Dr. Steierhoffer György
Dr. Steierhoffer György
szülész-nőgyógyász szakorvos
szülészet-nőgyógyászati szakvizsga
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert már nem végez szakértői tevékenységet.


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   27 28 29 30 31   következő oldal
bajban  2012. február 12. 12:27   #580 

Tisztelt doktor úr!!!!!
Már irtam magának hogy december 16-án volt az abortuszom és nem jött meg a vérzésem már 8 .dik hete feb.09-én csináltam egy tesztet és pozitiv lett ezek szerint ujra terhes vagyok?????? jővőhéten megyek az orvoshoz válaszát előre is köszönöm!!!!!! Tisztelettel: Vera


Dr. Steierhoffer György

Kedves Vera!

A teszt eredménye alapján az lehet de majd a vizsgálat dönti el a kérdést.


Üdvözlettel

terhesseg?  2012. február 12. 12:25   #579 

Jo napot kivanok doktor ur!A parommal nagyon szeretnenk babat ezert minden nap homerozom magam!A menstruaciom elott es utanna a homersekletem 36.9-36.5 volt!A menstruaciom utan egy es fel hettel kesobb 37.5-37.8 a homerseklet azota nem is csokken minden nap rendszeresen merem!Azt szeretnem tudni hogy vajon lehetek e terhes mert a melleim is nagyon feszulnek e a homerseklet pedig nem csokken 37 ala!Valaszat elore is koszonom udv.Monika


Dr. Steierhoffer György

Kedves Mónika!

Mennyit késik a vérzése? Az Ön által leírtak alapján lehet gondolni a terhességre. Csináljon egy terhességi tesztet vizeletből és/vagy forduljon nőgyógyászhoz.


Üdvözlettel

Margaréta55  2012. február 12. 12:23   #578 

Tisztelt Doktor Úr!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy méhszájsebem immár kb. 30 éve.
De soha nem akarták plasztikázni. Novemberben a citológiám p3-as lett.
Majd gyógyszeres kezelést kaptam, akkor már p2-es lett, de azt mondták, hogy rövidesem meg kell ismételni a citológiát.
Most vagyok 57 éves. A nőgyógyász akinél jártam azt mondta, hogy már régen kellett volna a sebet plasztikázni. Ilyenkorban már csak indokolt eseben csinálják meg.

Az a problámám, hogy idegileg eléggé nehéz időszakon mentem át válás és egyéb problémák. Úgy tapasztalom, hogy amikor ideges vagyok mintha csípődne a méhszájsebem. Megmondom őszintén mostanában többször irrigáltam tejsavval de nem tudom, hogy ez valójában jó-e.
Nagyon szeretném rendezni ezt a méhszájseb dolgot, mivel külföldre Ausztráliába szeretnék nyáron férjhez menni és most ez a kérdés aggaszt, mivel komoly egészségügyi szűrés előzi meg a kitelepedést.

Összegezve az lenne a kérdésem, hogy lehet-e plasztikáztatni a méhszájsebemet.

Üdvözlettel: Margaréta55


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Amennyiben szülés utáni sérülésről van szó a plasztikai műtétnek semmi akadálya. Viszont a nyilván gyulladásos eredetű P3 cytológia valóban nem jelent műtéti indikációt.Rendszeresen ( évente) kell járni rákszűrésre.

Üdvözlettel

inszem  2012. február 12. 12:20   #577 

Tisztelt Doktorúr!

Inszeminációnál több esély van az ikerterhességre?

És a herevisszér műtét után nagyobb esély van ugye a teherbeesésre?

Köszönöm szépen!


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Nincs nagyobb esélye az ikerterhességnek. A hereviszér műtét után az elvégzett spermavizsgálat adja meg a választ a kérdésére.


Üdvözlettel

Szédülés  2012. február 12. 12:18   #576 

Kedves Doktor Úr!
Már több mint 2 hete szedek fogamzásgátlót eddig semmi panaszom nem volt, de ez az első fogamzásgátló szedésem is egyben eddig semmit nem szedtem.
A lényeg az hogy lefeküdtem a párommal és csináltam tesztet is nem vagyok terhes, de ennek ellenére már több mint 4 napja szédülök és nagyon fáj a hasam alja.
Tud erre esetleg bármiféle magyarázatot doktor Úr mert nem szeretnék orvoshoz menni nem rég voltam a ciszta gyanúm miatt ultrahangon, de nem találtak semmit.Válaszát előre is köszönöm.
Üdvözlettel:Andrea


Dr. Steierhoffer György

Kedves Andrea!

Nem emlitette, hogy milyen fogamzásgátlót szed és mikor veszi azt be? A szedés első hónapjában lehetnek kellemetlen tünetek,melyek később megszünnek. Elképzelhető,hogy egészen más okok miatt vannak alhasi fájdalmai de ez csak vizsgálatokkal állapiható meg


Üdvözlettel

vizsgálat  2012. február 12. 12:14   #575 

tisztelt doktor úr.
pénteken megyek először nőgyógyászati vizsgálatra, mivel úgy gondoltam, hogy már ideje lenne, de panaszom nincs. Ön szerint az aktus után 18 nappal észrevenné a terhességet, még úgyis ha nem mondom ennek lehetőségét? válaszát köszönöm szépen!


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Mindez a menstruációs ciklusának a figyelembevételével állapitható meg.Amennyiben mondjuk késik a vérzése egy hetet, már lehetnek gyanújelei a terhességének.


Üdvözlettel

terhesség  2012. február 12. 12:12   #574 

Kedves Doktor Úr!
Január 4-én vetettem le a spirálom, mert szeretnénk gyermeket a párommal. Január 6-a óta szinte minden nap szeretkeztünk és mindig belém élvezet, most február 2-án megjött a menstruációm igaz gyengébben mint szokott.2-án jött meg 2 napig a szokásos mennyiség 1/3-a volt.Mai nap csináltam egy gabriel tesztet délután és az negativ eredményt mutattot.Ön szerint terhes lehetek?Miben változna ha reggel első vizeletből csinálnék még egy tesztet?Válaszát előre is köszönöm!Anita


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Bővebb vérzései feltehetően az intrauterin eszköztől( hurok) voltak, annak levételével eleve csökkenhet a vérzés mennyisége. Amennyiben jónak látja 2 hét múlva ismételje meg a menotesztet vagy/és forduljon nőgyógyászhoz vizsgálatok elvégzése miatt.


Üdvözlettel

Babita!  2012. február 12. 12:09   #573 

Tisztelt doktor úr! Segitséget szeretnék kérni! 19 hetes kismama vagyok és most a héten voltam ultrahang vizsgálaton és az orvosom azt mondta 2 hét múlva újra kontroll,mert nem úgy feküdt a baba,hogy mindent megtudott volna vizsgálni.A legaggasztóbb számomra,hogy a méhlepény volt a legnagyobb gondja.A lepény a hátsó falon tapad,mélyen.Orvos csak annyit kért,hogy ne éljünk a férjemmel szexuális életet és hogy magnéziumot szedjek mást nem mondott.Kérdésem az lenne,hogy mennyire veszélyes ez,hogy mélyen tapad a lepény?Őszintén megmondom,hogy fodrászként dogozom és nem hagyhatom abba sőt mellette iskolába járok és egy 4 éves kisgyermek édesanyja is vagyok.Nem mondta,hogy pihenjek,de ahogy itt a neten utána olvastam,nem lehet ezzel játszani.De pihenést csak nagyon ritkán tehetem.Nem lesz gond,ha ennyit mozgok és talpalok? Másik kérdésem,ami nem olyan égbe kiáltó,mert nem ez az első,de fontos,hogy szexuális élet a méhösszehúzódás miatt ne legyen?Vagy a hüvelyen ne?


Dr. Steierhoffer György

Kedves Kismama!

A mélyen tapadó lepény a terhesség nővekedése során megszünik ( feljebb vándorol a lepény ) Ennek a konzekvenciája valóban a pihenés és a házasélet tilalom betartása. A veszély ugyanis az, hogy a mélyen tapadó lepény fizikai behatásra( együttlét) leválhat és súlyos vérzés léphet fel.


Üdvözlettel

ditty  2012. február 12. 12:05   #572 

Tisztelt doktor ur eleg regen kezdodott kb majusban ball mellbimbomat veletlenul megnyomtam es atlatszo tapados valadek jott belole nagyon megilyedtem elmentem nogyogyaszhoz a ver rendben volt uh sem talaltak semmi elvaltozast de en azt vettem eszre hogy gyakran befele fordul a mellbimbom es azota is ha megnyomom az a ragacsos valadek jon belole kezd kellemetlen lenni a dolog nogyogyaszom azt mondta tobb nonel is elofordul mestruaciom rendbe van 37 eves vagyok on szerint mi lehet az oka ennek vagy csak en reagalom tul ezt es csakugyan mas noknel is elofordul ilyen dolog koszonom valaszat


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Nyomkodásra(stimulációra) valóban jöhet váladék az emlőből. Normális körülmények között is emelkedhet a prolactin szint ( pl sexuális aktivitás, alvás, a ciklus luteális szakaszában )Amennyiben a vizsgálati eredmények jók nem kell aggódnia. Nem emlitette, hogy milyen vizsgálatok történtek. Ebben az esetben részletes hormonlabor ( a pajzsmirigy működésére nézve is ) szükséges amennyiben magasabb prolactin szint lenne akkor koponya rtg is javasolt ( un.sella felvétel ) Érdemes endokrinológushoz fordulnia.


Üdvözlettel

Lehet terhes?  2012. február 8. 04:07   #571 

Jó estét kedves Doktor Úr!

Harmadika, negyedike körül kellett volna megjönnie barátnőm menstruációjának. Negyedikén mivel nem jött még meg neki együtt voltunk, habár csak 1-2 perc erejéig és az előváladékból valószínű kapott egy keveset. Tudom hogy az előváladéknak mi a szerepe, és hogy nem ondó, de meg van az esély arra hogy az előző ejakulációból maradhatott kevés életképes ondó, ami az előváladékkal ki juthatott. De nekem az előző ejakulációm harmadikán este történt, ez az esett pedig negyedike este.
A mai nap sem jött még meg neki, viszont meg jelent nála a barna folyás és nagyon görcsölt a hasa.

Remélem nem várható baba, mert az nagy csapás lenne.
Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel, Zoltán!


Dr. Steierhoffer György

Kedves Zoltán!

Amennyiben a párja vérzéskimaradása mellett erősen görcsöl azt tanácsolom hogy menjen el nőgyógyászati vizsgálatra. Miután nem szeretnének terhességet így szedjen fogamzásgátlót a kedvese.


Üdvözlettel

STD  2012. február 8. 04:03   #570 

Tisztelt Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, h egy STD vizsgálaton mit érdemes elvégeztetni mi tartozik az alaphoz mely kórokozók, mármint, hogy mire kell kérni vizsgálatot, tenyésztést egy visszatérő gombás fertőzés esetén, ami a férfi részről piros pöttyöket hólyagokat eredményez a nemi szerven. Nálam néha viszketést és fehér sűrű váladékot, ez sem mindig jelentkezik.
Magánrendelésen nagyon drágák ezek sajnos, és nem szeretnék olyanért fizetni ami esetleg felesleges ennél a tünetnél.
Köszönöm.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Az STD ambulancán - ahol a párjával megjelenik - a panaszok és az inspekció alapján döntik el azt, hogy milyen vizsgálatokat kérnek. Feltehetően gombás gyulladása van a tünetek alapján.


Üdvözlettel

29-éves  2012. február 8. 03:59   #569 

tisztelt doktour! Az volna a problémám ,hogy november_december honapban nem volt menstruáciom. Viszont januárban meg volt rendesen, de most februárban érzem hogy rendszeresen mozog a hasamban valami és szabad szemmel is látni lehet ezt ,és igen csak megnöt a hasam is . Vettem egy tesztet is és az negetiv let . SZeptemberben pedig volt egy pete átjárhatoság mütétem is ,és azongondolkodtam nem e attol lett valami bajom ,mert azota nögyogyásznál nem voltam, és most agodom hogy mi bajom lehet. Válaszát elöre is köszönöm


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Feltétlen menjen el egy kontroll nőgyógyászati vizsgálatra


Üdvözlettel

petefészek  2012. február 8. 03:57   #568 

Tisztel Doktorúr!

Észrevettem hogy amikor befekszem a fürdőkádba akkor a jobb oldali petefészkem megnagyobbodik, kidudorodik pár másodpercig és után vissza is húzódik.

Egyékbént nem fáj , nincs semmilyen fájdalmam.

Ez lehetséges hogy ekkor van tüszőrepedésem, érett petém a petefészekben és ezért alakul a jobb petefészek domborulata?

Ez általában 2 menstruáció között szokott lenni amikor a hőmérsékletem is magasra megy fel.

2 hónapja voltam vizsgálaton, rákszűrésem P1-es lett.

Semmi panaszom nincs egyébként.

Előre is kszönöm!


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

A kérdést akkor lehetne eldönteni amennyiben ebben az időszakban csak zuhanyozna és megfigyelné hogy mi történik.

Üdvözlettel

Ca  2012. február 8. 03:54   #567 

Kedves Doktor úr!

A femibion 400-at szedem, létezhet, hogy nem tartalmaz kálciumot? Milyet volna érdemes szedni mellé? Annyi féle van. Béres Ca, vagy Ca sandoz, vagy sima plussz pezsgőtabletta?
Gondoltam váltok a Gravidára vagy Elevitre, mert abba van Ca, csak az a terhesség elején székrekedést okozott.
Köszönöm


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Az emlitett Ca-ot a femibion 800 capsula tartalmazza.


Üdvözlettel

petevezetek elzarasa  2012. február 8. 03:48   #566 

Tisztelt Doktor Ur,
Azzal a kerdessel fordulnek onhoz, hogy tenylegesen milyen aranyban lehetseges az hogyha valakinek elzarjak a petevezetekeit, hogy problemas menstruacios zavarai lesznek, es hogy mehenkivuli terhesseg is fellephet. Menstruacios zavar eseteben ez mennyire orvosolhato?
Koszonom turelmet es valaszat
Tisztelettel Kata


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Amennyiben sterilisatió történik utána nem lehet terhesség, méhenkivüli sem. A műtétnek semmilyen hatása nincs a menstruációra.


Üdvözlettel

Lehetek terhes?  2012. február 8. 03:45   #565 

Üdvözlöm!

Azután érdeklődöm, hogy lehetek-e terhes abban az esetben, ha a megszakított közösülést választottuk a párommal, az ő állítása szerint nem ment el bennem mindig időben abba hagytuk. Viszont több alkalommal is voltunk együtt egy nap akár többször pont a menstruációs ciklusom 13 és 16. napja között. A mensesem mindig 27 vagy 28 napra jön meg. Utobb is 2012 01 22-én jött meg igaz az első két napon inkább barnás jellegű volt de ez is beletartozik a menstruáció 6 vagy 7 napjába ez változó szokott lenni. Minden alkalommal volt előváladék ez biztos. Azt mondják attól is terhes lehet valaki. Nem minden esetben ment el az aktus során bár közben mindig mondta lassítsunk, mert olyan érzése volt mintha, de a végén mikor kivette nem volt semmi lehetséges az, hogy mégis elment volna csak ő érezte, hogy nem?

Ebben az esetben vajon tényleg lehetséges, hogy teherbe estem volna?Mennyi rá az esély?

A választ előre is köszönöm!


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Az Ön kérdésére akkor lehetne válaszolni amennyiben február végéig a mensese nem jönne meg.Addig minden lehetséges.

Üdvözlettel

Baba  2012. február 8. 03:41   #564 

Kedves Dr.Úr!
Kérdezni szeretném öntől hogy 1.hónap clostib.tablettát szedtem5napig1db cikl.3napjától Orvosom ciklus12.napján mindkét oldalon 1-1szép tüszőt látott endom13mm.aztán 3nap múlva ciklus 15 napján késő estére ügyeletre mentem mert nem bírtam az alhasi fájdalmakat görcsöldó gyógyszert javasolt az ügyeletes Orvos másnapra jobban lettem.endom nyh16mm volt douglasban folyadék nem található,túlstimulációs jelek nincsenek lehetséges nem volt ovuláció.Próbáltam olvasgatni ovuláció után doug.folyadéknak kellene lenni?jelek pl.szurkálgatások vannak pici vérfoltot is tapasztaltam ciklus17.napján.Ma ciklus 26 napja van tegnaptól kis hasi görcsök jelentkeznek mensi jelei lehetnek?a reggeli hőmérések szépnek bizonyulnak elmúltnapokban36.9-36.8 ma reggelre lejjebb esett36.4 terhességi teszt szerintem korai lehet szomorkodás lesz belőle.Az Orvos említette hogy cukor4.8 segítség kellene,nem értem cukor véreredmény nem jó?minden vérvételi adatnak örült az Orvos hogy jó.Nem értem ha endo is szép tüszők is ovuláció a lehetséges probléma?Dec.hónapban ciklus12.napján 1o.volt szép tüsző endom10mm ovitrelle szuriban bizakodott az orvos de sajna nem sikerült úgy érzem "Fejben is-párommal megtettünk mindent.5és fél éves kisfiúnk elsőre sikerült 30é.voltam akkor,kis tesókát kis csodát szeretnénk.olvastam clostitól iker terhesség is lehetséges nem bánnánk csak lenne.Nem tudjuk mely utat válasszuk tovább szüneteltessük a clostit?Türelemmel szerelemesen éljük tovább napjainkat?Köszönöm válaszát próbáltam röviden helyen fogalmazni.Köszönöm:Zsuzsanna


Dr. Steierhoffer György

Kedves Asszonyom!

Az Ön problémájának megoldásához ( fogantatatás) a legapróbb részletekre,fizikális , labor és műszeres vizsgálatok eredményeire, korábbi leleteire és inspekcióra is szükség lenne. Könnyen beláthatja, hogy ezek nélkül más tanácsot nem lehet adni mint azt, hogy bizzon az orvosában.


üdvözlettel

Hahajna  2012. február 7. 14:33   #563 

Tisztelt Doktor ur.......egy kicsit furcsa kérdéssel fordulok önhöz......sajnos kb 10éve volt,hogy a terhességem vérzéssel,majd abortusszal véződött......a vércsoportom 0 RH negativ......és nem kaptam védőoltást....ami nem lenne gond,ha most igy 11 hetes kismamaként nem mondták volna,hogy antitestek vannak a véremben és valoszinüleg annak a következménye...... :-( mekkor aaz esélye annak,hogy egészséges babánk llegyen??? egyáltalán lehetséges ez??? :-(van valamilyen megoldás arra ha estleg tovább növekedne az zntitest mennyisége a vérben??? Mert azt mndták ez akár agykárosodást is előidézhet a babánál....:-(
válaszát előre is köszönöm


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Az Rh összeférhetetlenség esetén az a lényeg, hogy bármilyen terhességgel kapcsolatos esemény, szülés, műtét után az anya kapja meg az anti D-t, ha vércsoportja Rh negatív.

Ellenkező esetben a későbbi terhességek során, ha a magzat Rh pozitív, szövődmények léphetnek fel (akár súlyosak is). A szerencsés az lenne ha a magzata is Rh negatív lenne. Feltehetően nem így van ezért szoros ellenőrzés szükséges in utero.

Üdvözlettel

mikor?  2012. február 7. 14:26   #562 

a szeretkezés után 16-17 nappal csinálom meg a terhességi tesztet, biztosan kimutatná? köszönöm


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Tudhatnám legalább azt, hogy mikor volt az utolsó rendes vérzése ?


Üdvözlettel

kérdés  2012. február 7. 14:25   #561 

Tisztelt Doktor Úr!!

Jó estét kívánok, a véreredményemről kérném ki Doktor úr véleményét.
Se anti -TPO megh > 1300.0 eltérés: pozitív, REFERENCIA ÉRTÉK:0,00 60,00
Se thyreoglobulin spec.AT megh 52, eltérés : pozitív REFERENCIA ÉRTÉK: 0,00 40,00
rheuma faktor megh. 10.8 REFERENCIA ÉRTÉK: 0,0 14,0

A válaszát megkaptam, nem végeredmény-véreredményre kérném a véleményét!!!, nem szedek semmilyen gyógyszert sem pajzsmirigyre, két elhalt magzat után küldtek el erre a vérvételre többek között. A papíron ezek az értékek , eredmények voltak feltüntetve., ezek voltak pozítiv értékek.

Köszönöm

üdvözlettel


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Mindenképpen forduljon endokrinológushoz. A többi eredményét is látnom kellett volna de ez nem változtat azon amit ajánlottam.


Üdvözlettel

előző oldal   27 28 29 30 31   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek