Dr. Steierhoffer György
Dr. Steierhoffer György
szülész-nőgyógyász szakorvos
szülészet-nőgyógyászati szakvizsga
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert 3 napnál régebbi megválaszolatlan kérdése van.


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   4 5 6 7 8   következő oldal
kismama  2011. október 16. 19:40   #120 

jo napot kivanok.kerdesem a kovetkezo lenne:2evig fogamzasgatlot szedtem,oktober 2an volt a menstruaciom eslo napja es mar nem kezdtem el szedni az ujjab doboz fogamzasgatlot mert ugy dontottunk hogy egy darabig szunetelek a tabletta szedesevel.7iken voltam egyutt a parommal es nem vedekeztunk vagyis a megszakitasos modszert hasznaltuk.azota nagyon sok tunet megjelent nalam ami esetleg terhessegre utalhat pl: hanyinger ami ram mas esetben nem jellemzo, gyakori vizeles, hatfajas, a melleim megduzzadtak es erzekenyek, a hasam is neha faj es puffadt is vagyok altalaban.lehetek terhes?a menstruacio utanni elso verzesmentes napban lehetett peteeresem?es foleg ugy hogy 2evig folyamatosan fogamzasgatlot szedtem?kerem valaszoljon amint lehet.valaszat nagyon varom.koszonom


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Nem hiszem, hogy a tünetei terhességre utalnának, hiszen minimális esélye volt a fogantatásra. Próbáljon ébredési hőmérsékletet mérni a szokványos módon, hogy megtudja helyreállt-e a ciklusa.

Üdvözlettel

Méhnyak polip  2011. október 16. 19:34   #119 

Tisztelt Doktor úr!
A héten nőgyógyászati rákszűrésen voltam.Ahol egy polipot találtak, a leletemre az van írva: portió hátul,a mészájban és elötte keskeny kocsonyán függő kb.2*4*0,5 cm nagyságú polypus kp. nagy uterus anteflexióban van. környezete szabad
KC:3854/11.10.11 kolposzkóp:ép hám.Ez így teljes egészében mit jelent?Az orvos szerint sürgősen meg kell műteni.Lehet ez akár rák is?Semmilyen jelét nem éreztem,nem volt sem köztes vérzés,se nem fájt a hasam,se nem volt furcsa váladék, sem szexuális együttlétkor sem volt semmilyen gond.A méhem és petefészkeim pedig teljesen rendben vannak,a vérzésem minden hónap 6-kán megjött percre pontosan,mivel gyógyszert nem szedek.32 éves vagyok.
Köszönöm válaszát.
Üdvözlettel:Molnár Annamária


Dr. Steierhoffer György

Kedves Annamária!

A méhnyak nyálkahártyájának körülírt túltengése következtében kialakuló jóindulatú hámdaganat a méhnyak polyp. Mérete a rizsszemnyitől a babnyi nagyságig változhat. A felszínén hengerhám található, azonban laphám metaplásia révén ritkán rákos elfajulás is kialakulhat benne. Gyakran nem okoz panaszt, csupán a rutin nőgyógyászati vizsgálat kapcsán kerül felismerésre. A pontos diagnózis érdekében eltávolítása és szövettani vizsgálata indokolt. Altatásban polypfogóval lecsavarható. Ezután frakcionált kürettet szoktak végezni, mivel a vérzés hátterében más ok (rosszindulatú daganat) is állhat.


Üdvözlettel

Ildikó  2011. október 15. 16:35   #118 

Tisztelt Doktor Úr !
Szeretném a segítségét kérni. Kismedence gyulladásom van amire két féle antibiotikumot kaptam. A gyógyszert el szedtem és sajnos nem használt.
Szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben igaz e hogy a kórházi kezelést szokták alkalmazni.
Válaszát előre is köszönöm:
Ildikó


Dr. Steierhoffer György

Kedves Ildikó!

Menjen nyugodtan vissza kontroll vizsgálatra. További vizsgálatokat fognak csinálni de emiett nem kell kórházba feküdni


Üdvözlettel

mariann  2011. október 15. 16:32   #117 

Tisztelt Doktor Úr !
A segítségét szeretném kérni.
Most voltam ultrahangon és ezt a leletet kaptam.Norm.k.genit.kp.tág vag.karcsú portió hátul,folytatásban rendesnél valamivel nagyobb myomás jellegű uterus szabad környezetben.Kolp:plasztikázott sp TVS: kevés vizelet a hólyagban. 53*49 mm -esuterus mellső falban 18 mm -es heterogén myoma góc. 5 mm es endometrium Mko.norm. szerketű ováriumok.
Diagnozis : D 2500 A méh submucosus leiomyomája.
Szeretném megkérdezni, hogy ez mit jelent és lehet-e ettől álladóan gyulladásom és vizelet visszatartási problémám mert a dr.-nő nem mondott semmit.
Válaszát előre is nagyon köszönöm:
Szép napot:
Mariann


Dr. Steierhoffer György

Kedves Mariann!

A myoma (leiomyoma) jóindulatú izomdaganat. A n?i nemiszervek közül els?sorban a méhfalban fordul el?.A kialakulásának pontos oka ismeretlen. Szerepet játszik a kialakulásban az örökletes eredet, valamint hormonális okok. A submucosus myoma esetén a myoma közvetlenül a méhnyálkahártya alatt helyezkedik el, nem nyomja a hólyagot ( nagyságánál fogva sem ) Igy a vizelési és a gyulladásos panaszait nem ez okozza.


Üdvözlettel

mell fajdalom  2011. október 15. 16:25   #116 

Tisztelt doktorur
24éves vagyok van két gyerekem a kicsi 4 éves három napja faj a bal mellem érzek benne kis csomokat de a másikban is de az nem fáj voltam ma orvosnál de nem érzet benne semit elküldött ultrahangra
de oda a jövöhétre kaptam idöpontot
addigra megörülök csak egy helyen
fáj a honomalja felöl és még annyit hogy ma mikor fürödtem megnyomtam és egy kis tejszerü valami is jött belöle, de én nem s


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Jóformán semmi olyan adatot nem tudok önről, mely alapján konkrét tanácsot adhatnék. Rgy biztos. Várjuk meg nyugodtan a vizsgálat eredményét. Ennek birtokában már többet mondhatok.

Üdvözlettel

felfázás vagy nőgyogyászati gon  2011. október 15. 16:21   #115 

a problémám 2 hete kezdődött szúrt alul és sűrűn jártam pisilni a háziorvos megállapította ,hogy gennyes a vizeletem írt antibiotikum és elküldött az urológushoz ahol ismét felírtak gyógyszert és egy hét múlva mentem vissza beszedtem 20 tablettát ,de a szúrás csak nem múlik,ezen a héten hétfőn kellet vissza mennem az urológushoz aki azt mondta,hogy ő mindent rendbe talált hiába mondtam neki ezt a szurkálást.most úgy döntöttem elmegyek nőgyógyászhoz ,mert már másra nem tudok gondolni,közbe kedden meg jött a vérzésem sajnos most várnom kell.fura az egész éjjel amikor pihenek semmi gond ,tegnap semmi panaszom nem volt ma már megint fáj én ezt nem értem kíváncsi vagyok mi ez .hétfőn mindenképpen megyek az orvoshoz.addig mit tegyek hogy ne érezzem ennyire .40 éves vagyok és eddig semmi nőgyógyászati bajom nem volt.nagyon félek.esetleg a meleg vizes ülőfürdő jó rá .köszönöm ,hogy meghallgatott várom válaszát .tisztelettel julianna


Dr. Steierhoffer György

Kedves Julianna!

A meleg ülőfürdő- főként a mensese alatt - semmiképpen nem javasolt. Hétfőig nem sokat tehetünk de tampont ne használjon, és igyon sok cickafarokfű teát.


Üdvözlettel

Kata  2011. október 15. 16:18   #114 

Tisztelt Doktor Úr !
40 -éves vagyok és méhgyulladásom van. kb. egy hónapja voltam orvosnál és Augmentint 625 , Naprosin 250mg. gyógyszert kaptam. A gyógyszert már elszedtem kb. egy hétig jól is voltam de tegnap ismét vissza jöttek a tünetek erős görcsös alhasi fájdalom , derék fájás, és a vizeletett nehezen tudom visszatartani. Szeretném a Doktor Úrtól megkérdezni, hogy mit tanácsolna esetleg milyen kezelést, mert orvoshoz csak kedden fogok tudni elmenni.
Válaszát előre is köszönöm:
Szép Napot:
Kata


Dr. Steierhoffer György

Kedves Kata!

Feltehetően felfázott a tünetei alapján. Nyilván a panaszai organikus eredetét a kolléga kizárta ezért rendelt gyulladás ellenes gyógyszert.Amig nem megy vissza kontrollra mást nnem tudok javasolni mint, hogy igyon sok cickafarokfű teát, tampont pedig ne használjon. Én a Kliont is javasolnám pártheriában.


Üdvözlettel

Kérdés: Gabriella  2011. október 15. 16:11   #113 

Tisztelt Doktor úr!
Az lenne a kérdésem hogy a párommal babát tervezünk de még nem próbálkoztunk direktessen de nem védekeztünk. A menzeszemnek megkellet volna jönni (okt.11-én) igaz csak egy napot késett de a terhesség tüneteit éreztem magamon. Ma éjszaka (okt. 14-én) nem mentem ki cserélni.. Reggel amikor a mosdóba mentem kissé véres volt a bugyim (amiért nem cseréltem éjszaka) A nadrágomon pedig víz állagú folyadék volt mintha bepisiltem volna de nem! Ez mi lehet? Lehetséges esetleg ,hogy elvetéltem? vagy nem tudom. Az elvetélés nagy fájdalmakkal jár nem? Egyébként 6 hónapja terhesség megszakításom volt mert nem tudtuk ,hogy egészséges-e a baba mert amikor még nem tudtam hogy terhes vagyok tüdőszűrésen voltam, intenzíven tornáztam, gyógyszereket szedtem. A jövő hónapban szeretnénk babát de azt is szeretném megkérdezni ,hogy honnan tudom hogy ovulációm van, milyen jelei vannak?
Elnézést a sok kérdésért.
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!
Tisztelettel: Gabriella.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Gabriella!

Semiképpen nem gondolom hogy elvetélt volna.Készüljön a fogantatásra ami azt jelenti hogy a ciklus második felében mindig gondolnia kell arra hogy terhes lehet. A leghasznosabb segitség a peteérés nyomonkövetésére az ébredési hő ( basal temperatúra ) mérése.


Üdvözlettel

vérzés renáta1975  2011. október 15. 16:07   #112 

tisztelt doktor úr ismét én vagyok .kaptam kúpot a nőgyógyászomtól amit a menstruációm után kezdtem el használni de még csak 6 db ot eddig, most hogy vérzem felrakhatom vagy várjam meg míg abba marad a vérzés?? valószínű hogy a kúpot (ami sárga szinü)a nevét nem tudom a gyogyszártárba készitették szerintem . gyulladásra kaphattam???


Dr. Steierhoffer György

Kedves Renata!

Vérzés alatt ne használja a hüvelykúpot, várja meg mig teljesen megszünik.Igen valószinű hogy a gyulladásra kapta a gyógyszert.


Üdvözlettel

félek hogy elvetélek  2011. október 13. 19:11   #111 

Tisztelet Doktor Úr!Nekem szept.5.-én volt meg az utolsó menstruációm vettem 1 hete tesztet ami kimutatta hogy terhes vagyok ,voltam nő gyógyásznál de még a vizsgálatnál sem és ultrahangon sem láttott semmit csak halvány kis petezsákot,ma elkezdtem picit vérezni görcsölni és barna folyásom volt, maga szerint ez a vetélés jele?:(..köszönettel:Éva


Dr. Steierhoffer György

Kedves Éva!

Amennyiben nincsenek erős alhasi görcsei és fájdalmai , illetve erősebb vérzés sem jelentkezik addig érdemes legalább egy hetet várni.( MagneB6 vitamint és a femibiont is szedheti ) Ha panaszai fokozódnának azonnal de egyébként 2 héten belül ajánlatos a controll. Sajnos lehet annak jele a vérezgetés hogy baj van a terheséggel( esetleg elhal ) Ugyanakkor a méhenkivüli terheséggel is számolni kell. Ezért rosszullét, erős görcsök esetén azonnal kórház.


Üdvözlettel

renáta  2011. október 13. 19:05   #110 

tisztelt doktor -ur 35 éves nö vagyok egy gyermek édesanya. tanácsért fordulok önhöz. 4 éve nem szedek semmi féle fogamzásgátló gyógyszert az elmúlt másfél évben a menstruációm beállt 22 naposra. 2 hónapja voltam nőgyógyászati vizsgálaton ott a doktor ur mindent rendben talált .rákszűrés eredményem P2 lett. most szeptember 30-okt 6 ig menstruáltam de tegnap megint görcsölni kezdtem és ma reggel már kicsit véreztem is nem nagyon elég volt egy tisztasági betét de most is tart. sokat halottam közti vérzésről nekem eddig nem volt ez lehet az???? hormonális vagy esetleg valami fertőzést össze szedtem ?? tudom hogy igy látatlanban nehéz csak tanácstalan vagyok forduljak az orvosomhoz??köszönöm válaszát


Dr. Steierhoffer György

Kedves Renata!

A tünetek alapján ( fájdalmak) elsősorban gyulladásra gondolok. De mindenképpen menjen vissza az orvosához az esetleges gyulladáscsökkentő szer felírása végett is

Üdvözlettel

hogyan?  2011. október 13. 19:02   #109 

Tisztelt Doktor Úr!

A kérdésem az lenne, hogy chlamydia fertőzés elkapható közös törülköző vagy wc használattal?


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

A chlamydiázis a leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség. A chlamydia Főként fiatal, szexuálisan aktív, partnereit gyakran váltogató személyeknél a leggyakoribb az előfordulása, viszont cseppfertőzéssel, uszodákban, közös helyiségekben is megkapható a betegség.


Üdvözlettel

kamélia  2011. október 13. 18:59   #108 

Tisztelt Doktorúr!
46 éves nő vagyok és szedem a Femoden tablettát 3 éve a nőgyógyászom elküldött egy prof.hoz aki azt mondta szedhetem továbbra is a fogamzásgátlót nem vagyok veszélyeztetett.Rendben van a ciklusom és így vagyok nyugodt.Meddig szedhetem a gyógyszert, és ha le akarok állni be kell -e szedni a megkezdett levelet vagy bármikor leállhatok?Ha abbahagyom lehet nem is áll be a ciklusom? Most semmilyen problémám nincs mit tegyek? Előre is köszönöm a válaszát:) Kamélia.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Kamélia!

Amennyiben nincs rizikó faktor, szerintem is szedheti a Femodent. Azt érdemes lenne fontolóra venni - és ezt beszélje meg a nőgyógyászával - hogy csak progeszteron tartalmú készitményt válasszanak , melyet még két éven át még kaphat..

Üdvözlettel

agodom  2011. október 13. 18:53   #107 

Kedves DR UR a fogamzas gatlonak a nee Madinette meg szakitotam a szedeset ami a legroszabb kaptam a Methergin tropfent hogy alitsa meg a verzest 2 napig szedtem de nem tudom szerintem nem birja a szervezetem azt a csepet nagyon roszul voltam nem kaptam levegot el el melegedtem hanytam is aztot meg szakitotam most felek de nagyon nehogy megint erös verzes legyen .ami a masik ultra hangon voltam azt monta a nögyogysz minden rendben .de en amiota vagyok enyi verzesem nem volt csak szüles utan .4 gyerekem van es biza agodom volt egy meh nyaki mutetem c 3 igy monta az orvos es valami conisacion az esetleg okozhat ijen erös verzest vagy pedig a fogamzas gatlo csinalja en nem ismerem ezt a fogamzas gatlot köszönöm szepen valaszat es türelmet TISZTELETEM:


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Nehéz az Ön esetében korrekt tanácsot adnom, mert ehhez részletesebben kellene a vizsgálatok eredményét ismernem. Egy biztos egyenlőre ne szedjen semmit ha most nem vérzik nagyon.Viszont ahogy azt észleli hogy a vérzése sok alvadékos vagy darabos akkor menjen feltétlen vissza egy kontrollra.

Üdvözlettel

nemi betegségek  2011. október 12. 21:13   #106 

Kedves Doktor úr!

Elnézést, hogy kissé nyers megfogalmazásban írom a levelem, de csak így tudom elmagyarázni a problémám. Arról lenne szó, hogy a jelenlegi barátom előtt két fiúval létesítettem alkalmi kapcsolatot, és mindkét esetben nyelvvel illetve ujjal való kielégítés történt az irányomba. Semmilyen tünetem nincsen, viszont azóta visszatérő hólyaghuruttól szenvedek (igaz egy hólyaghurutom már a két fiú előtt is volt). A barátom is teljesen tünetmentes, semmilyen változást nem vett észre magán (fél éve vagyunk együtt). A kérdésem az lenne, hogy gyanakodjak nemi betegségre, hátha a hólyaghurutom tünet?


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

A hüvely gyulladásos megbetegedése könnyen okoz hólyaghurutot is egyben. Kérem forduljon nőgyógyászhoz a választ a vizsgálat után biztosan megkapja.


Üdvözlettel

Manó  2011. október 12. 21:09   #105 

T.Doktor Úr!Gondolom kérdésem meglepő de az első terhességem 17. hetében vagyok.Egy héttel ezelőtt sikerült abbahagynom a dohányzást.Szeretném megkérdezni ,hogy 17 hetesen ha a magzat esetleg elhalt akkor van e bármilyen tünete az anyára nézve.Félek mivel eléggé sokat dohányoztam és sresszeltem.Ultrahangra csak jövő héten kell mennem,A 13 hetes ultrahangnál nem volt semmilyen probléma. Válaszát köszönöm


Dr. Steierhoffer György

Kedves Kismama!

Az rendkivűl örvendetes hogy abbahagyta a dohányzást.Most már nyugodtan várja meg a jövő heti UH vizsgálatot. Sajnos a 20 hét alatti elhalásoknak nincs különösebb "tünete" miután még ilyenkor nem észlel magzatmozgást sem.


Üdvözlettel

evelin  2011. október 12. 21:04   #104 

Jó napot:)Nem kaptam se milyen gyógyszert, kelet volna?de hál istennek elmúltak az alhasi fájdalmak ma már jobban érzem magamat:)remélem
nem lesz semmi szövődmények:(Nagyon szépen köszönöm a válaszait:)

Tisztelettel:EVELIN


Dr. Steierhoffer György

Kedves Evelin!

Rendben, örülök neki. Ülőfürdő még két hétig ne legyen és házasélet sem az első vérzésig. ( ami négy hat hét múlva várható )

Üdvözlettel

rtg  2011. október 12. 21:02   #103 

ÜDVÖZLÖM! DOKTOR ÚR AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY MELLKASI RÖNTGEN UTÁN MIKOR LEHET NEKIÁLLNI A BABATERVEZÉSNEK MENNYI IDŐT KELL HAGYNI A RÖNTGEN UTÁN HOGY NE LEGYEN BAJ? KÖSZÖNÖM


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Nem tudom hogy a ciklus hányadik napján történt a mellkas rtg. De a következő ciklusban semmi akadálya a fogantatásnak.

Üdvözlettel

agodom  2011. október 12. 21:00   #102 

TISZTELT DOKTOR :UR:NEM SZOPTATOK A TABLATAT MINDEN ESTE BE SZEDTEM NEM PONTOS ORABA :KAPTAM A TEGNAP ; METHERGIN TROPFENT;!15 CSEPET KEL 3 SZOR NAPONTA ; szakitszam meg a gyogyszert A NÖGYOGYASZ MONTA SZEDJEM 7 NAPIG ES AZUTAN KEZDJEK EL EGYY MASIK PLIKET FELEK MERT NAGYON SOK VOLT A VERZES NEME MEGINT ELKEZDJEK VEREZNI ALUT VER DARABKAK IS JÖNEK : a BAJ NEM ERTEK SOK MINDENT NEMETUL AZ A BAJ KEREM SEGIJEN KÖSZÖNÖM VALASZAT


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Most már csak azt kellene tudnom hogy melyik fogamzásgátlót szedi? Azért egy ultrahangos vizsgálat sem ártana.Keresse fel ismételten az orvosát...

Üdvözlettel

mona  2011. október 11. 06:58   #101 

T.Doktor Úr! Elsősorban szeretném Öntől megkérdezni hogy mi az az SD-paraméter?A másik kérdésem lenne ,hogy 16 hetes terhes vagyok,nagyon alacsony a vérnyomásom,több esetben főleg esténként a fülembe hallom ahogy a nyaki ütőereimbe áramlik a vér.Voltam orvosnál és megmérte a vérnyomásom.Helyzetváltoztatásnál leesik 120-ról 80-ra 90-re.Szeretném megkérdezni hogy ártalmas e ez a babának.mert ugyn olvasok interneten és egyik ellentmondás követi a másikat.Válaszát köszönöm


Dr. Steierhoffer György

Kedves Mona!

Az SD ( standard deviáció ) a tapasztalati szórást jelenti. Az alacsony vérnyomás nem jelent veszélyt a magzatára nyugodjon meg.


Üdvözlettel

előző oldal   4 5 6 7 8   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek