neki legalabb nem kell itthon egyek
helyes ez?akkor en csak takaritononek vagyok neki,meg hogy minden rendbe legyen idehaza?
koszonom valaszat


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Márti,
Előző levelemben leírtam a tanácsomat.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

gyogyszer allergia  2012. május 3. 18:27   #107 

KEDVES DOKTORNÖ MIJEN VOZSGÁLATOKBOL LEHET MEGÁLAPITANI HOGY ALLERGIÁS VAGYOKE A SZERTRALIN SZANDOSZRA VAGY A XANAXRA MÁR IRTAM ÖNEK TÖBSZÖR KÖSZÖNÖM A KEDVESÉGÉT ÉS VÁROM VÁLASZÁT


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
Ritka a fenti gyógyszerekre való allergia. Elhagyásukkal lehetne leginkább felmérni a helyzetet. Allergológus tanácsát is ki lehet kérni.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

marti  2012. május 3. 18:25   #106 

szep estet
15 eve elunk hazassagban-de van egy fura erzesem ami nagyon nyugtalanit,hogy ferjem egyedul szeret szorakozni jarni-vagyis jol el van nelkulem.van egy olyan erzesem .hogy szegyel velem megjelenni..nem iszik .nem dohanyzik csak egyszeruen valamelyik haverjanal (ha van annak felesege is) eltolti a szabad ideje legnagyobb reszet...hetkoznap ez ennyire nem is tunik fel csak mikor jon a szabad hetvege.12 eves lanyunk van es legtobbszor en vele megyek mindenhova mar pici koratol.neha -vagyis nagyon sokszor ugy erzem magam mint egy hazvezetono...idonkent kimerit es csak panaszkodom ra barkivel talalkozom....ez negativumkent hat ram mert lassan kacagnak rajtam.most mar oda jutottam.hogy barhova elmegy mergembe hivogatom 10 percenkent tel..ami meg rosszabbat eredmenyez.HOGY TUDJAM MEGERTETNI MAGAMMAL,HOGY EN MAR NEM JELENTEK SEMMIT ILYENFORMAN NEKI-ELVALLJAK?EZ NORMALIS EGY HAZASSAGBAN?
ELORE IS KOSZONOM
MARTA


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Márta,
Csak feltételezi, hogy mi áll férje elmeneteleinek hátterében. Jó volna ezt pontosabban tudni. Nem gondolt arra, hogy esetleg párterapeuta segítségét vegyék igénybe?
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

szem égés torok égé fül égés  2012. április 30. 19:52   #105 

KEDVES DOKTORNÖ PÁNKBETEGSÉGBEN SZENVEDEK MEGSZERETNÉM TUDNI HOGY MITÖL ÉG A SZEMEM A TORKOM A FÜLEM IS SZOKOT MEG A HÁTAM SZINTE MINDIG ÉG A SZEMEMA TORKOM ISREGEL A HÁTAM IS
ORVOS ASZT MONDJA HOGY EZEK A SZORONGÁSTOL VANAK
NÉGY IMNÉS XANAXOTT SZEDEK 2TÖ SERTRALIN SANDOSZOT 100MGNÉSATHÁZI ORVOS NÁL IS VOLTAM NEM MOND SEMIT
MÉGIS MIT TEHETEK HOGY NE ÉGJEN A SZEMEM MEG A TÖBI TESTRÉSZEM
A FEJEM IS ÉG ÉJEL MIT TEGYEK A SZEMEMRE KÉREM VÁLASZÁT KÖSZÖNETEL EDIT


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Edit,
Ha ezeket az érzéseket valóban a szorongás okozza, akkor érdemes volna megbeszélni a kezelőjével, hogy módosítson a gyógyszerein. Amúgy nem lehet, hogy allergiás tüneteket tapasztal?
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

manó  2012. április 30. 19:51   #104 

kedves doktornő azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy multhéten a xanax sr hejett a rivotril 0.5 öst irta fel a pszihologusom és azt vettem észre hogy ha 3 szor 1 et szedek mert igy irta ki akkor rosszul érzem magam ha felezem és csak reggel este szedem akkoris rosszul vagyok ez abba nyilvánul meg hogy szédülök inbojgok meg szakad a viz rolam!elolvastam a paprt a betegtájékoztatót és abba azt irja hogy a kezelés kezdetén ezek elöfordulnak!szeretném öntöl megkérdezni hogy ez tényleg igyvan-e és ha igen meddig tart?köszönöm válaszát üdv:manó


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Manó,
Panaszait valószínűleg a Xanax SR elvonása okozza, nem a Rivotril. Ez 1-2 hétig eltarthat. A Rivotril csökkenti, és nem fokozza az elvonásos tüneteket. A későbbiekben érdemes azonban óvatosan bánni vele, amint lehet, csökkenteni, mert ahhoz is hozzá lehet szokni.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

Aggodalom  2012. április 30. 19:48   #103 

Tisztelt Doktornő!

A párom bátyjának skizoid személyiségzavara van. Mióta ezt megtudtam, nagyon félek attól, hogy mivel ez az ő családjukban már előfordult, esetleg a közös gyermekünk is hasonlóan beteg lehet majd, örökölheti a hajlamot. A párom most 27 éves, ő egészséges, dolgozik, viszont nagyon rosszul viseli a kudarcokat és azt vettem észre, hogy kényszeresen köszörüli a torkát illetve akaratlan izommozgásai vannak. Kérdésem az lenne, hogy ezek utalhatnak-e idegrendszeri sérülésre, van-e összefüggés a testvére betegségével, illetve nála is fennállhat-e a pszichiátriai betegségre való hajlam, kialakulhat-e még nála a testvéréhez hasonló betegség? Nagyon félek attól, hogy a közös gyermekünk pszichiátriai beteg lehet. Mennyi erre az esély? A szüleik nem betegek, a nagyszülőkről nem tudok.Mit tanácsol a gyermekvállalással kapcsolatban?

Köszönöm válaszát!

Egy aggódó nő


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
A személyiségzavarra vonatkozóan inkább a hajlam az, ami megjelenhet. A családi háttér azonos, de nagyon különbözően élhetik meg a testvérek a gyermekkorukat, így ebben sem lehet közvetlen párhuzamot vonni.
Pontos statisztikát tehát nem remélhet ebben a helyzetben. Én azt tanácsolnám, hogy a párjára, ill. kettőjük kapcsolatára koncentráljon. A saját - párja iránti - érzései is eligazíthatják ebben a dilemmában.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

andi  2012. április 26. 13:55   #102 

Tisztelt Doktornő!
42 éves nő vagyok, 3 éve, hogy sm-et valószínűsítettek nálam. Az elmúlt 3 év alatt, egyetlenegy shub nem jelentkezett, állapotom változatlan, inkább lassan javuló. 3 évvel ezelőtt a koponya mr, demyelinsatios folyamatra utalt, vagyis 3 gócot mutatott a kisagyban, agytörzsi érintettség nélkül. A likvorvizsgálat intratekális, humorális immunválasz jeleit mutatta, enyhén emelkedett albumin szinttel, és igg-vel, oligoclonális gammopathia:normális.
Ataxia miatt vizsgáltak ki, amelyből a járászavar mindmáig fennáll. Kérdésem a következő: Indokolt-e más diagnózis felállítása a járászavar visszavezethető-e lelki okokra, (van ilyen?) vagy a fentiek még mindig sm-et valószínűsítenek? Lelki okra gyanakodjak vagy testire ? A vizsgálatok mindmáig nem igazolták testi betegség fennállását, de pszihésen szorongok, nem tudok kísérő nélkül járni. Az elsődleges kérdésem az, létezik-e, hogy lelki zavar okozza a járászavart? Válaszát megköszönve,
tisztelettel:andrea


Dr. Pálvölgyi Rita

Kedves Andrea,
Ritkán találkozunk lelki okokra visszavezethető járászavarral. A tünetek alapján mindenképp a rendszeres neurológiai kontroll, szükséges gyógyszerek szedése javasolt.
Emellett szorongásoldó szedése esetén elmúló tünetek utalhatnak pszichés komponensre is.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

TANÁCSTALAN VAGYOK  2012. április 22. 21:38   #101 

KEDVES DOKTORNŐ TANÁCSTALAN VAGYOK AZ EGÉSZ FEJEM FÁJ EGÉSZ NAP MEREVA NYAKAMTOL LEFELÉ ÉJEL NAGYON VEREJTÉKEZEM NAPAL NAGYON FÁZOM SEMI NEM VÁLTOZIK MEG MITÖL ÉG FOJTON A TORKOM SZEMEM FÜLEM HÁTAMA TÉRDEM KEZEM IS MEREV MEG A LÁBAMDE EGÉSZ NAP ITT VAN EZ A ÉGŐ MELKASI FÁJDALOM NYOMÁS NEM NAGYON MEGYEK SÉTÁLNI FÁZOK ÉS KOVÁJGOK SZÉDÜLÖK NYUKTALAN VAGYOK VAGY IZGATOT
MÁR IRTAM ÖNEK TÖBSZÖR DE EÉGÉÁ SZENVEDEK A XANAXOT SZEDEM 4MGNÉT EGY NAP SERTRALINT SANDOSZOT 100MG NÉ KETÖT A CSONTJAIM IS ROPOGNAK A HASAM PUFADNA UGY ÉRZEM
MIT KELENE CSINÁLJAK
KÉREM SEGITSEN
DE VALAMI HASZNOS TANÁCSAL AMI HASZNÁL IS A FEJEMEN IS ÉGÖ NYOMÁS NAPROL NAPRA ÖSZÜLÖK KÖSZÖNÖM ELÖRE IS ELNÉZÉST KÉREK HOGY TÖBSZÖR IRTAM ORVOSOMAL NEM IGAZÁN TUDOMMEGBESZÉLNI DE VISZA MEGYEK A HÁZI DOKTORNÖHÖZ VÁROM KEDVES VÁLASZÁT


Dr. Pálvölgyi Rita

Tisztelt Kérdező,
Ilyen kiterjedt panaszok esetén feltétlenül személyes kezelés indokolt pszichiáterével.
Üdvözlettel:
Dr. Pálvölgyi Rita

előző oldal   4 5 6 7 8   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek