Dr. Kohut László
Dr. Kohut László
szülész-nőgyógyász szakorvos
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert már nem végez szakértői tevékenységet.


elérhetőségek  
előző oldal   8 9 10 11 12   következő oldal
pixy  2011. október 16. 16:13   #200 

Tisztelt Doktor Úr!

Az lenne a problémám, hogy a hüvelyváladékom hagymaillatú illetve ízű. Mitől lehet ez? Állhat valami betegség a háttérben? Még annyit érdemes elmondanom, hogy nagyon gyakran fázok fel, elég érzékeny vagyok a hidegre, sajnos hiába hordok mindig derékmelegítőt, bugyolálom be magam, nem ülök hideg helyekre stb. mégis nagyon gyakran felfázok. Semmilyen egyéb tünetet nem tapasztaltam a fura szagon és ízen kívül.

Válaszát előre is köszönöm!


Dr. Kohut László

Tisztelt Hölgyem !

Ez semmiféle betegségnek nem tünete. Ha a szokásostól eltérő folyása van viszketéssel, égő érzéssel, vizelési panaszokkal, akkor feltételezhető hüvelygyulladás. Ilyenkor célszerű orvoshoz fordulni.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Ági  2011. október 16. 16:10   #199 

Jó napot Doktor Úr!a terhességi tesztem pozitiv lett.
Voltam orvosnál..és a véleményét szeretném kérni hogy ez mit jelent?
ST: ép külsö genit.Kp. tág vag. Ép hámmal fedett portio.CG:3000
rendes nagy,tömött ut. AFV-ben, szabad környezetben.
uterusben 5mm-es petezsák látható.
ez mit jelent h nem biztos hogy megmarad a baba?ez azért merül fel bennem,mert az orvos annyira bizonytalanul beszélt..mintha nem lenne biztos a dolgában..meg szinte nem magyarázott el semmit..hiába kérdeztem dolgokat nem válaszolt.legyenszives leirni nekem világosan h mi mit jelent..első terhesség és szinte semmit nem értek ezekből.
válaszát előre is köszönöm.


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

Nem írta meg, hogy mikor volt az utolsó vérzés első napja, ugyanis ettől számítjuk a terhességet. A mért 5mm ehhez viszonyítandó. Mindenesetre az megállapítható mindezekből. hogy terhes, a terhesség a méhen belül van. Mivel nem tudom, hogy mennyi idős a vérzéskimaradás, így többet mondani nem tudok.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

kismama  2011. október 16. 08:53   #198 

jo napot kivanok.kerdesem a kovetkezo lenne:2evig fogamzasgatlot szedtem,oktober 2an volt a menstruaciom eslo napja es mar nem kezdtem el szedni az ujjab doboz fogamzasgatlot mert ugy dontottunk hogy egy darabig szunetelek a tabletta szedesevel.7iken voltam egyutt a parommal es nem vedekeztunk vagyis a megszakitasos modszert hasznaltuk.azota nagyon sok tunet megjelent nalam ami esetleg terhessegre utalhat pl: hanyinger ami ram mas esetben nem jellemzo, gyakori vizeles, hatfajas, a melleim megduzzadtak es erzekenyek, a hasam is neha faj es puffadt is vagyok altalaban.lehetek terhes?a menstruacio utanni elso verzesmentes napban lehetett peteeresem?es foleg ugy hogy 2evig folyamatosan fogamzasgatlot szedtem?kerem valaszoljon amint lehet.valaszat nagyon varom.koszonom


Dr. Kohut László

Kedves Hölgyem!

Ezek a tünetek nem csak terhesség esetén jelentkezhetnek, hanem például egy vírus-fertőzésnél is. Néhány napos terhesség még különben sem jelenthet ilyen határozott panaszokat. Még be sem ágyazódott, még nincs is a méhben a megtermékenyített petesejt. A gyógyszer elhagyása következtében azonban megindulhat a tüszőérés, ami ennek megfelelő hormonhatásokat jelent, ez is okozhat szubjektív panaszokat.
Nem értem, hogy miért kellett abbahagyni a fogamzásgátló szedését, ha nem kívánnak gyermeket, ezt szakember nem tanácsolhatta. Látja, mi a következmény! És akkor még ott van egy esetleges nem kívánt terhesség miatti terhességmegszakítás, annak minden testi és lelki megpróbáltatásával. A mai gyógyszerek mellett semmi nem teszi szükségessé a szünet tartását.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Ildikó  2011. október 15. 16:09   #197 

Tisztelt Doktor Úr !
Szeretném a segítségét kérni. Kismedence gyulladásom van amire két féle antibiotikumot kaptam. A gyógyszert el szedtem és sajnos nem használt.
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben igaz e hogy a kórházi kezelést szokták alkalmazni.
Válaszát előre is köszönöm:
Ildikó


Dr. Kohut László

Tisztelt Hölgyem!

A kismedencei gyulladás egy elég tág fogalom, hiszen ott több szerv helyezkedik el, ha pedig a kismedencei hashártyáról van szó, az egy igen súlyos betegség.
Így nem tudom, hogy milyen betegségben szenved.
Kórházi kezelés, sőt műtét szükséges hasűri, kismedencei gyulladásos folyadék gyülem kialakulásakor, különösen, ha az genny. Ha valamelyik szervben, vagy a szervek összenövése által kialakított gyulladásos tumorban jön létre ilyen folyadék. Sürgős műtét kell mindezek szövődményeként kialakuló akut has, bélmegállás esetén.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

mariann  2011. október 15. 16:00   #196 

Tisztelt Doktor Úr !
A segítségét szeretném kérni.
Most voltam ultrahangon és ezt a leletet kaptam.Norm.k.genit.kp.tág vag.karcsú portió hátul,folytatásban rendesnél valamivel nagyobb myomás jellegű uterus szabad környezetben.Kolp:plasztikázott sp TVS: kevés vizelet a hólyagban. 53*49 mm -esuterus mellső falban 18 mm -es heterogén myoma góc. 5 mm es endometrium Mko.norm. szerketű ováriumok.
Diagnozis : D 2500 A méh submucosus leiomyomája.
Szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent és lehet-e ettől álladóan gyulladásom és vizelet visszatartási problémám mert a dr.-nő nem mondott semmit.
Válaszát előre is nagyon köszönöm:
Szép napot:
Mariann


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező !

Ez egy teljesen normális lelet. Az a 18mm-es izomgöb önmagában nem jelent semmit. Évente ellenőrizni kell, hogy változik-e a nagysága.
Milyen gyulladásról van szó?
A vizelet tartás zavara összetett okra vezethető vissza, ebből az egyik a hüvely és a méh süllyedése miatt kialakuló hólyagsérv. Ezt műtéttel kell korrigálni, De lehet a hólyagműködési zavarnak még urológiai és neurológiai oka is, amiket pedig gyógyszeresen lehet kezelni.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

fáj a mell  2011. október 15. 11:19   #195 

Tisztelt doktor ur
24éves vagyok van két gyerekem 4 napja fáj a bal mellem a honaljam felöli oldalon érzek benne kis csomokat de a jobb melemben is de az nem fáj tegnap megnyomtam és jött belöle egy nagyon pici tejszerü valami a menstruáciomnak 20-an kell megjönie terhes nem vagyok szerintem tegnap voltam az orvosnál de nem érzett benneelváltozast elküldött ultra hangra de oda jövö héten kel menjek addig megesz az ideg mitöl fáj?és mijön belöle?kérem segitsen köszönöm


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A mell fokozott aktivitásának leggyakrabban hormonális okai vannak, aminek a kivizsgálására ultrahang- vizsgálat, hormon labor vizsgálat, ill. ha szükséges emlőváladék sejttani vizsgálata szükséges.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Menstruáció késleltetés.  2011. október 15. 11:16   #194 

Köszönöm gyors válaszát.szerencsére rendszeres már a menstruációm.babám 4 hónapos.milyen gyógyszert javasol?


Dr. Kohut László

Kedves Kérdező !

Etikai szempontok miatt reklámtevékenység nem folytatható, így csak annyit mondhatok, hogy a szoptatás mellett szedhető gyógyszerből több is van forgalomban, melyek vénykötelesek, így orvosával felírathatja.

Üdvözlettel:


Dr.Kohut László

Menstruáció késleltetés.  2011. október 14. 20:32   #193 

Tisztelt Doktor úr.
Decemberbe töltöm a 30. szülinapomat:-))wellnessezni megyek,és sajnos pont arra a 3 napra meg fog jönni:-(
Jelenleg szoptatok,de sajnos nem sokat,max 2x.
Kérdésem az lenne,hogy mit tudnék szedni hogy ne jöjjön meg a menstruációm arra az időre?és ha van rá mód hogyan és mivel?
nagyon megköszönöm válaszát.
Nikolett


Dr. Kohut László

Kedves Kérdező!

Hát ezt előre megmondani nagyon nehéz, hiszen nem tudni, hogy lesz-e még tejelválasztás, ha az megszűnik, akkor beáll-e rögtön a menstruációs ciklus.
Javaslom, hogy kezdjen el szedni un szoptatós tablettát, ha eddig nem szedte és azt kihagyás nélkül folyamatosan szedje.De, mint mondtam, garancia nincs semmire.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Kata  2011. október 14. 17:40   #192 

Tisztelt Doktor Úr !
40 -éves vagyok és méhgyulladásom van. kb. egy hónapja voltam orvosnál és Augmentint 625 , Naprosin 250mg. gyógyszert kaptam. A gyógyszert már elszedtem kb. egy hétig jól is voltam de tegnap ismét vissza jöttek a tünetek erős görcsös alhasi fájdalom , derék fájás, és a vizeletett nehezen tudom visszatartani. Szeretném a Doktor Úrtól megkérdezni, hogy mit tanácsolna esetleg milyen kezelést, mert orvoshoz csak kedden fogok tudni elmenni.
Válaszát előre is köszönöm:
Szép Napot:
Kata


Dr. Kohut László

Tisztelt Asszonyom!

Miből sikerült diagnosztizálni az un."méhgyulladást", mert ilyen betegség csak valamilyen előzetes szülészeti esemény, vagy műtét, vagy méhen belüli eszköz / spirál/ mellett szokott kialakulni. Tehát ez egy súlyos betegség
Ha nincs láza, széklete, vizelete van, nincs hányinger, hányás, akkor nyugodtan ráér kedden is orvoshoz menni, addig esetleg görcsoldó, fájdalomcsillapító szedhető.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Kérdés: Gabriella  2011. október 14. 17:33   #191 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem hogy a párommal babát tervezünk de még nem próbálkoztunk direktessen de nem védekeztünk. A menzeszemnek megkellet volna jönni (okt.11-én) igaz csak egy napot késett de a terhesség tüneteit éreztem magamon. Ma éjszaka (okt. 14-én) nem mentem ki cserélni.. Reggel amikor a mosdóba mentem kissé véres volt a bugyim (amiért nem cseréltem éjszaka) A nadrágomon pedig víz állagú folyadék volt mintha bepisiltem volna de nem! Ez mi lehet? Lehetséges esetleg ,hogy elvetéltem? vagy nem tudom. Az elvetélés nagy fájdalmakkal jár nem? Egyébként 6 hónapja terhesség megszakításom volt mert nem tudtuk ,hogy egészséges-e a baba mert amikor még nem tudtam hogy terhes vagyok tüdőszűrésen voltam, intenzíven tornáztam, gyógyszereket szedtem. A jövő hónapban szeretnénk babát de azt is szeretném megkérdezni ,hogy honnan tudom hogy ovulációm van, milyen jelei vannak?
Elnézést a sok kérdésért.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: Gabriella.


Dr. Kohut László

Kedves Kérdező!

Csak azt nem tudom, hogy mi a baj. Most megjött-e a menses, vagy nem? Ha a várt idő után egy héttel nem jelentkezik a megszokott módon, akkor tesztet kell csinálni. A megszakításnak sem tudom az okát, mert a tüdőszűrés az nem az.
Az ovulációnak direkt tünetei nincsenek, lehet un.félidős fájdalom, ha méri az alaphőmérsékletet, akkor néhány tizedfokos testhőmérséklet változást lehet észlelni, vannak különböző tesztek, amivel a félidőben jelentkező un.LH-csúcsot lehet kimutatni / ez egy hormon/ és van un.sejttani vizsgálat is, amivel a tüszőhormon- változást lehet követni, de ehhez orvosi mintavétel szükséges. A legegyszerűbb a reggeli, ébredési hőmérőzés és ezeknek az értékeknek egy menses.naptárban történő vezetése. Azt hiszem a ciklus.hu oldalon van is ilyen menses-naptár.
Ja, és még egy kérdés: a vetélést kísérő fájdalom vagy görcs annál erősebb, minél nagyobb a terhesség. Kicsi terhesség esetén legtöbbször nincs is.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László
Üdvözlettel:

Magdi  2011. október 13. 20:29   #190 

Kedves Doktor Úr!
32 éves 1 gyermekes anyuka vagyok, és szeretnénk ezen változtatni,de sajnos már négy éve nem sikerül teherbe esnem. Több orvosnál is voltam több vizsgálatot és műtétet csináltak "petevezeték átfújást,hasi műtétet" ami közben meg állapították hogy kezdödö endometriózisom van az orvosom azt mondta, hogy a műtét sikerült és próbálkozzak. A férjemet is kivizsgálták nála minden rendben van. A műtét óta már két év telt el de teherbe még nem estem. Az orvosok csak hormon kezelést adnak és azt mondják hogy próbálkozzak három hónapig. Csak úgy megjegyzem hogy hormonok nélkül is van peteérésem. Kérem segítsen tanácsával. Köszönöm.


Dr. Kohut László

Tisztelt Asszonyom!

Nem tudom, hogy mi az, hogy kezdődő endometriosis. Ez vagy van, vagy nincs, az más kérdés, hogy a kimutatása igen problematikus. Ha viszont van, akkor speciális gyógyszeres kezelésre van szükség, amit erre szakosodott centrumokban végeznek.
Ha egy évnél régebben próbálkoznak, akkor mindenképpen egy Meddőségi Centrum megkeresését javasolom, mert az ok az esetek jó részében nem kimutatható, ilyenkor a lombik-bébi programba kerülés jön szóba, aminek természetesen komoly feltételei vannak.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

renáta1975  2011. október 13. 20:22   #189 

köszönöm gyors válaszát. a kérdésem a következő lenne várjam meg míg elmúlik a vérzés vagy menjek mielőbb orvoshoz??? kicsit megijedtem mert ilyen még nem fordult elö velem, . de remélem nincs nagy baj.


Dr. Kohut László

Kedves Asszonyom!

Most van baj, most kell orvoshoz menni, nem utána, mikor már elmúltak esetleg a tünetek. Ha náthás. akkor sem akkor megy rendelésre, ha már csak mesélni tud róla.
Valószínűleg nincs nagy baj, de ezt csak a kivizsgálás után lehet megmondani.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

renáta1975  2011. október 13. 17:00   #188 

tisztelt doktor -ur 35 éves nö vagyok egy gyermek édesanya. tanácsért fordulok önhöz. 4 éve nem szedek semmi féle fogamzásgátló gyógyszert az elmúlt másfél évben a menstruációm beállt 22 naposra. 2 hónapja voltam nőgyógyászati vizsgálaton ott a doktor ur mindent rendben talált .rákszűrés eredményem P2 lett. most szeptember 30-okt 6 ig menstruáltam de tegnap megint görcsölni kezdtem és ma reggel már kicsit véreztem is nem nagyon elég volt egy tisztasági betét de most is tart. sokat halottam közti vérzésről nekem eddig nem volt ez lehet az???? hormonális vagy esetleg valami fertőzést össze szedtem ?? tudom hogy igy látatlanban nehéz csak tanácstalan vagyok forduljak az orvosomhoz??köszönöm válaszát


Dr. Kohut László

Tisztelt Asszonyom!

Csak vizsgálattal lehet megállapítani, hogy honnan vérzik / hüvely, méhszáj, méh/. Az ok kiderítése is ennek függvénye, azaz, hogy milyen eszköz szükséges a diagnózishoz, hüvelyváladék vizsgálat, méhnyak leoltás, hüvelyi ultrahang, méhűri curettage/.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

hogyan?  2011. október 13. 16:55   #187 

Tisztelt Doktor Úr!

A kérdésem az lenne, hogy chlamydia fertőzés elkapható közös törülköző vagy wc használattal?


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A Chlamydia fertőzés kizárólag nem úton terjedő betegség, tehát egyéb úton nem kapható el.
ajánlott link: Chlamydia.hu

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

félelem  2011. október 13. 16:48   #186 

Tisztelt Dr ÚR!

30 hetes terhes vagyok,van egy 6 éves kisfiam és 2007-ben volt egy vetélésem.Ezt a terhességet csodaként élem meg.A bébi sokat mozog viszont ma volt egy enyhe kis vérzésem és szúró érzést tapasztalok a császármetszésem helyén.A baba még nem forult be.Ön szerint lehet bármi probléma?Az eredményeim rendben vannak és a méhszájamis zárt.

Előre is köszönöm! Egy aggódó anyuka.


Dr. Kohut László

Kedves Asszonyom!

Jelentkezzen vizsgálatra, mert csak úgy lehet megállapítani, hogy van-e valamilyen probléma.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Vetélés 7 hetesen....  2011. október 12. 20:11   #185 

Szeretném a véleményét kikérni,ugyanis megkaptam postán a szövettani leletemet és nem értek belőle semmit....7 hetesen vetéltem el,csináltak egy küretet,és a következő a lelet eredménye:Szövettani vizsgálattal megállapitható,hogy a beküldött mintában hypersecreciot,helyenként Aria-Stella reactiot,decidua létrejöttét mutató méhnyálkahártya részletek láthatók részben bevérezve...chorialis elemeket nem láttunk....jelzőanyag:vese...nagyon megköszönöm válaszát...üdv...


Dr. Kohut László

Kedves Kérdező!

Nyilván a lelet mellett arról is értesítették, hogy jelentkezzen nőgyógyászati vizsgálatra.
A szövettan nem tudta visszajelezni, hogy a terhesség a méhen belül volt-e, ezért ilyenkor egy ellenőrzés szükséges a méhen kívüli terhesség kizárására.


Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

myoma  2011. október 12. 20:07   #184 

Tisztelt Doktor Úr!

50 éves nő vagyok. Egy nagy miomám van már legalább 15éve. Eddig nem okozott gondot, és ezért azt mondták nincs értelme vele foglalkozni. 1 éve 3 hetente jön meg a menszeszem, állitolag ez se gond. A kérdésem tényleg nem gond ha 3 hete jön meg a menszszem? A másik kérdésem fél éve nagyon erős darabos a vérzésem, szinte óránként járok ilyenkor cseréélni tampont és szó szerint ömlök. Írtak fel Exacyl gyogyszert. Ezt szedem már fél éve. Megszeretném kérdezni, mennyi ideig lehet ezt a gyogyszert szedni? Rendbe tette a vérzésemet , nem ömlök már, igaz elhuzodik több mint 8 napig, de csak kicsit vérzek, de még mindig darabos a menszeszem. Nem okoz gondot a gyogyszert ennyi ideig szedni? Rendesen kitudok mellette is tisztulni? Nem gond a nagydarabb alvat vérzés? és sokszor az elején barna alvadt darabok jönnek ki belőlem ez se gond? És még egy kérdés, hogy a napokba nagyon fájt a hátam és írtak fel xilox port a hátamra meg mydeton gyogyszert. Elfelejtettem mondani, hogy hamarosan megjön menszeszem és szedhetem mellette exacylt? Az eredményem: 95x61mm uterus de van mikor 124x54 a mérete....kissé balra 38mm intramurális myomagöb látható., de van mikor 34mm.. Ezzel azt mondták nincs mit kezdeni, mert már lassan belépek a változokorba.Nagyon várom a válaszukat. Üdvözlettel.
jelige myoma


Dr. Kohut László

Kedves Asszonyom!

Kissé elképedve olvasom a levelét. / és csak halkan kérdezem meg, hogy nem vérszegény is már?/. Fogalmam sincs, hogy mire kell várni, minek kell szedni egy daganat esetén Exacylt, vagy bármi tüneti szert.
Ki kell vizsgálni szövettani szempontból minél előbb, és ennek eredménye alapján dönteni kell műtétről.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

nemi betegségek  2011. október 12. 20:01   #183 

Kedves Doktor úr!

Elnézést, hogy kissé nyers megfogalmazásban írom a levelem, de csak így tudom elmagyarázni a problémám. Arról lenne szó, hogy a jelenlegi barátom előtt két fiúval létesítettem alkalmi kapcsolatot, és mindkét esetben nyelvvel illetve ujjal való kielégítés történt az irányomba. Semmilyen tünetem nincsen, viszont azóta visszatérő hólyaghuruttól szenvedek (igaz egy hólyaghurutom már a két fiú előtt is volt). A barátom is teljesen tünetmentes, semmilyen változást nem vett észre magán (fél éve vagyunk együtt). A kérdésem az lenne, hogy gyanakodjak nemi betegségre, hátha a hólyaghurutom tünet?


Dr. Kohut László

Kedves Kérdező!

Én nem nemi betegségre gondolnék, hanem nemi úton is terjedő kórokozóra, ez a kettő nem ugyanaz. Annál is inkább, mert a nemi betegség gyanúja esetén a Nemi beteg Gondozóban kell jelentkezni, ami rendszerint a bőrgyógyászattal együtt működik.
A nőgyógyászati rész az maga a hüvely, a méhnyak és a külső nemi szervek gyulladása, ennek kivizsgálására kell nőgyógyászhoz menni. A hólyag pedig ugye az urológia tárgykörébe tartózó szerv, bár nagyon sokszor a hüvely felől hatolnak fel kórokozók, úgyhogy ezt közösen kell kivizsgálni és kezelni.
Legegyszerűbb az, hogyha jelentkezik szakrendelésen, hogy megállapítsák, hogy mi is beteg.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

rtg  2011. október 11. 17:35   #182 

ÜDVÖZLÖM! DOKTOR ÚR AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY MELLKASI RÖNTGEN UTÁN MIKOR LEHET NEKIÁLLNI A BABATERVEZÉSNEK MENNYI IDŐT KELL HAGYNI A RÖNTGEN UTÁN HOGY NE LEGYEN BAJ? KÖSZÖNÖM


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A kérdés genetikai jellegű, így genetikust kell megkérdezni.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

Ági  2011. október 11. 17:16   #181 

Tisztelt Doktor Úr!

40 éves 14 hetes terhes vagyok,ma voltam genetikai tanácsadáson,ahol elfogadtam az amniocentezist, ami 17 hetesen kerül levételre.Vérvételre így azt mondták nem kell mennem. Doktor Úr, kérdésem hogy így valóban nincs szükség az AFP-re? Vagy esetleg ragaszkodjak az magzatvízvételkor a vérvételhez is? Nem lesz késő, mert ha jól tudom 16 hetesen végzik ezt a vizsgálatot?
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel: Ági


Dr. Kohut László

Tisztelt Kérdező!

A magyar terhesgondozási protokoll előírja az AFP szűrővizsgálatot. Az értéke azonban nagyon kétséges ma már. Az ajánlás inkább a financiális és az általános elérhetőséget preferálja, mint a szakmai értéket.
Azt tanácsolom, hogy kérdezzen rá az amniocentezist végző intézetnél, hiszen ez is genetikai vizsgálat. / ennek meg ugyanis ugyanis jogi aspektusai lehetnek, a bíróság a szakmai protokollt tekinti irányadónak/.

Üdvözlettel:

Dr.Kohut László

előző oldal   8 9 10 11 12   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek