Dr. Steierhoffer György
Dr. Steierhoffer György
szülész-nőgyógyász szakorvos
szülészet-nőgyógyászati szakvizsga
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert már nem végez szakértői tevékenységet.


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   102 103 104 105 106   következő oldal
MóMaMa  2012. november 3. 14:58   #2080 

Tisztelt Doktor Úr !
Október 30-án volt egy laparoscopiás tubasterilizáciom. Elfelejtettem megkérdezni, hogy a műtét után mennyi idővel lehet sportolni(futni, aerobikozni). Segítségét előre is köszönöm !
Üdvözlettel !


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Négy héttel azt követően már lehet.

Üdvözlettel

ROAKUTAN  2012. november 3. 07:47   #2079 

Tisztelt Doktor ur.Azzal a kerdessel fordulok onhoz,hogy en szedtem 14 napig reggeli adag 20 mg roacutan,esti adag 10 mg roacutan tablettat.es terhes lettem a tabletta szedese alatt.Szeretnem meghagyni a babat de ketsegeim vannak,hogy egeszseges lesz e a baba.A bororvosom azt ajanlja,hogy meg fiatal vagyok 29 eves es hogy ne kockaztassak.mivel egeszseges vagyok es lehet meg gyerekem kesobb.De en szeretnem meghagyni,bizom benne ,hogy ez a 14 napi tabletta szedese nem lehet olyan roncsolo hatassal,hogy karositsa a babat.Szeretnem kikerni az on velemenyet is.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Sajnos semmi biztatót nem írhatok Önnek. A terhesség abszolut kontraindikációját jelenti e gyógyszer szedésének. Konzultáljon genetikussal is.

Üdvözlettel

fogamzásgátló  2012. november 2. 16:59   #2078 

Tisztel Doktor Úr!
Rezia fogamzásgátlót szedek egy hónapja mindent az előírások szerint tettem és soha nem hagytam ki egy tabletátt sem. Most tartok a placebo tablettáknál amiknél meg kellenne jönnie a mensturációmnak. Már második napja szedem mégsem jött meg. A kérdésem, hogy van e okom aggódni azon, hogy terhes vagyok e, és a másik pedig, hogy ezen időszakban védett vagyok e amikor csak placebo tablettát szedek (4 napig) biztonságos e ilyenkor szexuális együtlétet folytatni?
Előre is köszönöm Viki (19 éves)


Dr. Steierhoffer György

Kedves Viki!

Menses alatt ne éljen házaséletet.Bármikor megjöhet a vérzése.A gyógyszer védőhatása már kialakult és tart is.

Üdvözlettel

aggódás  2012. november 2. 16:57   #2077 

Tisztelt Doktor Úr!

33 éves vagyok. A mostani menstruációm alatt sokkal világosabb volt az eltávozó vér, mint korábban, és az első és az utolsó napon is begörcsöltem. A vérzés előtt egy héttel fogeltávolítást végeztek nálam, és antibiotikumot kellett szednem. A ciklusom teljesen normális évek óta. Két hónapja volt egy bélgyulladásom, ami miatt még diétát kell tartanom, de jelenleg már semmilyen gyógyszert nem szedek.

Ön mit tanácsol, ezzel a problémával keressek fel egy szakorvost? Vagy várjam meg a következő vérzést, és ha az is ilyen lesz, azután menjek el?

Válaszát előre is köszönöm!
Üdv.:
Zsuzsa


Dr. Steierhoffer György

Kedves Zsuzsanna!

Nyugodtan várja meg a következő vérzést.

Üdvözlettel

lia  2012. november 2. 16:56   #2076 

Tisztelt Doktor Úr!Már évek óta sürűn kell pisilnem,naponta körülbelül 10 szer.Voltam nögyogyászhoz,és ez az eredményem:uh:AZ ut.83x45mm-es,endometrium7mm-es.Amellső falon a hólyag alatt egy 43x38mm-es,meszesedést is mutató myoma göb.Jobb ov 40x24mm-es.Irt fel a doktor Úr aláziát 3 honapra és azt mondta,hogy ha nem enyhül a panaszom akkor kiveszik a méhemet.Ön szerint a sürű vizeléseim lehetnek a myomátol?


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Elképzelhető,hogy a myoma nyomja a hólyagot(pont úgy helyezkedik el ) ezért jár gyakrabban pisilni.Tudnom kellene legalább annyit hogy hány éves.

Üdvözlettel

Mi lehet!  2012. november 2. 16:53   #2075 

Tisztelt doktor úr!28 éves hölgy vagyok azzal a problémával fordulók önnhöz,hogy 14 nap után újra megbetegedtem,ez nem gond?Mitől lehet?Igaz antibiotikumos infuziós kezelést kaptam kb 1 hete,ésmivel állandóan bealvadt a vérem ezért napi 2-szer kaptam virhígítót nem lehet,hogy azért jött meg újból a menszeszem?Köszönöm válaszát!
Tiszteletel? Marianna


Dr. Steierhoffer György

Kedves Marianna!

Feltehetően igen.

Üdvözlettel

gaborné72  2012. november 2. 16:52   #2074 

jo
napot doktor ur 1997 től szedem a tri regol tablettát tunetmentesen orvosnál sem voltam. most sajnos okt 5 én a 7 napos szunet után nem birtam kiváltani hogy szedhessem megvártam hogy megjojon a me nstruáciom és mikor vége lett akkor kezdtem el .de a menstruáciom nagyon rovid ideig tart 1-2 nap baj-e ez várom válaszát


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!


Feltétlen menjen el nőgyógyászati vizsgálatra!

Üdvözlettel

Andi  2012. november 2. 16:50   #2073 

Kedves dr úr .A 2068-as kérdező valtam. Még azt szeretném megkérdezni mi a vélemény a mammográfia leletről amit beírtam.Egyépként a véleményhez az van írva hogy kóros elváltozás nem észleehető.És kelle a kis csomóval foglalkozni mivel negatív lett az uh lelet.Köszönöm:Andi.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Ártalmatlan fibroadenomák lehetnek a mellben.Ellenőrizni kell évente ha kell félévente.A mammográphiás lelete nekem nem mond semmit.

Üdvözlettel

P3  2012. november 2. 07:01   #2072 

tisztelt Dr.Ur!
Szeptember vegen citologiai vizsgalatot vegztek nalam ahol P3 eredmenyem lett.A dokim szerint a mehsebem miatt jott ki ilyen eredmeny...Itt kulfoldon a dokim szerint 6 honap mulva erdemes megegyszer,ujra vegezni egy tesztet.De viszont januarban elkezdenenk a baba projectet,es ha teherbe esek kb 1 evig nem lesz megegyszer citologiai vizsgalatom,ami a dokim szerint nem baj,mert (kb 7 ev mulva lehet baj ebbol a p3bol)A kerdesem a kovetkezo lenne vallajak e babat ugyhogy p3as eredmenyem lett,es ha megszulok akkor raerunk foglalkozni a p3 temaval?


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

A teljes cytológiai és a kolposzkopos lelet nélkül ebben a kérdésben nem foglalhatok állást.Minimum egy HPV vizsgálatot el kellene végezni mielött terhes lenne.

Üdvözlettel

Anyuka  2012. november 2. 06:58   #2071 

Kedves Dr György!

42 éves háromgyerekes családanya vagyok. Az utolsó menzesztől számított 42. napja nem jött meg a vérzésem. Amikor meg kellett volna jönnie kemény lett a mellem, de együtt voltam a párommal. Elmaradhat-e ilyen okból a menzesz. A méhszájam most kemény és lelógó, a mellem puha, a terhességi teszt (napközbeni) negatív lett. Lehet-e, hogy korai menopauzám van?


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Várjon még két hetet és menjen el nőgyógyászhoz.

Üdvözlettel

Nem vagyok jól  2012. november 2. 06:56   #2070 

Tisztelt Doktor Úr!
Aug-ban Hsg kontr.anyag rtg vizsgálatom volt,bal oldalt pici bibivel de kis nyomással hasüregbe távozott a folyadék.Azóta kétszer 22napra menseseltem híg piros sok ömlő 4-5napig tartó vérzéssel.Ciklus 12.napján Uh-n 5cm ciszta mutatkozott jobb oldalon,bal o:Üres.Ciklusom32.napján a ciszta felszívódott de a bal oldalon 3cm ciszta nőtt.Mensesem 42.napra jött újra ömlik 5.napja a sok híg piros vér/Elnézést)nyálkah.darabokkal.Szédülgetek,gyenge vagyok fáj a méhem középen és két oldalt,görcsoldót vettem be,fáj a derekam.Valami nem jót érzek nem vagyok jól.A hsg előtt mindig havi pontossággal 27-28napra jött mensesem 36.éves vagyok.Aggódunk!Tanácsát véleményét szeretném kérni,kérdezni Hsg vizsgálattal,vizsgálnál történhetett valami?Gyulladásom van?Menjek be ügyeletre félünk valami gond van!Köszönettel:Édesanya


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Helyesen gondolja vizsgálat nélkül nincs diagnózis.

Üdvözlettel

lehetek terhes?  2012. november 2. 06:54   #2069 

Tisztelt Doktor Úr!

Attól félek, hogy terhes vagyok! Nő a hasam, ami estére nagyon látszik, reggel nem annyira. Már kb. 17 hetesnek kellene lennem, de a menstruációm azóta 3-szor megjött, bár 24 napra a szokásos 28 helyett. Nekem mindig nagyon pontos volt azelőtt. A legutóbbi most múlt el, és nem volt gyengébb, mint szokott, sőt az első két napon elég erős volt. Kb. 1,5-2 hónapja voltam nőgyógyásznál, de nem a terhesség miatt, ultrahangot nem csinált, csak tapintással vizsgált meg. A bal petefészkem egy kicsit fájt, amikor megnyomta, de azt mondta, hogy ez normális. Tapintással ilyenkor már biztosra megtudta volna mondani, ha esetleg terhes lennék? Nem tudom, hogy ez mennyire fontos információ, de az elmúlt időszakban elég látványosan fogytam (5-8 kg). Lehet, hogy emiatt olyan a hasam, amilyen?

Válaszát előre is köszönöm,
Mónika


Dr. Steierhoffer György

Kedves Mónika!

Menjen vissza nőgyógyászati kontrollra és amennyiben nem terhes kérjen fogamzásgátló tablettát.

Üdvözlettel

Andi  2012. november 2. 06:52   #2068 

Tisztelt dr úr.Mammográfiás leletem véleményezését kérném,32 éves vagyok.A bal emlő axelliáris felvételén a felső qandrásoknak megfelelően torzult terület sejthető mely a kiegészítő compressiós felvételen szétterül, a laterialis és cranio-caudalis felvételeken nem azonosítható. Kóros képlet,csoportos mikromeszesedés vagy szerkezeti torzulás nem mutatható ki.UH. Az emlők normális echoszerkezetűek.Kóros képlet vagy körülírt hangárnyék nem ábrázolódik.Az axillákban patológiás nyirokcsomó nem észlelhető.most érzek a hónaj külső részén 1 kicsi csomót ha leengedem a karomat ez teljesen kívülre a kar mellé esik inkább az izomzati részhez.Csináltattam uh-t mely nem mutat semmi eltérést. Szeretném a mammográfiás eredmény véleményét kérni és hogy kell-e ezzel a kis csomóval foglalkozni a negatív uh után.Egyépként fizikai munkát végzek mely sokszor 20kg-os emelgetéssel jár.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

A mammográphiás vizsgálatot 35 (régebben 45) év felett érdemes elvégezni. Amennyiben nincs ultrahangos eltérés elegendő az emlők rendszeres önvizsgálata,amennyiben elvátozást észlel úgy ultrahangos emlővizsgálat

Üdvözlettel

editke81  2012. november 2. 06:25   #2067 

Tisztelt doktor ur, kb 2 éve volt egy vetélésem , most kb 5 hónapja ismét volt egy mind a kettő 6 hetes terhesség volt vagyis csak adig tuttam kihordani most ismét terhes vagyok még csak párnapos , megmaradhat e bennem ez a magzat ha idejében megyek orvoshoz? és ha megmaradna nemlenne e fogyatékos a baba vagy milyen veszéj várható? köszönöm válaszát.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Minnél hamarább menjen el orvoshoz.Szedjen MagneB6vitamint és Femibiont.

Üdvözlettel

terhes vitamin  2012. november 2. 06:24   #2066 

Kedves Dr Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy inzulin-rezisztenciám van, amire napi 2x1 500mg merckformint szedek. Kisbabát szeretnénk, és ajánlották a Gravida terhes vitamint. Szedhetem ezt a gyógyszer mellett?

Köszönettel: Barbi


Dr. Steierhoffer György

Kedves Barbi!

Nyugodtan szedheti.

Üdvözlettel

EDINÁCSKA  2012. november 2. 06:23   #2065 

Tisztelt doktor ur, lenne egy kérdésem, a terhességi teszt szerint terhes vagyok de annak is erzem magamat de sajnos nemtudom megtartani a babát, a magzat még nagyon picike kb 2 napos a terhességi kalkulatorról állapitottam meg , nemszeretnék abortuszra menni vagyis hogy kaparjanak !, létezik e olyan gyógyszer amit szedni kell és szép lassan magatól elmegy mint havibaj?? és ha igen akkor mijen kockázatokkal jár ez a gyógyszer ? lehet e erős hirtelen vérzés tőle vagy mi lehetséges ? és biztonságos e? nagyon szépen köszönöm válaszát.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Gyógyszerrel abortust nálunk nem végzünk de ha végeznénk is mindenképpen nőgyógyászati vizsgálatra kell mennie. Ott minden lehetőséget elmondanak Önnek.

Üdvözlettel

Liviababa  2012. november 2. 06:20   #2064 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem hogy lehet-e olyan terhesség ahol nincs mellfeszülés és fájdalom? De viszont hányinger szédülés fáradság érzés és néha enyhe fejfájásom az van. Most olyan 3-4 hetes terhes lehetek. És azt szeretném tudni hogy a mellfeszülés az korai lenne még ilyen kis terhességnél? Mert most furcsálom hogy mielőtt megjön mindig nagyon szoktak fájni most meg egyáltalán nem. Ennek mi lehet az oka hogy most pedig nem fájnak egyáltalán? Meg most sűrűn kell pisilnem is de az nem tudom mitől lehet mert, felfázva nem vagyok.
Előre is köszönöm válaszát Tisztelettel: Livibaba


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Amennyiben késik a vérzése végezzen egy terhességi tesztet vagy/és forduljon nőgyógyászhoz vizsgálatra. A terhességi tünetek nem feltétlenül együttesen jelentkeznek.

Üdvözlettel

Editkeee  2012. november 2. 06:17   #2063 

Kedves Dr.Úr!

Pár éve tapasztaltam a hüvelyemnél, egy kis "húsdarabot". Ami mostanáig egyáltalán nem zavart, egyedül a tampon felhelyezése volt egy kicsit kellemetlen mikor felhelyeztem.. és néha a szexuális kapcsolatban is éreztem fájdalmat! De annyira nem volt vészes. Viszont most szexuális kapcsolatot létesítettem és ez a " húsdarab" elszakadt! Így egy kisrózsaszín dolog türemkedik ki a hüvelyemből. Ez természetes és másnak is van ilyen problémája? El kell távolítattni ezt a dolgot? Fájdalmat nemérzek. Viszont kicsit idegesít.
Válaszát előre is köszönöm!

Editkeee


Dr. Steierhoffer György

Kedves Editke!

Tampont ne használjon. Feltehetően a szűzhártya egy része az amit leírt.Nincs teendő vele.

Üdvözlettel

folyás  2012. november 2. 06:15   #2062 

Tisztelt Doktor Úr!
Voltam orvosnál h rákszűrést csináljon de fehérkés folyás miatt azt mondta 6 hét múlva menjek vissza és CNS kúpot írt ki...(egyébként az élő v normál flórák felborulása, illetve antibiotikum szedése okozta a folyást, mivel pár hete szednem kellett torok gyulladásra) de nem múlt el a folyás, és szeretném ha mire vissza megyek elmúlna...mit tegyek, mit használjak....a tejsavas irrigálást javasolja? (lehet már kérdeztem)
fontos lenne köszönöm.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Semmilyen irrigálást nem javasolok.Tampont ne használjon.Jómagam a hüvelykúpokat sem ajánlom ezeket a hüvelygyulladásokat szájon át szedett gyógyszerekkel érdemes kezelni.

Üdvözlettel

Gyakori vizelés  2012. november 2. 06:12   #2061 

Tisztelt Doktor Úr!
26 éves vagyok és mostanában gyakran kell pisilnem, kb. 3 óráig bírom ki és éjszaka is 2x ébredtek emiatt. Nem fáj semmim se derekam, se a vesém, csak ez a gyakori pisilés van. Érdekelne, hogy ennek lehetnek nőgyógyászati okai? Nem fáj a hasam, igazából nem vettem észre semmi furát, csak egy pici fehér folyásom van, ami szagtalan. Régebben volt bakteriális gyulladásom és akkor is viszonylag többet pisiltem, de akkor bő folyásom is volt nagyon-nagyon kellemetlen szagú. Terhes nem vagyok és sok folyadékot sem iszom. Köszönettel


Dr. Steierhoffer György

Kedeves Hölgyem!

Vizsgálat nélkül lehetetlen megmondani, hogy mi lehet a panaszának az oka.

Üdvözlettel

előző oldal   102 103 104 105 106   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek