Dr. Steierhoffer György
Dr. Steierhoffer György
szülész-nőgyógyász szakorvos
szülészet-nőgyógyászati szakvizsga
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert 3 napnál régebbi megválaszolatlan kérdése van.


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   7 8 9 10 11   következő oldal
Fogamzásgátló  2011. november 8. 21:30   #180 

Tisztelt Doktor Úr!
Az előbb válaszolt egy kérdésemre, hogy mikor hagyjam abba a fogamzásgátló szedését, szeretném kérdezni, hogy nekem 2 hete mellkasi fájdalmam van, de nem tudom hogy a fogamzásgátlótol van-e, vagy esetleg izomlázam lenne, de lehet hogy csak a tornázástól van! Ön mit javasol? Szeretném beszedni még ezt a levelet, nem szeretnék megint megvonásos vérzést! Ha a fogamzásgátlótol lenne akkor 2 hét alatt rosszabodott volna ugye? Elnézést, hogy megint én zavarom!
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Valéria


Dr. Steierhoffer György

Kedves Valéria!

Nem feltétlen de meglátjuk hogy mi történik amikor abbahagyja.

Üdvözlettel

Móni  2011. november 8. 21:27   #179 

Tisztelt Doktor Úr !
A segítségét szeretném kérni.Két hónapja petefészek gyulladásom van.
Az orvosom először Augmentin 625 öt és Naprosyn 250 et írt fel. Miután elszedtem ismét jöttek az erős alhasi fájdalmak és görcsök.Vissza mentem és Dalacin 300 - at írt fel két dobozzal.Miután ezt is elszedtem ismét vissza jött az erős alhasi fájdalom és kibírhatattlanúl görcsölök csak fájdalom csillapítón élek.Felhívtam az orvosomat és azt mondta, hogy nem tudja hogy ez mitől lehet, menjek ismét vissza.Sajnos már nem bízok benne, úgy érzem csak a pénzt nézi nem a beteget.Lehet, hogy nem is petefészek gyulladásom van.Szeretném a Doktor úrtól megkérdezni,hogy mit tanácsolna.
Válaszát előre is köszönöm:
Móni


Dr. Steierhoffer György

Kedves Móni!

Vizsgálatok és anamnézis nélkül csak annyit tanácsolhatok, hogy ne használjo tampont és legközelebb Doxycyclint szedjen Klionnal kombinálva.


Üdvözlettel

Fogamzásgátló  2011. november 7. 09:58   #178 

Tisztelt Doktor Úr!
Szeretném kérdezni, hogy én múlt hónapban kezdtem el szedni a fogamzásgátlót (Tri Regol) és eléggé össze vissza szedtem, volt hogy 3 napig nem szedtem, aztán szedtem,megint abbahagytam megint szedtem, de most már rendesen szedem a 2.levelet! Ha abba szeretném végleg hagyni, akkor meg kell várni amíg a levél befejeződik ugye? Még nem döntöttem el hogy abbahagyom-e, vagy nem. Mellékhatásként előfordulhat hányinger? Ez körülbelül mikor fog elmúlni?
Válaszát előre is köszönöm!


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

A rendszertelen szedés miatt gondolom, hogy volt közti vérzés is. Mindenképpen szedje végig a havi adagot és úgy hagyja abba. Nőgyógyászati kontroll vizsgálat sem ártana.


Üdvözlettel

Kata  2011. november 7. 09:56   #177 

Tisztelt Doktor Úr !
A segítségét szeretném kérni. 41 éves vagyok.
Öt hónapja voltam ultrahangon és ezt a leletet kaptam.Norm.k.genit.kp.tág vag.karcsú portió hátul,folytatásban rendesnél valamivel nagyobb myomás jellegű uterus szabad környezetben.Kolp:plasztikázott sp TVS: kevés vizelet a hólyagban. 53*49 mm -esuterus mellső falban 18 mm -es heterogén myoma góc. 5 mm es endometrium Mko.norm. szerketű ováriumok.
Diagnozis : D 2500 A méh submucosus leiomyomája.
Az éjszaka másfél órán keresztűl nagyon erős görcseim voltak. Úgy éreztem mint szülés elött tíz perc nagyon erős fájdalom öt per nyugalom.Cataflam és Nospát vettem be az csillapította.Sajnos már érzem, hogy a gyógyszer hatása már kezd ki menni mert fájdogál a hasam. Szeretném a véleményét megkérdezni, hogy milyen kezelésre számíthatok, Ön mit ajánlana.Válaszát előre is köszöm,
Szép napot:
Kata


Dr. Steierhoffer György

Kedves Kata!

Mindenekelött egy egészségügyi kaparás szükséges és a szövetten birtokában meg lehet próbálni a myomagöb embolizációját. Ezzel elkerülhető a teljes méhkivétel.Keresse fel a nőgyógyászát és beszélje meg ezt vele.


Üdvözlettel

segitség  2011. november 7. 05:33   #176 

Kedves Doktor Úr!

Szeretném megtudni Öntől, hogy mi lehet az oka a túlzott hüvelynedvességnek? (Ami teljesen tönkre teszi a szexuális életemet.) Élvezhetetlenné teszi és nagyon zavar aktus közben.

Tisztelettel

Anita


Dr. Steierhoffer György

folyást nagyon sokféle dolog okozhatja, mindenképpen javasolnám, hogy akinek ilyen panasza van, menjen el nőgyógyászhoz vagy nemi gyógyászhoz. Nézzék meg, hogy van-e a hüvelyben valami, ami szemmel láthatóan zavart okozhat. Csináljanak mikrobiológiai vizsgálatokat, hiszen nagyon sok esetben lehet ezt kezelni, meg lehet gyógyítani, nem kell ezzel együtt élni.

Kifejezetten károsnak tartom a drogériákban, sőt patikákban recept nélkül megvásárolható hüvelyöblítő szereket, mert ezek használata semmilyen problémát nem old meg, viszont elodázza azt,hogy a beteg orvoshoz menjen,ahol pontos kórisme alapján célzott kezelést kaphat.Ne használjon tampont.

Önnél feltehetően nem a nedvesedés a probléma hanem az, hogy nem alakul ki az un. orgasztikus mandzsetta amikor is a megfelelő izgalmi szintnél a hüvelybemenet öszehúzódik és ráfeszül a himvesszőre , ha ez elmarad akkor érzik azt amit leírt. A megoldás ilyenkor a m,ég több ingerlés lehet és olyan póz kiválasztása ahol összébb tudja a combajait húzni szűkitve ezzel a hüvelybemenetet.


Üdvözlettel

Labdagadas  2011. november 6. 20:19   #175 

Labdagadas!

Tisztelt doktor ur!
Masfel honapos terhes vagyok es tegnap estere bedagadt a labam, illetve azt erzem mintha eletroda csipkedne.
Mi tortenhetet?
Kernem segitsen, hogy hova forduljak?


Koszonettel ramona


Dr. Steierhoffer György

Kedves Ramona!

Feltehetően már jár terhesgondozásra. Bár panaszai semmilyen összefüggésben nincsenek a terhességével ( ebben a koraterhességi időszakban ) de számos belgyógyászati kórkép állhat a hátterében , ezért a terhesgondozó szakorvosa beutalóval ellátja majd a megfelelő szakterületre irányitja..


Üdvözlettel

kérdés  2011. november 6. 17:39   #174 

Kedves Doktor Úr!

Szeptember elején történt terhesség megszakításom. Mivel a menstruációm 7 hét elteltével sem jött meg, nőgyógyászom Norcolut tablettát írt fel, amit 10 nap alatt be is szedtem. 5 napra, megjött a mensesem. Ma a menstruációm 4. napján tartok. Nőgyógyászom előzetes vizsgálatok után Novynette tablettát írt fel, amit ki is váltottam.
A kérdésem az, hogy bevehetem-e holnap, a mensesem 5. napján (holnap), vagy várjak a következő ciklusom első napjáig.
Ha Ön szerint el lehet holnap kezdeni, akkor hány nap múlva élhetünk biztonsággal a párommal egyéb védekezés nélkül szexuális életet?
Válaszát előre is köszönöm: V


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Bár a menses első napján szokás a gyógyszert elkezdeni szedni de nem történik semmi baj ha az 5.-ik napon kezdi el. Védőhatás az első hét szem után alakul ki.


Üdvözlettel

terhesség  2011. november 6. 17:34   #173 

Tisztelt Doktor Úr!

Megszeretném kérdezni,gyermekvállalás szempontjából,hogy az antidepresszáns injekció mennyi időn belül ürül ki a szervezetből?

Köszönöm.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Mi a gyógyszer neve? Milyen injekciót kapott?

Üdvözlettel

Barna vérzés műtét után  2011. november 6. 05:58   #172 

Tisztelt Főorvos úr,
Egy hete pénteken műtöttel Laparoskopia - Adhesiolysis, Salpingectomia beavatkozásokkal. (jobb oldali petevezetékem távolították el).A műtét után kb.3 napig véreztem, utána ez a tünet elmúlt. Szerdán voltam varratszedésen, orvosom mindent rendben talált - Október 20-án jött meg az utolsó menstruációm - mondta a következő várhatóan menetrendszerűen, 1 hónap múlva várható.
Viszont tegnap este elkezdtem "barna-vérezni". Nem annyira, mintha menstruálnék, főleg vizeléskor távozik hüvelyemből a nagyobb mennyiségű "vér".
Aggódjak, induljak a kórházba, vagy ez a tünet 1 héttel a műtét után nem akkora baj, mint amennyire én felfújom? Ha nem, akkor meddig normális ez az állapot, mikortól ad okot aggodalomra?
Kontrollra 3 hét múlva kellene csak visszamennem
Válaszát előre is köszönöm


Dr. Steierhoffer György

Kedves Asszonyom!

Semmiképpen ne aggódjon.Önmagában a műtéti beavatkozás is okozhat ilyen jellegű vérzést a hüvelyből annak ellenére hogy a műtét laparoszkoppal történt.Amennyiben nincsenek fokozódó alhasi fájdalmai és/vagy láza nyugodtan várja meg a kontroll vizsgálatot.

Üdvözlettel

hüvelyszárazság  2011. november 6. 05:51   #171 

Kedves Doktor Úr!
Változókori tünetek kezdődtek nálam, 49 éves vagyok. Ciklusom a korábban szokásosnál hol rövidebb, hol hosszabb, a vérzés mennyisége is változó. A nőgyógyászom normális folyamatnak tartja ezt, semmiféle fertőzésem nincs, hüvelyi UH is negatív. A problémám ennek a hormonális változásnak a következménye, amire a nőgyógyászomtól nem kaptam tanácsot. Korábban teljesen kielégítő és örömteli szexuális életem hüvelyszárazság miatt fájdalmassá vált, sőt, nem csak a hüvelyem fájdalmas, de kívül, a csiklóm környéke is - olyan érzés, mintha a nyálkahártya lenne sérülékenyebb a szokásosnál, és igen könnyen felhorzsolódna.
Mit lehet ez ellen tenni? Síkosító nem megoldás, próbáltam, sajnos csak fokozza az irritációt.
Tisztelettel köszönöm válaszát.
Cs.K.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Asszonyom!

Nem véletlenül a hüvelyszárazság problémája elsősorban a változókorban lévő nőket érinti, ekkor ugyanis a szervezet ösztrogénszintje jelentősen csökken. Ilyen esetekben általában ösztrogénpótlással állítjuk helyre a váladéktermelést, ez azonban nem minden esetben javasolt. A különböző síkosítók ilyenkor nagy segítséget jelenthetnek, a nedvesség pótlására azonban semmiképpen nem érdemes babaolajat, kenőcsöket vagy bármilyen más házi megoldást alkalmazni, ezek ugyanis irritációt okozhatnak, de akár a hüvely falának sérüléséhez is vezethetnek.

A hüvely nedvességét az ösztrogén mennyiségén túl az olyan gyógyszerek is befolyásolhatják, mint az antidepresszánsok, egyes antibiotikumok, vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátló tabletták vagy az antihisztaminok, de a manapság olyannyira divatos intim mosakodószerek helytelen és túlzott használata - de akár a nem megfelelő higiénés szokások - is vezethetnek hüvelyszárazsághoz.

Emellett gyakran kiváltó ok a túlzott mértékű stressz és a fáradtság is - vagy éppen a vágy hiánya.A hüvely csak akkor termel fokozottabban váladékot, ha arra szükség van.

A szexuális együttlét során a nemi izgalom hatására a hüvely és környéke megtelik vérrel, a hüvelybemenet körül elhelyezkedő, úgynevezett Bartholin-mirigyek pedig síkos-nyákos váladékot termelnek. A mirigyek által termelt nyák azonban nem összetévesztendő a hüvely jóval vizesebb állagú váladékával, így az sem, hogy melyik váladék hiánya mit jelez!

A hüvelyszárazságot, mint ahogy említettük, számos tényező előidézheti, ha azonban a Bartholin-mirigyek működésében is csökkenést tapasztal az aktus során, az okot máshol kell keresnie..

Mosakodáskor ne használjon szappant a hüvely környékén, válasszon inkább szintetikus tusfürdőt vagy mosakodószereket! Almaecettel javíthatja a hüvely természetes kémhatását: egy keveset tegyen belőle a fürdővízbe! Mindenképpen tartson otthon gyógyszertárban kapható síkosítót, szükség lehet rá.( Cikatridina hüvelykúp ) Rendszeresen fogyasztott gyógynövényekkel gondoskodhat a megfelelő ösztrogénszintről, erre a legalkalmasabb a komló, a körömvirág és a zsálya.


Üdvözlettel

Kérdés  2011. november 6. 05:29   #170 

Köszönöm gyors válaszát
Pco-mat
hüvely uh, hormon, vérvétel 14 éves koromba jött meg elöször azota 1-2 évente 1 szer szörösödés állon hason igy állapitotta meg Budapesten Dr Szendei Úr
azota nála igaz nem voltam mert közelbe csak öt tudták ajánlani mint endoklinologust de muszály volt öt ott hagynom mert folyamatosan azt mondta hogy itt nincs más választás lombik kell
akkor még nem szerettem volna gyereket igy nem is jártam hozzá.
Most már nagyon szeretnénk babát és már néha néhe teljesen el vagyok keseredve hogy ez a meforal sem segit.(


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

A PCOS hátterében nagyon gyakran az inzulinrezisztencia áll, amely még nem kifejezett cukorbetegség, de annak egy enyhébb zavara, és ezt gyógyszeresen kezelni lehet. Méghozzá metforminnal. De legalább ugyanilyen fontos az életmód-változtatás is.

Egyelőre nem tudni, miért, de úgy tűnik, hogy a végül konzervatív ? hormonos kezelést igénybe vevő, önmagában a metforminra nem reagáló, nem tipikusan rezisztens nőknek is sokkal jobbak a teherbeesési rátáik, ha a kezelés mellé tartósan metformint szednek. (Lásd a cikket: http://www.pcos.hu/pcos_modern2.html ?A diabétesz gyógyszerek növelik az IVF sikerét? )

Üdvözlettel

Kissné  2011. november 6. 05:12   #169 

Tisztelt Dr Úr olyan kérdésem lenne önnhöz hogy nemrég voltam nögyogyásznál ott megálapitották hogy méh nagyobbodásom van ezután lessz egy ultrahang azt modta az orvos nem nagy probléma de megszertném kérdezni h ez mitöl alakulhatott ki? és hogy ez mekkora probléma.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Asszonyom!

Az un.adenomiózisban a méh belfelszínének (endometrium) mirigyszövete belenő a méh izomfalába. A méh megnő, néha két-háromszorosára is. Ez a gyakori betegség csak a nők kis részében okoz tüneteket, általában 35 és 50 éves kor között. Gyakoribb olyanokban, akik szültek már. Az ok ismeretlen. Akkor feltételezünk adenomiózist, ha kismedencei vizsgálat során észleljük, hogy a méh megnagyobbodott, kerek, és puhább, mint normális esetben. Kismedencei ultrahang, vagy mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) segíthet a diagnózis megerősítésében. Néha, ha az adenomiózis kóros vérzést okoz, szövettani mintát vesznek. Általában nincs hatékony kezelési mód, bár a fogamzásgátló tabletták, és a gonadotropin rilizing hormonhoz hasonló hatású szerek (pl. leuprolid vagy goszerelin) megpróbálhatok. Fájdalomcsillapítók szedhetők. Bizonyos esetekben méheltávolítás végezhető.

Üdvözlettel

Kérdés  2011. november 5. 16:54   #168 

Kedves Erika!
Rengeteg kérdés tisztázása után lehet korrekt választ adnom.Igy most csak annyit, kérdeznék, hogy mér-e basaltemperaturát( ébredési hő ) és történt e kisérlet arra, hogy megvonásos vérzést előidézzenek? Nem tudom azt sem hogy áll a szénhidrátszegény diétával? Milyenek a hormonvizsgálat és az UH vizsgálat eredményei? - hogy a legfontosabb kérdéseket említsem.

Köszönöm válaszát. A hőmet nem mérem még reggelente mivel 2 honapja szedem a gyogyszert és ugy gondoltam hogy még ha meg sem jött egyszer sem igy felesleges..

Megvonásos vérzés az sajna nem tudom mi de régen amig nem kezdtem el szedni a meforalt kaptam norcolut + clostylt de azzal nem voltam sikeres 3 honap után a doktor le mondott rolam és a beültetést eröltette akit ott is hagytam:(
UH hormonvizsgálaton még nem voltam most szereték vissza menni a nőgyogyászomhoz sajnos magam vettem kezelésbe a dolgokat ugymond mert senki nem irta ki nekem a Meforalt igy a házi orvosom ki irta és a nőgyogyászoz járok nem pedig endoklinologushoz,
ön szerinte ha valami segitett a gyogyszer és nem jött még meg a menses igy is lehetek terhes? ilyen görcsökkel?
Köszönöm válaszát
Erika


Dr. Steierhoffer György

Kedves Erika!

A PCO syndrómát milyen leletek alapján állapitották meg? Na de hogy válaszoljak a kérdésre nem gondolom hogy tehes lenne, de a leghelyesebb ha elmegy endokrinológus-nőgyógyászatra.


Üdvözlettel

nem értem kérem segitsen.  2011. november 5. 16:50   #167 

Kedves doktor 5hete voltam nőgyógyászaton és azt írta a leletemre hogy tüsző ez mit jelet.

Köszönöm Edit


Dr. Steierhoffer György

Kedves Edit!

Gondolom, hogy nem csak ennyi állt a leletén. Talán ha az egész leletét ismertette volna,könnyebb lenne a válasz ( mert ugye sokféle tűsző van.)


Üdvözlettel

vetélés  2011. november 5. 16:42   #166 

Tisztelt Doktor Úr!

2 Korai vetélésem volt ,egyik spontán vetélés, másik missed abortion.
Ön milyen vizsgálatokat javasolna? Még nem szültem, mindkét terhesség 12 hét előtt halt el.
Köszönöm válaszát!


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Mindenképpen keressen fel olyan intézményt, ahol Meddőségi Centrum működik.Nem tudom hogy valamilyen vizsgálat volt-e már ebben az irányban( pl.thrombophyillia) Éppen ezért egy ilyen központban érdemes elkezdeni a vizsgálatokat.


Üdvözlettel

Elisabeth  2011. november 5. 15:46   #165 

Tisztelt Doktor úr!
Utoljára október 13-án jött meg a menzeszem. A ciklusom 28 napos szinte soha nem késik. A párommal babát szeretnénk és ebben a hónapban próbálkoztunk is. A ciklusom 19. napján ,barna folyásom volt nagyon kevés szinte csak pár csepp. Az utána következő napokban szúrt a hasam és ez a fájdalom lesugárzott a hüvelyembe is ,a fejem is fájdogált. Ez lehet a beágyazódás miatt?
A másik kérdésem ,hogy hallottam arról ,hogy a macskák ürüléke tartalmaz olyan parazitákat amelyek veszélyesek lehetnek a magzatra. Nekem van egy macskám a szobámban és (tehát szobacica) nem volt a szabadban soha, állatorvos jár hozzá minden oltást megkapott ,de az almot én cserélem. Lehetséges ,hogy a macska veszélyezteti a magzatot ha esetleg most terhes vagyok?
Köszönettel: Elisabeth.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Elizabeth!

A vérzéskimaradás utáni első hét végén elvégzett menoteszt vizsgálat jó eséllyel ad választ a kérdésére. A toxoplazmozis nevű betegséget macskától lehet elkapni. Tanácsolom hogy végeztessen el egy ilyen irányú laborvizsgálatot , hogy a fertőzésen átesett e vagy nem. Amennyiben terhessége alatt fertőződik akkor komoly problémát jelenthet a magzatra nézve.Tehát kerülje a macskát.....

Üdvözlettel

Kérdés  2011. november 5. 15:40   #164 

Kedves Doktor Úr!

Kb 2 hónapja szedem a meforal 850 mg gyógyszert pcos vagyok.
Menses még semmi tavaly volt meg utoljára tavasszal.
Kérdésem a következő:
2 hete folyamatosan görcsöl a hasam fáj a mellbimbóm , sokszor úgy be görcsölök hogy még menni sem tudok:(
az lenne a kérdésem menses igaz még nem volt de így a terhesség lehetséges?
Vagy esetleg meg akar már jönni?
Az a probléma hogy észre sem venném szerintem ha terhes vagyok vagy esetleg valami peteérésem van mert igen ritkán jön meg és most nem tudom el dönteni mi lehet.
Megtisztel válaszával
Erika


Dr. Steierhoffer György

Kedves Erika!

Rengeteg kérdés tisztázása után lehet korrekt választ adnom.Igy most csak annyit, kérdeznék, hogy mér-e basaltemperaturát( ébredési hő ) és történt e kisérlet arra, hogy megvonásos vérzést előidézzenek? Nem tudom azt sem hogy áll a szénhidrátszegény diétával? Milyenek a hormonvizsgálat és az UH vizsgálat eredményei? - hogy a legfontosabb kérdéseket emlitsem.


Üdvözlettel

Kata1976  2011. november 4. 04:28   #163 

Tisztelt Doktor Úr!
36 éves vagyok és már 2 éve próbálkozunk a teherbeeséssel. Voltunk vizsgálatokon aminek eredményeképp a legutóbbi ciklusom 3-dik napjától kezdve 5 napon át kellett szednem a clostilbegyt tablettát napi két szemet. Majd ultrahang után kaptam ovitrelle inekciót. Ma vagyok a ciklusom 36. dik napján és még nem jött meg a vérzésem, viszont a terhességi teszt szerint nem vagyok terhes. Az elözöleg a havi ciklusaim mindig 28, max 30 naposak voltak.
Mi okozhatja a ciklus kitolodását? A clostybegyt vagy az ovitrelle szuri?
Mit tegyek Doktor Úr? Várjak türelmesen?
Ha megjön a vérzésem ujra kezdjem a closti kurát? /az eredeti elképzelés szerint/.


Elöre is köszönöm válaszát!

Kata 1976


Dr. Steierhoffer György

Kedves Kata!

Az Ovitrelle a gonadotropinoknak nevezett hormonok családjába tartozik, amelyek a szaporodás természetes szabályozásában játszanak szerepet.A Clostylbegyttel több tüsző növekedését és fejlődését serkentik, hogy petesejt képződjön. Az Ovitrelle-t ezt követően alkalmazzák, hogy ezek a tüszők megérjenek. Az Ovitrelle-t használják olyan nőknél is, akiknél nem termelődik petesejt (ezt az állapotot hívják anovulációnak), vagy akiknél túlságosan kevés petesejt képződik (oligo-ovuláció). A gyógyszerrel a petesejtek kiszabadulását (ovuláció) segítik elő, miután más gyógyszerek hatására a tüszők kifejlődtek. Várjon türelemmel és amennyiben két héten belül nem lesz vérzése feltétlen menjen kontroll vizsgálatra.

Üdvözlettel

echodens  2011. november 4. 04:18   #162 

Kedves doktorur! Nem régen voltam nőgyógyásznál, mert már másfélhete nem jelentkezik a menzeszem. A menoteszteim pedig negatívak , viszont a melleim bevannak durranva.A hüvelyi ultrahangnál megállapítottak egy 10mm-es echodens területet a petefészkemnél/ben (ezt pontosan nem tudom). A kérdésem az lenne hogy az pontosan mit jelent? És köze van-e a méhenkívüli terhességgel.
Mert kicsit rám lett ilyeszte.( igaz néha fáj a hasam a petefészek területén)

Köszönettel Bea


Dr. Steierhoffer György

Kedves Bea!


Gondolom hogy végeztek bétaHCG vizsgálatot is és a méhenkivüli terhesség tüneteire is kioktatták. Amennyiben vérzése és erős alhasi fájdalmai lennének azonnal kórházba kell mennie. Egyébként kontroll vizsgálat szükséges 2 héten belül.


Üdvözlettel

antibiotikum  2011. november 4. 04:14   #161 

Kedves Doktor úr!

Több hete tartó alhasi fájdalommal fordultam először urológushoz, ahol a vizelettenyésztés negatív lett. Ezt követően a nőgyógyászatra küldtek, ahol szintén negatív lett a tenyésztés eredménye, ennek ellenére mégis antibiotikum-kúrát írtak fel. Ön szerint indokolt beszednem az antibiotikumot? El fog múlni az alhasi fájdalmam ettől? Nem szeretnék feleslegesen antibiotikumot szedni (főleg, ha nem bakteriális a probléma).
Ön szerint mi áll a probléma hátterében?

Köszönettel: A.


Dr. Steierhoffer György

Kedves Hölgyem!

Az alhasi fájdalom hátterében álló gyulladásos folyamatot egyfelöl a tapintási lelet, másfelöl az egyéb vizsgálati eredmények igazolhatják. Amennyiben a szakorvos javasolta annak szedését, nyilvánvalóan lehetetlen vizsgálat nélkül ellenjavallani azt. Lehetséges, hogy ex juventibus terápiában részesül de ezt innen megmondani nem lehet.


Üdvözlettel

előző oldal   7 8 9 10 11   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek