Dr. Thoman András
Dr. Thoman András
urológus szakorvos
 


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   2 3 4 5 6   következő oldal
Normális élet  2011. október 2. 15:38   #80 

Tisztelt doktor úr! 65 éves vagyok. Ez év júniusában rosszindulatú prosztata műtétem volt.Sajnos a műtét után ahol a húgycsövet a húgyhólyaghoz rögzítették a belső varratok megduzzadtak és húgycsőszűkület keletkezett.
Élőszőr júliusban, majd szeptemberben bemetszést végeztek ,de sajnos úgy néz ki, hogy ismét szűkület lesz.A kezelőorvos szerint ez előfordulhat akár négyszer-ötször is.Kérdésem, ebből egyáltalán meg lehet-e gyógyulni, ill. nincs-e más megoldás ami a bemetszés után megakadályozná az újabb szűkületet. (mintavétel, kitenyésztés, gyógyszer)?


Dr. Thoman András

Tisztelt Uram!

Az a véleményem, hogy minden műtétnek van következménye, főleg egy ilyen nagynak. Sajnos ennek a műtétnek a "velejárója" a kialakult szűkület, és ismétlődhet is, fogadja el. A bemetszést el kell végezni.
Megkérdezhetem hol operálták?
A legfontosabb, hogy daganatmentes legyen, menjen rendszeres kontrollra és a PSA-ja 0-hoz közeli, vagy 0 legyen.

körülmetélés  2011. október 2. 15:33   #79 

Tisztelt Doktor Úr!

A párom pár napja határozta el, hogy körülmetélteti magát. Eddig nem panaszkodott, bár már emlegette párszor, és most kényelmetlenséget okoz neki valami, de nem hajlandó beszélni róla, szégyenli, így nem is erőltetem.
Azt szeretném kérdezni, hogy a műtét mennyi ideig tart kb., mennyi a felépülési idő, és árban hova sorolható. Gondolom ha egészségügyi okokból rendelik el, akkor "ingyenes", de ha saját döntés, akkor nem tudom hogy működik. Debrecenben élünk, gondolom hasonlóak az ellátások.

Válaszát előre is köszönöm!

Ludmilla


Dr. Thoman András

Kedves Hölgyem!

Ha a párja úgy döntött, hogy zavarja valami biztosan nem véletlen mondja. A fitymaszűkület miatt indokolt elvégeztetni, vagy, ha merevedéskor szüknek érzi a makk alatt. Tisztázza azt is, hogy nincs -e cukorbetegsége, mert akkor is lehet fitymaszűkület.
A műtét kb. 20-30 perc, általában helyi érzésetelenítésben végezzük, a teljes gyógyulás 4-5 hétig tart.
Ha OEP finanszírozott, akkor ingyenes, a többi magukon múlik.

A HPV vírusfertőzés kockázata csökken, ha elvégezteti a párja, kisebb az esélye a méhnyakráknak is (ezek az előnyei), a párjának meg kell szokni, de biztosan jól jár vele.

zsolt  2011. október 2. 15:28   #78 

Tisztelt Doktor Úr 1 éve járok urológiára 33 éves vagyok , krónikus prosztata gyulladás végett kismedencei fájdalom szindróma a diagnózis a gáttájék a a húgycsőnél és a végbélnél érzek állandó feszülő nyomó érzést , antibiotikumot megszakitásokkal 5 hónapig szedtem eredménye nem volt növényi kivonatú gyógyszert is szedek a pollstimollt 8 hónapja javulás nincs , milyen további gyógyászati lehetőségem van , pl. műtéti megoldás szóba jöhet e mert én beleegyezném hogy megszabaduljak ettől a kellemetlen érzéstől . KÖszönöm doktor úr válaszát . Tisztelettel ZSolt


Dr. Thoman András

Tisztelt Uram!

A gyulladást nem műtéttel kell kizárólag kezelni, ha fájdalma van esetleg kiegészítő gyulladáscsökkentőt, vagy nem konvencionális gyógymódot próbáljon ki. Nincs más ötletem. Kérdezte már az urológusát, ahová jár?

Csernobil  2011. október 1. 17:50   #77 

Tisztelt Doktor Úr!

Budapesten élek,de észak-kelet Magyarországról származom.
1986-ban utólsó éves voltam az iskolában,júniusban érettségiztem,18 éves.
Emlékszem rá,hogy a csernobili katasztrófa után,azokon a májusi napokon figyelmeztetett az osztályfőnök,hogy kerüljünk a napon lenni és ne legyünk a strandon sem túl sokat.
Valamennyit biztosan voltam napon ,de azért olyan túl sokat nem.
Következő évben,1987 júliusában vizelési panaszaim lettek(égő,szúró érzés),amik nem múltak el.
Később urológus leletek és rövid vizsgálat után húgycsőnyílás szűkületet diagnosztizált.Sokat nem hezitáltam,belementem,néhány nap múlva bemetszette a nyílást,úgy magyarázta,hogy 1mm-el kellene tágabbnak lennie,és akkor nem lennnének panaszaim.
Utána sokat gondolkoztam mi miatt is alakult ki a stenosis,de egyértelműen soha nem sikerült megfejteni,bár az urológus azt mondta ez így volt már az első napon,amikor megszülettem.
Nekem azért furcsa az egész,mert ha így volt az első napon,akkor panaszt miért csak majdnem 20 éves koromban kezdett el okozni?
Én arra is gondoltam hogy talán a csernobili katasztrófa radioaktív hatása is közrejátszhatott ebben.
Önnek mi a véleménye erről,létezik ilyen hogy radioaktív sugárzás hatására beszűkül a külső húgycsőnyílás?

Válaszát előre köszönöm!


Dr. Thoman András

Tisztelt Uram!

A sugárszennyezés főleg daganatot okoz, húgycsőszűkületet nem.
A szűkület lehet gyulladás, vagy veleszületett rendellenessé következménye.
Ha valóban gondja van mutassa meg a debreceni klinikán vagy a nyíregyházi Jósa András Kórházban.

herecsavarodás  2011. október 1. 12:15   #76 

Tisztelt doktor úr

Olyan kérdésem lenne hogy nekem 4 éve volt herecsavarodásom amit Angliában meg is műtöttek mivel kinn ért a baj. Tegnap várakozás közben beszúrt a jobb herém hasonlóképp mint anno. délután még 2-szer megismétlődött de azóta semmi. Elképzelhető hogy újra megcsavarodott?
(reggel picit taknyosan keltem lehet csak felfáztam? )

Válaszát nagyon szépen köszönöm.


Dr. Thoman András

Tisztelt Uram!

Nem tudom, hogy hány éves. Ez lenne a legfontosabb, főleg 20 éves korig vehető komolyan a heretorsio, vagy csavarodás, akkor 6 órán belül meg kell operálni, különben elhal a here.
Ha túl van a műtéten, vagyis Angliában megoperálták, akkor kicsi az esélye annak, hogy most is ez van, mivel levarrták a herezacskóban (orchidopexia). Ha kételyei vannak, menjen a lakóhelyéhez közeli urológiai ügyeletre.

Véres vizelet+szex  2011. október 1. 12:12   #75 

Tisztelt Doktor úr!

Szerdán arra lettem figyelmes h véres a vizeletem ezér gyorsan elismentem az urológiára ahol egy 500 mgos CIFRAN tablettával elkezdtem a kezelést és már akkor elégjó volt a gyógyulás, péntekre már semmi nincsen, normális a vizeletem és nem érzek szúró fájdalmat se. Ugyanakkor lehet h elkövettem azzal egy nagy hibát h a barátnőmmel voltam a mai nap folyamán és a Doktor úr szerint ezzel lehet h okoztam magamnak vmit mivel még 3 nap hátran van nekem a Cifran kezelésből és nemtudom h fennáll e komoly veszélye ennek?
Válaszát előre is köszönöm!


Dr. Thoman András

Tisztelt Uram!

Legfeljebb annyi a hátránya, hogy fertőzése van és nem gyógyult meg akkor átadja a barátnőjének. Ilyenkor óvszerrel való közösülést javasolnám.

Duzzanat a hímvesszőn  2011. szeptember 29. 21:49   #74 

Üdvözlöm!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy meg tudja-e esetleg mondani mitől lehet, hogy a hímvesszőm alsó részén, középtájt megjelent egy csomó, ami kemény, a bőr alatt van, és nem érzékeny, nem fáj, nem viszket.
Körülbelül 1 centiméteres lehet, korábban is előjött már, de akkor hamar elmúlt, most viszont sokat csökkent a mérete egy hét alatt, de nem tűnt el teljesen. Lehet zsírcsomó, vagy begyulladt szőrtüsző?

Jövőhét csütörtökre kaptam időpontot az urológiára, de addig is érdekelne, hogy mi lehet ez.

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel:

Krisztián


Dr. Thoman András

Tisztelt Uram!

Létezik egy olyan betegség, hogy induratio penis plastica IPP, vagy Peyronie-betegség. Ha görbület is van a penisén akkor lehetséges, hogy ez.
A betegség a túlzott kötőszövetképzés révén a pénisz barlangos testeinek falán góc formájú hegesedést, megvastagodást okoz. A kialakulás okát a tudomány egyenlőre még nem ismeri. Mégis bizonyos csoportoknál, mint például a cukorbetegeknél, egyértelműen megállapítható az IPP-re való hajlam.

A heges göb (Plaque) a hímvessző fájdalmas elhajlását okozza, ami fájdalmas szexuális együttlétet eredményez, vagy teljesen lehetetlenné teszi azt.

huszonegy  2011. szeptember 29. 13:22   #73 

Tisztelt Doktor Úr!

Tegnap írtam Önnek ezzel a jeligével,csak a huszonegy matematikai formáját kiírva.
Sajnos nem tudom elolvasni a teljes választ,mert nincs a megválaszoltak között.
A bal felső sarokban a válasz egy kivonatához hozzáférek,de szeretném elolvasni a többit is.
Odáig látom,hogy a "penis növekedése hormonális hatásra,örökölt tényezőkre változik".
A fejlődés.....kezdetű mondatának további szavait nem látom,és nagyon szeretném elolvasni.
Kérem másolja be a teljes választ ide,vagy írja le még egyszer,és itt majd megtalálom.

Megértését köszönöm!


Dr. Thoman András

Nem hiszem, hogy ez probléma lenne, élje az életét. A penis növekedése hormonális hatásra, öröklött tényezőkre változik. A fejlődés 18-20 éves korig tarthat.

21  2011. szeptember 29. 13:22   #72 

Tisztelt Doktor Úr!

21 éves férfi vagyok.
19 éves koromban észrevettem,hogy a hímvesszőm vége a húgycsőnyílással együtt mintha kihegyesedett volna.
Gondolom én,hogy ez egy fejlődési variáció lehet és nem kóros állapot,de miért csak 19 éves koromban vált ez észrevehetővé és láthatóvá,esetleg egy adott fejlődési szakasz hatására?19 évesen még változás és fejlődés alatt áll a penis?

Válaszát előre köszönöm!


Dr. Thoman András

Nem hiszem, hogy ez probléma lenne, élje az életét. A penis növekedése hormonális hatásra, öröklött tényezőkre változik. A fejlődés 18-20 éves korig tarthat.

termékenységi teszt  2011. szeptember 28. 22:27   #71 

Tisztelt Doktor Úr!

Mennyire megbízhatóak a gyógyszertárban kapható férfi termékenység tesztek?

Köszönöm válaszát


Dr. Thoman András

Spermavizsgálat a termékenységet vizsgáló módszer férfiaknál, más nincs.
Forduljon andrológushoz.

kérdés  2011. szeptember 28. 22:24   #70 

Jó napot Kívánok!!

33 éves férfi vagyok, és a kérdésem az lenne Doktor úrtól, hogy mivel jönnek a hideg napok a prosztatám ilyenkor elég érzékennyé válik. Volt már prosztata gyulladásom legalább háromszor, a hideg beáltával ismét előszoktak jönni a panaszok/alhasi fájdalom, vizelési inger/ .Szeretném ezt megelőzni, mit javasolni mit szedjek-prostamol uno, pepponen kapszula, vagy esetleg mást??

Köszönöm válaszát előre is.


Dr. Thoman András

Öltözzön fel rendesen és ne éljen bizonytalan kapcsolatban nemi életet.

Ildikó  2011. szeptember 28. 22:22   #69 

Bocsánat doktor Úr még az előző kérdésemhez annyi,hogy székelés után kifejezetten javul a helyzet,mintha csökkenne az a görcsös nyomó érzés.


Dr. Thoman András

Az nem befolyásol semmit..

ildikó  2011. szeptember 28. 22:22   #68 

Tisztelt Doktor úr.Férjem 41éves.Kb egy éve kezdődtek a panaszai.Nehezen megfogalmazható gáttáji discomfort érzés,inkább görcsnek lehetne mondani,vizeléskor,és ejakulációkor a húgycsőben kellemetlen érzés.Cifran500-at szedett ettől panaszai megszűntek.Most újra előjöttek és hiába szedte a gyógyszert nem múlt el.Ez a görcsös érzés időnként magától is megszűnik,aztán újra előjön,de gyakorlatilag folyamatosan jelen van.A pénisz tövétől sugárzik a végbél felé,időnként,a hátsó combba.Teljes vérkép,nagyrutin,We,PSA,vizelettenyésztés,CEA,CA-19,9,minden negatív.Orvosról hallani sem akar.Kérem szépen mondja el a véleményét,mi lehet ez?


Dr. Thoman András

Tisztelt Hölgyem!

Férjének prosztata-gyulladása van, kezeltesse ki feltétlenül. (a kezelés 3-4 hét)

vesefájdalom  2011. szeptember 27. 20:04   #67 

tisztelt dr.ur!!!van egy baloldali vesecystám 8éve!1 honapja a jobb vesémbeis találtak több apro 10mm-es cisztát!tözegáfonyát ajánlott a dr.ur!folyamatosan szedem!de a vesefájdalom azmég mindig van!közben háziorvosom aztmondta ez a fájdalom lehet a gerincemtölis!dr.ur kérem nyugtasson meg hogy ez a fájdalom mind2oldalt most nemazért van mert esetleg a ciszták átváltoztak rosszá!29éves anyuka vagyok!napok ota kezdek aggodni ez vajon miért van!válaszát elöreis köszönöm!!!szilvia!


Dr. Thoman András

A vesecysta jóindulatú elváltozás. Rendszeres urológiai kontrollt igényel, mást nem. Gerintpanaszain segíthet az úszás.
Üdvözlettel: Thoman Dr.

Sötét foltok a péniszen  2011. szeptember 27. 20:02   #66 

Üdvözlöm!
Kb. egy hete vettem észre, hogy a péniszem törzsén egy sötét barnás vagy inkább feketés színu folt jelent meg. Az egész pénisz bore sokkal sötétebb színu, mint általában, az erek is vastagabbnak tunnek nyugalmi állapotban is.
A történethez hozzá tartozik, hogy kb. egy éve állandó fáradtság gyötör, még a reggeli órákban is. Mi lehet ez? Milyen szakorvoshoz forduljak a problémámmal?
Válaszát elore is köszönöm!!!


Dr. Thoman András

Tisztelt Uram !

Látatlanban nem tudok nyilatkozni.. Ha ez panaszt okoz keresse fel a lakhelyéhez közeli urológiai szakrendelést.

Éjszakai ágyba vizelés  2011. szeptember 27. 20:01   #65 

Tisztelt Doktor úr!
Kislányom 6 éves, éjszakánként rendszeresen bepisil, egyedül nyaranta vannak hosszabb száraz periódusai (többet izzad talán?), egyébként nem volt olyan időszak, ami pisi mentes lett volna. Jártunk nefrológusnál, mindent rendben talált: vizelet cukor, fajsúly vizsgálat, UH, hólyag kapacitás vizsgálat. Jobb megoldás híján jelenleg pszichológushoz járunk a gyermekkel (talált is egy-két lehetséges okot, ami okozhatja, ezen dolgozunk). Idén nyáron is volt 3-4 hét száraz időszak, majd most, hogy hűvösebb van éjszakánként újra kezdődtek a problémák. Általában éjjel 2-3 körül pisil be, legkésőbb 4 felé, egyébként ha nem pisil be, reggel magától ébred és akkor megy WC-re. Nekem az éjszakai vizelet mennyisége soknak tűnik, pedig este 6 után már nem nagyon kap inni és lefekvés előtt megpisiltetem fél 9 felé. A nefrológus azt mondta, elképzelhető, hogy ennyi idős korban az a hormon, ami a vizelet koncentrációjáért felelős még ingadozhat. Erre vonatkozóan nem történt vizsgálat, csak a vizelet fajsúlyából következtettek rá, hogy rendben van. Kérdésem, hogy lehetne- ezt megvizsgálni? Mit lehetne még tenni a bepisilés megszüntetésére?
Várom válaszát, előre is köszönöm.
Sz. Barbara


Dr. Thoman András

Tisztelt Hölgyem !

ADH hormon egyensúly probléma okozhatja ezt. A Heim Pál Kórházban Dr.Kiss Andrást keresse a gyermekurológián.

eredmények  2011. szeptember 26. 21:11   #64 

T.Dr Úr!

Meg szeretném kérdezni, hogy a mostani sperma termékenys.vizsg.során ez a paraméter mit jelent: round cells 15,8 mill/mL.
A prosztata harántátmérő 43 mm.Vizelet fehérvérsejt +++, jelenleg nitrofurantoint szed, klinikán az eredmény baktérium mentes, negatív. Nincs rendben a fiam 21 éves.
Tisztelettel várom válaszát: Anyukája


Dr. Thoman András

Kedves Anyuka!

A 15 milliós spermaszám még pont normális, tehát gyermeknemzésre alkalmas. Az másik kérdés, hogy mennyire életképesek ezek a spermiumok.
A vizeletben gennysejtek, vagy fehérvérsejtek vannak. Tehát valószínű gyulladása van, amit kezelnek a fent nevezett antibiotikummal. Menjen vissza kontrollvizsgálatra.

prosztata  2011. szeptember 25. 21:35   #63 

Tisztelt Doktor Úr A héten kaptam meg a laboratóriumban a legujjabb prosztata mass. utáni vizelet teny . eredményét , a jövő héten megyek urológiai szakrendelésre controll vizsgálatra már egy éve kezelnek prosztata gyulladás végett . A mostani eredmény a következő : VIAUT2, ViBLD=+1, ViUBG=normal, ViBIL=negatív, ViPRO=negatív, ViNIT=negatív, ViKET=negatív, ViGLU=normal, VipH=6.0, ViFS=1010 g/dm3 , ViLEU=negatív , ULMEGJ=negatív, UL-VVT=8 mass. utáni ,gomba nem tenyészet ki, ureaplasma urealyticum nem tenyészet ki mycoplasma hominis nem tenyészet ki , escherichia coli csíraszm: 10'3 , enterococcus sp. csíraszm: 10'3 . Panaszom már egy éve állandósult a gát , végbéltájékon nyomó érzést érzek és a húgycsőbe is besugárzik ez a furcsa érzés fájdalomnak nem nevezném csak feszítő , nyomó érzésnek mintha az izmokat nem tudnám ellazítani , vizelési gondom nincs ami a prosztata gyulladás jellemző tünetei egyátalán nincsenek csak a fent leírtak , proctológiai szakrendelésen is voltam már kétszer az egy év során de elváltozást nem találtak . Több hónapig szedtem antibiotikumot 3 hónapig folyamatosan de nem segitett jelenleg gyógynövény kivonatú tablettát szedek a pollstimol cernilt azt is már 9 hónapja , de a fent leirt panaszaim nem csillapodnak . A leirt panaszaim a midennapi életminőségemet nagyon rontja és már én kételkedem hogy valóban prosztata gyulladás okozza a panaszaim . Kedves doktor úr a labor lelet alapján okozhatja a prosztata ezt a kellemetlen tüneteket ? Köszönöm doktor úr megtisztelő válaszát . Tisztelettel Zsolt


Dr. Thoman András

Tisztlet Uram!

Elhiszem, hogy nehezen viseli a panaszokat. Ha kórokozó tenyészik ki a vizeletéből, akkor 3-4 hétig kell célzottan antibiotikumot kapnia.
Jobbulást kívánok.

gyakori pisilés  2011. szeptember 25. 21:31   #62 

TISZTELT ANDRÁS.
ANITA vagyok 27 éves a panaszom hogy elég sürün kell mennem wc re de nem érzem hogy felfázhattam mert odafigyelek magamra napi2 liter vizet iszom +0,5 liter teát. A hasam az nem fáj csak elég sűrűn kell pisilnem de nem tudom hogy miért egy inger t érzek és mennem kell. Elöre is köszönöm a válaszát.


Dr. Thoman András

Tisztelt Hölgyem!

Valószínűleg hólyaggyulladása van, a lakóhelye szerinti urológiai szakrendelésen jelentkezzen!

katéter  2011. szeptember 25. 14:18   #61 

Tisztelt Doktor Úr!
28 éves lány vagyok. 1 hónapja voltam urológusnál , mivel gyakran felfázok. Katéterrel vettek vizeletmintát , azt mondták , hogy csak enyhe gyulladásom van. Viszont a katéterezés után pár napig nagyon fájt a vizsgálat helye. Most már enyhült a fájdalom, de még mindig fáj, kellemetlen ha pisilek, és fáj a hólyagom is. (Hozzáteszem, hogy nagyon sok folyadékot iszok, és és Monural port is vettem be)
Ön szerint létezik ilyen, hogy még egy hónap elteltével is fáj a katéterezés után? Ez a kellemetlen érzés el fog múlni magától? És a katéterezés okozhat maradandó károsodást?
Válaszát előre is köszönöm


Dr. Thoman András

Tisztelt Hölgyem!

Azért vett a kollégám katéteres vizeletmintát, hogy pontos vizelettenyésztés eredmény legyen, és ne fals... (ne keveredjen más hüvelyflórával).
Nem tudom miért fájhat magának, olyan lehet, hogy a húgyúti fertőzésből nem gyógyult ki, menjen el kontrollvizsgálatra.

előző oldal   2 3 4 5 6   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek