Dr. Király Géza
Dr. Király Géza
kézsebész szakorvos
 


elérhetőségek  
1 2 3 4 5   következő oldal
tudni szeretném  2011. december 5. 22:01   #20 

Tisztelt Doktor úr!
59 éves hölgy vagyok. Le vagyok százalékolva, tehát semmi megeröltető munkát nem végzek. Minden reggel arra ébredek, hogy el vannak zsibbadva az ujjaim. Mitől?
Válaszát várom. Tiszteletel: Ibolya


Dr. Király Géza

A kezet ellátó ideg lehet nyomás alatt. Keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést.
Dr. Király

ujj mozgató in  2011. december 4. 20:32   #19 

Tisztelt Dr. Király Úr!

A barátnőm, amikor ökölbe zárja jobb kézfejét a kézháton lévő, középső ujját mozgató in, amelynek az ujj tövénél lévő bütyök tetején kellene maradnia valamilyen oknál fogva lecsúszik onnan. Eleinte nem érzett fájdalmat, de mostanában, amikor ökölbe zárja a kezét fájdalomra panaszkodik.

Kérném, hogy segítsen nekünk, hogy mi lehet a magyarázat, orvosolható-e és, ha igen, akkor hova fordulhatunk.

Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönve.

Tisztelettel,
Fülöp Zoltán


Dr. Király Géza

A leírás alapján a feszítő ín ficama gyanítható. Keressen fel egy kézsebészeti rendelést. Ha valóban ez az ok, műtéttel gyógyítható.
Dr. Király

Katalin  2011. december 4. 20:30   #18 

Tisztelt doktor úr !

Már több hónapja fáj a bal oldali kézfejemen a hüvelyujjamnál - gondolom,hogy valamelyik inszalag - kb. mogyorónyi duzzanat van rajta,mely fájdalmas.
A reumatológus RTG-re küldött,ahol megállapították,hogy nincs a csont eltörve. Nem is lehet,hiszen semmilyen fizikai hatás nem érte !!!
Ajánlotta,hogy kenegessem gyulladáscsökkentő krémmel.
Ez megtörtént már több hete,de sajnos a duzzanat és a fájdalom maradt.
Kérdésem Ön felé az lenne,hogy mivel tudnám meggyógyítani ?

Üdv. Katalin.


Dr. Király Géza

Keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést, ahol vizsgálat után többet tudnak mondani.
Dr. Király

kézfájás  2011. november 28. 20:13   #17 

Tisztelt Doktor úr!
A kézfejem a borsócsontnál nagyon érzékeny terület.Nyomásra, és terhelésre egyaránt.Mondjuk egy befőttes üveg kinyitásakor, vagy fekvőtámaszozáskor görcsösen fáj.
Jobb kezes vagyok, a bal kezem jobban fáj de a jobb is fáj, csak az kevésbé.Sokat használom a kezeimet munka közben.
Ortopéd orvosnál jártam, az nem nézte meg alaposan, csak adott rá egy gyulladás csökkentő kenőcsöt.
Természetesen nem múlt el a panasz.
Van Önnek elképzelése arról, hogy mi lehet az oka ennek a tünetnek?
Köszönettel
auróra257


Dr. Király Géza

A leírása alapján úgy látom, hogy nem kézsebészeti probléma áll panaszai mögött. Javaslom: keressen fel egy reumatológust.
Dr. Király

könyöktörés  2011. november 24. 23:40   #16 

Tisztelt Doktor Úr! Kislányom 6 éves.Szeptember 14 -én leesett a diófáról egyből a sürgösségire vittük ahol megállapították,hogy a humerus distalis végének a törése van.Ezért megóperálták és két tűződróttal rögzitették.6 hétig gipszben volt majd rá két hetére elakarták távolítani a drótokat de csak az ulnaris drótot sikerült a másik a radialis drót a csont szintjében volt található.Ezért két hét múltán érzéstelítésben a műtőben röntgen segítségével újra megpróbálták kivenni több mint egy órát bent volt de nem sikerült.Azt mondta az orvos.hogy várjunk 1 hónapot hátha kimozdul és ha nem majd kivési,mert benőtte a csontszövet.Közben egy másik orvos is megnézte ő azt mondta ha vésik akkor a gyerek keze deformált lesz mivel növekedésben van. De a drót akár bent is maradhatna mert valakinek 20 évig is bent van.Most teljesen összezavarodtunk és tanácstalanok vagyunk.Szeretném a véleményét kikérni.Előfordulhat,hogy sokat vártak a drót kivételel?Már 10 hét telt el a törés időpontjától.Mit tegyünk? Előre is köszönöm mielőbbi válaszát!


Dr. Király Géza

A drót eltávolításával nem késtek, megfelelő időben történt a kivétel kísérlete. Ha az egyik drót a csont szintje alá csúszik, nem kell kivenni. A csonton belül lévő fémanyag nem okoz károsodást. Ha mégis később kimozdulna, kicsúszna, elég akkor eltávolítani. Ha nem csúszik kijjebb, ott kell hagyni.
Dr. Király

lábfájás  2011. november 23. 23:48   #15 

Kedves Doktor Úr!Felkerestük az édesanyámmal a Novicki Miklós Doktort.Ő azt mondta hogy megcsinálná a lábán a felszabadító műtétet, de nem valószínű a javulás, mivel régen történt,de a fájdalomtól és a zsibbadástól megszabadulna.Én kérném szépen az ön véleményét, mivel látta a vizsgálati eredményt, és eddig nagyon elégedettek vagyunk az ön válaszaival.További munkájához kívánok sok sikert, és jó egészséget! Üdvözlettel: Erzsike


Dr. Király Géza

Úgy vélem, nincs veszteni való. Talán meg lehetne próbálni a megajánlott műtét elvégzését. Véleményem szerint nem valószínű, hogy rosszabb lesz. Lehet esély a panaszok csökkenésére.
Dr. Király

österreichdrum  2011. november 23. 14:06   #14 

Jónapot kivánok!

A kérdésem a következő volna. Úgy 2évvel ezelőtt, elkezdett fájni a bal csuklóm, eleinte, próbáltam krémekkel kenegetni, volt hogy elmúlt a fájás, és volt hogy újból kiújult. A vége mütét lett, higrómát fedeztek fel a bal csuklómban. A mütét jól sikerült. A probléma csak az, hogy a mütét után, még kb 1,5-2évig visszatérő volt a fájás, ami meggátolt abban hogy tudjak dobot gyakorolni. Ausztriába járok egyetemre, jazzdob szakra, a dob gyakorlása napi szinten történik, igy a csuklóm is terhelve van. A napokba a másik csuklóm kezdett fájni, ugyanúgy mint ahogy a bal pár évvel ezelőtt. Csak mütéttel lehet ezt megoldani, vagy létezik valamilyen krém, esetleg csuklószalagerősitő tabletta, amivel ki lehet ezt a fájdalmat küszöbölni? Nem szeretném ez miatt a dobolást abbahagyni, ez a mindenem..

Várom a válaszát, üdvözletem!


Dr. Király Géza

Kézsebész vagyok, csak olyan kérdésekkel tudok foglalkozni, ami műtéti igény.
A csukló ganglion (hygroma)csak abban az esetben igényel műtéti ellátást, ha nagysága miatt mechanikai akadályt képez a csukló mozgatásában. A leírtak alapján az a véleményem, hogy forduljon reumatológushoz.

csukló  2011. november 22. 12:07   #13 

Tisztelt Doktor ÚR!
Párom 68 éves, 2 napja kezdett fájni a csuklója, bár már régebben is fájt egy párszor. Kapott időpontot az ortopédiára 1 hét múlva. De ma éjjel nem aludt mert fájt, lüktetett. Hiába vesz be bármit, a patikába kapott kenőcsöt tapaszt. Zsibbad is neki a karja. Mit tegyünk? Nem tud vezetni sem, öltözni sem.


Dr. Király Géza

A tervezett ortopédiai vizsgálat fogja eldönteni, hogy szükséges-e kézsebészeti vizsgálat, vagy sem.

Csukló  2011. november 21. 15:43   #12 

Jó Napot Doktor Úr!

Október 5-én sportolás közben ráestem a bal csuklómra, nagyon fájt, nemigen tudtam mozgatni. Pihentettem, borogattam, kentem fekete nadálytő krémmel. Azóta eltelt másfél hónap. Azt tapasztaltam, hogy a fájdalom továbbra is fennáll, ha a csuklómat szép lassan hátra próbálom fordítani. Amikor rá próbálok támaszkodni, nem megy, elkezdd a csuklómnál szúrni. A csuklómat mozgatni tudom, de nagyon fáj.
Kérem véleményét. Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Dávid András


Dr. Király Géza

A nem szűnő fájdalmak törés gyanúját vetik fel. Keressen fel egy kézsebészeti szakrendelést rtg felvétel javasolt.
Dr. Király

Vérhólyag  2011. november 19. 20:15   #11 

Kedves Doktor Úr!

Ma becsípődött a középső ujjamon az ujjbegyem. Kialakult egy jó nagy púpos vérhólyag. A kérdésem mire kell ügyelnem? Hogy kezelhetem? Milyen ennek a lefolyása? Mennyire veszélyes?


Dr. Király Géza

Nem kell semmit sem tennie. Vigyázzon arra, hogy a vérhólyag nem szakadjon fel 6-8 napig, amíg alatta a hámhiány be nem gyógyult. A bepirosodna a környéke, az azt jelenti befertőződött, menjen el egy balesetsebészeti szakrendelésre.

kérdések  2011. november 15. 20:40   #10 

Kedves Doktor Úr!

Napok óta fáj a jobb kisujjam közepén lévő csont (ízület) mozgatáskor, illetve nyomásra. Sok éve irodai munkát végzek, írok, számítógépezem, borítékolok, stb.
Az igénybevétel miatt fájhat? Volt már régebben is, hogy a csuklóm, könyököm fájt, de ez elmúlt, jelenleg csak a jobb kisujjamnak "nem tetszik" valami...
Hogyan kezelhetném - egyenlőre - házilag? (56 éves vagyok.)

Köszönöm válaszát: Éva


Dr. Király Géza

Tisztelt Hölgyem! A leírása alapján nem tűnok kézsebészeti esetnek panasza. Forduljon mozgásszervi szakorvoshoz.
Tisztelettel

Dr. Király Géza

Nem szűnő fájdalom.  2011. november 14. 20:58   #9 

Üdvözlöm Dr. Úr!Én egy 34 éves hölgy vagyok.2,5 évvel ezelőtt megműtötték a jobb könyököm cubitalis alagut szindromával,mert nehéz fizikai munkától letapadt az idegszál és azt kellett felszabadítani.Mindíg fájt a könyököm,csuklóm és a 4.5.ujjam zsibbadt.Műtét után ahogy az altató és fájdalomcsillapító kiment belőlem rögtön éreztem ugyanezeket a fájdalmakat csak azzal a különbséggel,hogy már az összes ujjam zsibbadt és a fájdalom a nyakamig a vállamon keresztül iszonyúan fáj.Semmi fájdalomcsillapító és krém nem használ rá.Több orvosnál is voltam már,de azzal oldották meg,hogy menjek fájdalom ambulanciára vagy feküdjek be egy hétre,hogy benyugtatózzanak,mert akkor legalább alszom./Tudni kell,hogy 2,5 éve napi 2-3 órákat tudok a fájdalomtól aludni.Ilyen a műtét előtt nem volt./Amiket vizsgáltak és negatív lett:TOS szindróma,érszűkület vizsgálat,mellkas röntgen,váll röntgen,koponya ct,mri/nincs sérv/kizárták a kézfej trofikus zavarát is,könyök röntgen is negatív.Csináltak egy újabb eng vizsgálatot tegnap előtt /ami igazából csak az alkarra jó azt mondták/,de a hölgy feltette a nyakamig ahol kiderült,hogy 3 idegszál csökkent sebességgel működik.Az a baj,hogy a másik karomnak is ugyanez a baja és már az is nagyon fáj,de megérti,hogy ezek után nem mertem elmenni egy újabb műtétre?!A kérdésem az lenne,hogy Ön szerint mi bajom lehet?Történhetett valami műtét közben ami nem jó eredményeket hozott?Arra emlékszem,hogy pont ellenirányban volt kifordítva a fejem mielőtt elaltattak./nem hónalj érzéstelenítő volt/Felvetették,hogy talán sérült a karfonat.Milyen vizsgálat mutatja ki a nyak és a váll tájékán az idegszál rendellenes működését?Előre is köszönöm válaszát!Minden jót kívánok Önnek!


Dr. Király Géza

Erre a kérdésre így nem lehet választ adni. A leírás alapján inkább a nyaki gerincnél lehet probléma. Közelebbi véleményt csak vizsgálat alapján lehet mondani.

kissujj  2011. november 14. 20:54   #8 

T.Dr. Úr! Még a tavasszal volt egy V. metacarpus törésem. A bal kezem 5 hétig volt gipszben, utána tornáztattam és még a mai napig is szoktam. Az ujjamat nem tudom behajlítani csak kb. 90 fokig, ezáltal ökölbe sem tudom szorítani a kezemet. A másik négy ujammal mindent meg tudok csinálni, de gondolom a nem megfelelő mozgástól sokszor már az egész kézfejem fáj. Mit lehetne tenni, hogy működjön a kezem? Műteni kell vagy van más megoldás is? Mi lehet az oka, hogy még mindig nem tudok az ujjammal megfogni dolgokat? Válaszát előre is köszönöm


Dr. Király Géza

Az ilyen kérdésre csak a sérült kéz vizsgálata alapján lehet korrekt választ adni. A sérüléstől eltelt idő óta valószínűleg már nem sokat lehet javítani, de a tornáztatást ne adja fel.

lábfájás  2011. november 4. 17:40   #7 

Mélyen Tisztelt Doktor Úr! Elküldtem önnek az édesanyám ENG eredményeit, és nagyon várom válaszát. Szép napot üdv. Erzsike


Dr. Király Géza

Tisztelt Hölgyem!
Az eddigi leletek alapján nem sok reményt látok a javulásra. Az ENG vizsgálat szerint maga az ideg beteg, ezért nem tud működni. Persze ez csak elmélet. Közvetlen vizsgálat nélkül nem lehet teljes választ adni.
Úgy látom Nyíregyházán, vagy környékén laknak. Keressék bizalommal dr. Noviczki Miklós főorvos urat a Baleset-sebészeti Osztályon.
Üdvözlettel Dr. Király

könyök  2011. augusztus 20. 20:31   #6 

Tisztelt Doktor úr!

Az én problémám a következő: ha terhelés éri a könyököm olyan mint ha beakadna és fáj majd ha kinyújtom egy nagyot roppan és meg is szűnik a fájdalom. 1 éves kislányom mikor felemelem és tenném le akkor szokott "beakadni˝ és alig bírom kinyújtani mert elég fájdalmas. Mi lehet ennek az oka?

Válaszát nagyon várom és előre is köszönöm! szép napot!

Tisztelettel: Brigitta


Dr. Király Géza

Kedves Brigitta!
A leírás alapján sajnos nem tudok véleményt mondani, csak vizsgálattal lehet választ adni.

lábfájás  2011. augusztus 16. 23:42   #5 

Mélyen Tisztelt Doktor Úr! Nagyon szépen köszönöm válaszát. Ha nem haragszik, még zavarnám egy kicsit.Ugyanis elfelejtettem leírni egy statust önnek.ENG lelet továbbra is súlyos jobb n.peroneus károsodást jelez, a jobb m.tibialis anteriorban néhány polyphasias potenciál megjelent, de a denerváció most is kifejezett.Polyneuropathiaja valamelyest progrediált. Mikor ezen a vizsgálaton túl voltunk akkor mondta az ideggyógyász hogy kérjünk időpontot a kézsebészetre.Nagyon várom válaszát. Üdvőzlettel Erzsike.


Dr. Király Géza

Hölgyem!
Ha birtokában van az ENG lelet, kérem szeknnelje be és e-mail-ben küldje el nekem a kiralygeza@t-online.hu címre.
Dr. Király

lábfájás  2011. augusztus 16. 20:44   #4 

Tisztelt Doktor Úr!

Az édesanyám a reumatológiára került. A gyógytornász egy rossz mozdulattal végett vetett az egykori járásának.Azóta voltunk több vizsgálaton. Az egyik orvos biztat a másik nem.Ellentmondásos minden.Csak perenausz lábemelővel tud járni, és nagyon gyakran felbukik, mert a lábfej leesik.Most voltunk ideggyógyásznál,és ő azt mondta hogy elkellene mennünk egy kézsebészhez aki ezt az idegszálat kitisztítaná egy kisebb mütéti eljárással.Ebben kérném a tisztelt Doktor úr segítségét, hogy érdemes -e tovább mennünk vagy ebbe a helyzetbe bele kell nyugodnunk. Tisztelettel Erzsike


Dr. Király Géza

Kedves Erzsike!
Köszönöm megtisztelő bizalmát.
A feltett kérdésre mielőtt válaszolnék, szeretném kiigazítani. A bal lábfej "leesését" nem a gyógytornász okozta. Ilyet nem tud okozni. A boka nyújtásának károsodását részben inak betegsége, még inkább az úgynevezett peroneus ideg károsodása okozhatja. Ez a károsodás lehet sérülés (az ideg átvágása) vagy elfajulásos sorsszerű megbetegedés következménye.
Ennek az idegnek esetleges műtéti helyreállításának van elvi lehetősége, de ezt alapos kivizsgálás alapján lehet eldönteni. Legfontosabb ezek között az elektrofiziológiai vizsgálat, mely ki tudja mutatni, hogy milyen magasságban van a károsodás, és az milyen típusú.
A fentiek értelmében ezt a vizsgálatot javasolom.
Tisztelettel
Dr. Király Géza

Kérdés  2011. augusztus 11. 19:19   #3 

Tisztelt Doktor Úr. Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy 4 hete történt balesetem.A jobb 1 ujj körömpörc csúcsa amputálódott.A sebből pus ürül még mindég,gennyes,de nem sok.Körben piros a teteje amit vissza varrtak kis lógó bőrdarabot az fekete,kicsit püffedt az ujjam.Csak Neomagnolos fürdetést írtak,amit naponta 2x teszek idehaza.Azt szeretném megkérdezni hogy valami fajta kenőccsel lehetne e kezelni.A Doktor úrat is kérdeztem aki kezel de azt mondta nem kell elég az áztatás,de attól nem nagyon javul.Hetente 1x megyek kontrolra,megnézik azt mondják javul,javul.De sajnos én nem úgy veszem észre.Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel R.Róbert


Dr. Király Géza

Tisztelt Uram!
Kérdésére pontos választ nem tudok adni, vizsgálat nélkül, illetve úgy, hogy nem látom a sérülést. Elviekben ujjvég sérülés esetén, még ha vissza is varrják a levágott darabot, a rossz keringési viszonyok miatt részleges szövet elhalás következhet be, s ennek eredménye a kiürülő, esetleg gennynek tűnő váladék, mely tulajdonképpen csak az elfolyósodott szövetek terméke. Az alkalmazott kezelést megfelelőnek ítélem. Ha még is elégedetlen a gyógyulás ütemével, keressen fel egy kézsebész szakorvost.
Üdvözlettel
Dr. Király Géza

nyakigerinc  2011. augusztus 3. 18:54   #2 

Tisztelt doktorur. Ha ideje engedi legyen szives válaszoljon.Én vagyok 38 éves nö. Énekem 15 éves korom óta fály a gerincem.4 évvel ezelött zsibbadt a bal kezem és a bal lábam, de oly anyira hogy az orvos 2 hónapon keresztül kijárt hozzám inyekciozni. Az idegsebész elküldött MRI re ott azt állapititták meg hogy nyaki iveskorong elmozdulásom van és az egész gerincem kopott, nyaki csörösödés és beszükülés láttak.És ball oldalon a lumbális szakaszon idegbecsipödést látak. Az inyekció hatására a zsibbadás megszünt de a fájdalom maradt. Nekem megint a bal kezem 9 hete zsibbad bele a kisujjam végébe.Meg a vállam is fáj.De ez a zsibbadás egyfojtába van napal is éjjel meg annyira huzza össze a görcs, nem birok aludni.A nyakamnál mintha késsel szurkálnák anyira fáj. Kialakulhatott egy nyaki sérv?Egy hétig reggelente a nyakam be volt merevedve.Ha fél óráig ülök nem birom tartani a felsö gerinc részemet akkor le kell feküdnöm.Közbe elmentem az orvoshoz kérni beutalót idegsebészetre,és majd októberba jutok be.Nem tudom hogy mit tegyek hogy ön szerint a kéznél van idegletapadás vagy ez inkáb gerinc eredetü probléma? A derekam ahol volt régebben az idegbecsipödés ott is elkezdet fájni és a ball lábujjam mintha tüvel szurkálnák idönként , de a nyakrésznél soha nem éreztem ilyen szurkáló fájdalmat ha beleszur a nyaknál egy csikba a lapocka alá lemegy és annyira fáj, és olyankor a kisujjam mégjobban elzsibbad nagyon ijesztö. Sajnos fél óránként kell vizeletet üritenem éjjel is és egy hétig székletzavaraim is voltak, most igy 2 hét után ez a dolog rendezödöt.Azt se értem hogy ezek a zavarok mitöl voltak soha nem volt ilyen problémám. Az lenne a kérdésem, a háziorvosom irt ki nekem Panodil forte 1 g -os, gyógyszert 4 et be lehet vennem a fájdalomra,de nem mindig jó.Amig nem jutok be az idegsebészetre. Kettö hete szedem és azt szeretném kérdezni, ha azok a késsel szurkáló panaszaim csökkentek nem egyfolytába szur már akor lehet hogy ez mégse sérv lessz? Remélem nem kérdezek olyan butát, ha sérv van a nyakrésznél és mint már irtam késszurásosfájdalmaim vannak de most csökkent ez most ettöl a gyógyszertöl lehet vagy ha sérv akkor a sérv el tud halni?A sérv egy idö után csökkentheti a fájdalom érzetet?Vagy ha becsipödik az ideg akkor érzem azt a szurkáló fájdalmat? Én nagyon sokat feküdtem a 9 hét alatt. Elnézést ha buta kérdést tettem fel.Megköszönném megtisztelö válaszát.Jó egészséget kivánok önnek.Szoval azt szeretném tudni hogy ön szerint a kéznél van gond vagy a gerincemnél a kisujjam már 9hete ojan érzet van benne mintha a kisujj tövénél lenne egy gyürü és ott az szoritaná egyfolytába. Várom válaszát. Tiszteltetem Anna.


Dr. Király Géza

Nem vagyok idegsebész, így nem érzem kompetensnek magam válaszadásra az Ön problémáira. A leírás alapján valószínűleg nem a kezében van nyomás alatt az ideg, hanem a nyaki elváltozás okozza panaszait. Forduljon idegsebészhez.

Dr. Király

ciszta  2011. augusztus 3. 18:50   #1 

T.Dr.Úr! Kézközépcsonttörés után cisztát mutatott ki a röntgen. Mennyi az esély arra,hogy a ciszta telítődik? 4 hónap után kicsit meszesedik a széle.Elkerülhető a műtét?


Dr. Király Géza

Csak rtg felvétel alapján lehet pontos választ adni. Ha cystát mutatott a röntgenfelvétel, valószínűsíthető, hogy már a baleset előtt megvolt. Így valószínű műtét szükséges a teljes gyógyuláshoz.
Dr. Király

1 2 3 4 5   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek