Dr. Németh Marianna
Dr. Németh Marianna
tüdőgyógyász szakorvos, belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos
belgyógyász, kardiológus, tüdőgyógyász
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert már nem végez szakértői tevékenységet.


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   12 13 14 15 16   következő oldal
fülzúgás  2011. december 30. 18:55   #280 

Tisztelt Doktornő!

Köszönöm a válaszát és boldog új évet kívánok!

Üdvözlettel:
Richárd


Dr. Németh Marianna

Üdvözlöm,
minden jót, boldog új évet, dr.NM

orr  2011. december 30. 18:44   #279 

Kedves Doktor Nő!

Egy pár percig tartó enyhe szédülésnek (kicsit émelyegtem is) mennyire kell tulajdonítani jelentőséget? A napokban többször vérzett az orrom, de ez elég sokszor előfordult már máskor is, voltam is vele orvosnál, de igazából nem tudtak vele mit kezdeni, apukámnak fiatal korában is sokszor vérzett az orra.Máskor hiába vérzik az orrom, nem szoktam szédülni, úgyhogy gondolom ez most csak véletlen egybeesés.
Ön szerint mennyire vegyem ezt most komolyan? Vagy mitől lehetett? Mert csak egy pár percig tartott, enyhén.Lehet valami komoly?
Köszönöm előre is a választ!
Csaba (21)


Dr. Németh Marianna

Kedves Csaba !
Ha a vérnyomása rendben és a fül-orr-gégészeti vizsgálat során sem találtak különöset, akkor valószínűleg nincs jelentősége a szédülésnek. Sajnos vannak emberek, akiknek gyakran van orrvérzésük, kimutatható ok nélkül...
Üdvözlettel dr.NM

Mit tegyek?  2011. december 29. 20:27   #278 

Tisztelt doktornő!

Evés után gyomorgörcseim vannak,néha csak fáj,de akkor az is erős fájdalom ma pedig véres volt a székletem!mitől lehet??


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Mielőbbi szakorvosi, gasztroenterológiai vizsgálata szükséges. Családorvosa tudja irányitani az illetékes helyre. Nagyobb mennyiségű véres széklet esetén: mentő hívandó ! Üdvözlettel, dr.NM

fülzúgás  2011. december 29. 20:24   #277 

Tisztelt Doktornő!

32 éves vagyok(180cm/95kg), családomban több személynél fordult elő atherosclerosis.
Augusztusban voltam nyaki ultrahangon, ami mindkét oldalon
lerakódást, meszesedést mutatott.
(Jobb oldalon a carotis oszlásban inkább az extarena kezdeti szakaszához
közel 9 mm hosszúságú 1,8 mm vastagságú intima hyperplasia figyelhető meg.
A bal a. carotis interna eredésémél 4,6 mm hosszú subintimalis sclerosis látható.
A vertebralisokban jó irányú áramlás van. Kóros haemodinamikai paraméterek sehol nem mérhetők.)

Sajnos egyelőre még az összes rizikó faktor adott nálam a betegség súlyosbodásához,
magas koleszterin(7,2 össz., 5 triglicerid, több éve lehet ennyi), dohányzás, mozgásszegény életmód, ülő munka,
stressz, túlsúly, genetikai hajlam, egészségtelen táplálkozás.
Igyekszem változtatni amin tudok.

Elvileg magasvérnyomásom nincs, max emelkedett(130/80 körüli), néha feljebb megy pszichés alapon?, stressz hatására.
Augusztusi EKG-m is rendben volt(terheléses EKG nem készült), arteriográf vizsgálat(1 éve) mutatott minimálisan merevebb aortát
még a normális tartományon belül.
Szívultrahang(augusztusban) pedig a mitralis billentyűk vitorláit mutatta lazábbnak.
(Szegmentalis falmozgászavar nincs. Jó BK systolés és diastolés funkció. Mitralis billentyű mindkét vitorlája minimálisan prolabál,
jelzett centralis regurg. jet képződik. AI/AS nincs. Tricusp. aorta bill. Norm jobbszívfél. TI nincs. Peric. folyadék nincs.
Kieg.diagn.: U9990 Sine morbo)

Körülbelül 1-2 hónapja jelentkezett egy újabb tünetem, ami a fülem időközönkénti zúgásában/sípolásában nyilvánul meg,
a fejtetőm megnyomására vagy nyakam oldalra fordítására pedig erősödik. Terhelésre vagy hirtelen felállásra pedig néha másodpercekig nem hallok a sípolás és zúgás miatt.
Régebb óta sokszor tompa a gondolkozásom, "nehéz a fejem", memóriazavaraim vannak, időközönként fáradt és depressziós vagyok, szédülök, gyengének érzem a lábaim.
A vizsgálataim közben kérdeztem az orvosokat, de azt mondták ezek csak pánikrohamok.

Ön szerint ez lehet-e valamilyen agyi keringési probléma vagy számos egyéb dologról is szó lehet, pl. pszichés okról?
Van mellette egy hurutos középfül gyulladásom is évek óta.

Továbbá azt szeretném még megtudni, hogy a nyaki lerakódásból lehet-e következtetni a többi ér állapotára
vagy ezek egymástól teljesen függetlenül alakulnak ki?
Pl. lehet olyanról szó, hogy nyaki ereken minimális a lerakódás, míg egy nagyobb éren komolyabb vagy először mindenképpen
a kisebb ereken súlyosbodik?
Ez a fajta életvitel(legfőképp a magas koleszterin, nem mozgás és a dohányzás) milyen gyorsan ronthatja a helyzetet?
Az "agyi" problémámat mennyire kell komolyan vennem?
Folytathatom az elmozdulásomat egy egészségesebb életvitel felé, vagy mindeképp érdemes lenne tovább vizsgáltatnom magam,
esetleg csináltassak agyi CT-t vagy valamilyen más vizsgálatot?

Segítségét előre is köszönöm.

Üdvözlettel:
Richárd


Dr. Németh Marianna

Kedves Richard !
Nagyon alaposan kivizsgálták, minden fontosat tud magáról.
Most kell elhatároznia, hogy abbahagyja a dohányzást, fogyni fog és elkezd mozogni. (Heti 4-5x kb 30 perc lenne a cél. Több, lehet, fokozatosan emelve.) Pontosan tudja, mit kell tennie.
Túlsúlya miatt javasolnám diabetes - cukorbetegség irányában is vizsgálni.
Ha az éhomi vércukor értéke normális, Önnél akkor is javasolnám a terheléses vércukor vizsgálat elvégzését !
Godolom kezelőorvosa vérzsír csökkentő kezelést javasolt már.
Az érrendszer különböző pontjain különböző szintű elváltozások lehetnek, Önnél viszont egyelőre jelentős eltérés nincs.
Valószínű, hogy időnként pánik reakciója lehet. Ettől függetlenül a fülzúgás miatt javasolnám fül-orr-gégészeti vizsgálatát.
A CT felvetésre kissé felhúznám a szemöldökömet.
Szerintem, nem új vizsgálat kell, hanem szigorú életmód változtatás ! Sok sikert kívánok hozzá.
Üdvözlettel dr.NM

köhögés kata(18)  2011. december 28. 19:43   #276 

Joestét. 2 honapja náthás kezdtem lenni de nem volt vészes és pár nap alatt át is ment nem is szedtem semmit.1 honapja elkezdtem köhögni csunyán kutyaugatáshoz hasonlít. A légcsövem egyre jobban fáj ha köhögök és már ugy érzem a tüdőm is . A hátam is kezd fájni a tüdőm környékén. A manduláim kissé bevannak dagadva. Mi lehet a probléma? köhögés ellen szedjek szirupot? elfog mulni semmi komply gondom nem lehet?Előre is Köszönöm a válaszát további szép estét. Kata (18)


Dr. Németh Marianna

Kedves Kata !
Vizsgálat nélkül nem lehet egyértelmü választ adni. Elhúzódó köhögése miatt feltétlenül javaslom gégészeti és tüdőgondozói vizsgálatát. Üdvözlettel dr.NM

klacid + alkohol  2011. december 28. 19:40   #275 

Tisztelt Doktornő!

Ma fel írta a házi orvosom a Klacid UNO nevű antibiotikumot.És azzal a mondattal engedett ki a rendelőből hogy szilveszterkor nem kellene alkoholt fogyasztani,de baráti kör, szilveszter, azért szeretnék.A kérdésem az lenne hogy szombaton lesz a 4. napja hogy szednem kell ezt a gyógyszert,ha kora reggel beveszem,és este felöntenék a garatra,mi történhet?


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Több internetes oldalt is elolvastam a kérdésével kapcsolatban. Biztos adatot arra vonatkozóan nem találtam, hogy maga a gyógyszer alkohol fogyasztásával együtt káros reakciót váltana ki. Vagyis biztos ellenjavallat nincs. Viszont mindenképpen logikátlan, hogy egy gyulladásos folyamat alatt az immunrendszer működését alkohollal rontsuk.

("We can find no contraindications regarding clarithromycin and alcohol. However, if it is being administered for a duodenal ulcer, drinking would be pretty stupid."
Read more: http://wiki.answers.com/Q/Can_you_take_klacid_with_alcohol#ixzz1hr6L417Q )

Józan paraszti ésszel nem javasolható, hogy "felöntsön a garatra" - de egy pohár bor, pezsgő valószínűleg nem árthat.
Üdvözlettel, dr.NM

Incike  2011. december 28. 19:27   #274 

Tisztelt doktornő.
Egy éve voltam kardiológiai vizsgálaton és a mitrális prolapsus és zörejen kivül mást nem mutattak ki.
Mégis sokat fáj a mellkasom és a hátam is, és amit még észrevettem hogy a karomba is kisugárzó fájdalom vagy ilyesmi is szokott jelentkezni.
Lehet hogy éppen a munkahelyi stressz miatt is vannak ezek a fájdalmak?,Mivel hogy szinte mindig talpalok és nehéz fizikai munkát végzek amit mostanában nem nagyon birok már mert fiatal vagyok és erőltető munka.Félek hogy a szivemről vannak ezek a fájdalmak.kÖSZÖNÖM SZÉPEN


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
A mellkasi - háti fájdalomnak több oka lehet. Fiatal kora miatt kevéssé valószínű, hogy szív ( koszorúér ) eredetű lenne. A karba kisugárzó háti fájdalom sokkal valószínűbben gerinc eredetre utal. Javaslom, hogy keresse fel családorvosát, aki vizsgálat, kikérdezés után a szükség szerinti további vizsgálatokat tud javasolni. Üdvözlettel, dr. NM

LIVIA  2011. december 27. 21:04   #273 

Tisztelt doktornő.
Tanácsot szeretnék kérni gyomorproblémámmal kapcsolatban.
Nagyon sok gyomorsavam van főleg idegeskedéskor jön elő.De bármit eszek is sütemény , hus ilyesmi mindig étkezés után feljön sokszor olyan szinten hogy még ki is kell (hánynom).Ami aggaszt az a gyomorfájdalmam, mert sokszor fáj és belenyilal a gyomromba.És a másik amikor a gyomorszáj felett már majdnem a mellkas om közepén nyomja erősen és amellé kellemetlen fájdalom és közérzet társul.Bevallom sokszor meg is illyedek ilyenkor.És nem tudom hogy még ez attól lehet e de elszeretném mondani azt is hogy néha még olyan is szokott lenni amikor mintha a nyakamat szoritaná és kisugározna a karomra mikor fáj a gyomrom.Ön szerint ez lehet a tünetei?Elöre is köszönöm szépen válaszát doktornő!!Minden jót kivánok!!


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Komoly panaszaival gasztroenterológushoz kellene fordulnia. Nagy valószínűséggel reflux betegsége van. A gastroenterológus el tudja dönteni, hogy - a különböző rizikófaktorok figyelembe vételével - gyógyszeres kezelést kezd-e vagy előbb tükrözéses vizsgálatot javasol-e.
Kérem ne halogassa a konzultációt !
Reflux betegségről itt olvashat még:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/reflux_gyomorfekely/315/a-reflux-betegseg-%28gerd%29
Üdvözlettel, dr.NM

Gyomor.  2011. december 27. 20:58   #272 

Kedves Doktornő!

Segítségét szeretném kérni!
2006 óta vagyok refluxos sajnos a súlyosabbik fajtájából.
Dg: Reflux oesophagitis. Gastritis. Panaszok: Gyomorégés,Hányinger,Mellkasi fájdalom,gyomorfájás,Habos hányás és felböfögés.
Már többször volt gastroszkópiám ami negatív lett és Helico is negatív a legutóbbi 2009-ben volt negatív eredményel. Hasi uh negatív,labor negatív.
Már több PPI és H2 -receptor blokkoló kipróbálásra került de nem sok eredményel. A H2 -receprot blokkoló hatástalan nagyon gyenge a PPI-k változó, Rabeprazol hatóanyag gyógyszerektől hasi fájdalom és bélgázképződés. Esomeprazol hasmenés. Lansoptol hatóanyag szedtem a Lansoptolt egy ideig jó volt. Pantoprazol Controloc hányinger a Noacid talán jó volt és még a nem eredti készítmények hanem a generikumokat nem bírja a szervezetem. Mit tetszik javasolni mit szedjek melyiket?Doktornő melyik hatóanyagot tekinti a leghatásosabbnak és abból is melyik gyógyszert amit bír a szervezet. Olyan gyógyszert nem szedhetek amiben laktóz van. Mi a véleménye a Gaviscon és a Maalox szuszp? Melyik jobb?

Válaszát köszönöm szépen!!!!
Ui: Egészésgügyi dolgozó!

Boldog Új Évet szeretnék kíváni!!!!!


Dr. Németh Marianna

Kedves Egészségügyi Dolgozó !
(Ha nem veszi rossznéven, mert nem szeretném elviccelni a betegségét, ismerősen hangzik: "mert mindig őket a legnehezebb kezelni, velük van a legtöbb baj...") Szóval nagyon nehezet kérdezett. Nem vagyok gasztroenterológus, igy a finom különbségeket nem ismerem. Magam az utóbbi időben a pantoprazol tartalmú szereket használtam leginkább. A Maalox-ról családtagom jó véleménnyel volt, neki bevált, a Gaviscont nem próbáltam.
Leginkább saját tapasztalataiban illetve gasztroenterológusának véleményében kell bíznia.. Üdvözlettel, jobbulást és BUÉK. dr.NM.

A magas vérnyomás okolható e ?  2011. december 27. 20:51   #271 

Érdeklődöm, tíz évvel ezelőtt pszichiátriai kezelésekre szorultam jelenleg is, rendkívül magas 240-260 vérnyomással amire gyógyszereket vagyok kénytelen szedni, mára sajnos súlyos szív érrendszeri problémáim alakultak ki a potencia zavarokkal amire gyógyszer alkalmazása hatásos volt azonban kb két hónapja hatástalan sőt a hajnali merevedések is elmaradtak, állítólag súlyos a hímvesszőbe érszűkület miatt. Kérdezem a pszichés állapotom a magas vérnyomás okolható e a szív érrendszeri és a potencia zavarokért. Nagyon szépen köszönöm válaszát.


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
A magas vérnyomás valóban okolható a szív- és érrendszeri zavarokért és potencia zavarokért is. Megfelelő gyógyszeres beállítása szükséges ! Üdvözlettel dr.NM

bea 11  2011. december 26. 15:49   #270 

Tisztelt Doktornő!
Érdeklődni szeretnék egy betegség után amiről most hallottam!Nyelési szívkihagyásról lenne szó.Állítólag ez egy nagyon ritka betegség, ezért nehezen diagnosztizálják az orvosok!
Egy gyerekkori barátnőm mikor eszik, vagy iszik, az első falatnál/kortynál leáll egy pillanatra a szíve. Már mindenféle orvosi vizsgálaton volt, de nem tudják konkrétan mi a baja. Ma hallottam a tv-ben erről a betegségről. Nem lehet hogy nála is erről lehet szó?
Várom válaszát!


Dr. Németh Marianna

Kedves Bea !
Létezik ilyen eltérés, valóban ritka, én még nem találkoztam ilyen beteggel. Többek között az alábbi tevénykenségek közebn észlelték már: "székelés, köhögés, nyelés".
Sokkal többet magam sem tudok róla. Üdv. dr.NM

sarcoidozis?  2011. december 26. 15:40   #269 

Tisztelt Doktornő! Édesanyám 67 éves. Makacs köhögés miatt ment orvoshoz.2011.aug. CT eredménye: a mediastinum területén több 10-20mm-es nyirokcsomó ábrázolódik, egyéb térfoglaló folyamat nem látszik. A jobb hilusban egy 28 egy 11 és egy 14 mm-es, több 10 mm-es egy 20m, egy 17mm-es és egy 9mm-es subcarcionalisan egy 30mm-es nyirokcsomó különíthető el. A hilusokban térfoglaló folyamat nem mutatható ki. A tüdő parenchymában diffusan diszkréten reticularis jelleggel felszaporodott az intertitialis rajzolat. Tejüvegszerű homály nem mutatható ki. Mindkét oldalon az alsó lebenyekben kisebb szövettömörülések figyelhetők meg, környezetükben keskenyebb vaskosabb megvastagodott pleurával kapcsolódnak, preularis folyadéggyülem nem látható. vélemény: pathológiás méretű nyirokcsomók a mediastinumban és a hilusokban, valamint subcarcionálisan. Fibrozis pulmonum. A tüdőgyógyász azt javasolta hogy várjunk, így beavatkozás, ill. további vizsgálatok nem történtek.
Időközben a tünetek jelentősen javultak.A köhögés szinte elmúlt, egyéb tünet nincs. A beteg nem dohányzik. 2011.dec.15. újabb CT: A vena cava superior előtt egy 17mm-es, a trachea mellett több 10mm-es a vena cava superior és trachea között egy 22mm-es, az aortaív mellett egy 12 , egy 17 és egy 10mm-es, a bal hilusban 10-15mm-es , a jobb hilusaban egy 19mm-es nyirokcsomó látszik. A jobb hilushoz egy 30mm-es, a kontrasztanyagot kissé halmozó lágyrészképlet kapcsolódik.A tüdő parenchymában diffusan diszkréten reticularis jelleggel felszaporodott az intertitialis rajzolat. Tejüvegszerű homály nem mutatható ki. Mindkét tűdőcsúcsban keskeny kötegek kapcsolódnak a pleurához.Egyértelműen körülírt, gócos elváltozás, kóros kontrasztanyag halmozás nem mutatható ki.A felhasban , az aorta előtt, ill. a gyomor kisgörbülete mentén számos pathológiás méretű nyirokcsomó figyelhető meg. Kérdés: utal-e valami rosszindulatú elváltozásra?Mit jelenthet a jobb hilushoz kapcsolódó lágyrészképlet? Mennyire súlyos a progressio?A sarcoidosis átterjedhet a hasi területekre? Válaszát előre is köszönöm!


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező!
Nagyon sajnálom, hogy kérdésére korrekt választ nem tudok adni. A fenti leírás alapján én nem tudom megmondani, hogy édesanyjának sarcoidózisa van- e vagy sem. Kérem beszélje meg kérdéseit a CT vizsgálatot indikáló kollégával. Üdvözlettel dr.NM

viola 25  2011. december 23. 20:42   #268 

Tisztelt doktornő.
Nem tudom mennyire tud nekem tanácsot esetleg választ adni a kérdésemre.Elnézést is kérek ha nem ide tartozik.
De elöre is köszönöm a válaszát bármi is lesz az.Még fiatal vagyok de ugy néz ki eléggé érzékeny vagyok a frontra mert sokat fáj a tarkóm és a fejem mikor meik részén ha olyan az idő.Ezzel már meg is barátkoztam ugy ahogy .De van még más is.Nagyon sok savam is van ami nem okoz nekem cvalami kellemes tüneteket pl.Mellkas fájdalom gyomor fájdalom köhögés már azt sem tudom mit egyek sokszor mindentől van.De amit igazából szerettem volna megkérdezni az azzal függ össze hogy amikor nagyon kellemetlenül fáj a fejem és van olyan hogy ültő helyemben megszédülök akkor hirtelen a gyomromba is beleáll egy furcsa fájdalom .De az csak abban a pillanatban van mikor megijedek vagy nem is tudom mi lehet ez.Talán találkozott már ilyesmivel.Nagyon zavar ez engem és nem tudom mitől lehet.Talán oda lenyilalna a fájdalom de ezt nem hiszem vagy az ilyedségtől??Esetleg tud nekem erre valami tanáccsot?,NAGYON MEGKÖSZÖNNÖM DOKTORNŐ!!!!éS KELLEMES BOLDOG ÜNNEPEKET KIVÁNOK!!!


Dr. Németh Marianna

Kedves Viola !
A "sok savat", ami panaszt okoz, kezelni kell. Kellemetlen a fájdalom is, de - mint írja, köhögéssel is társul. Valószinű, hogy reflux betegsége van. (Azt jelenti ez, hogy nem csak a gyomorban, de visszajutva a nyelőcsőben is okoz gyulladást a visszajutó gyomorsav.) Kérem, forduljon családorvosához, megfelelő kezelést fog kapni.
Fejfájást, szédülést ez nem okoz, legalábbis közvetlenül nem. Elképzelhetőnek tartom, hogy ha a reflux betegség gyógyul, megszűnhetnek a fejfájásos panaszai is.
Itt utánaolvashat a betegségnek:
http://www.webbeteg.hu/cikkek/reflux_gyomorfekely/315/a-reflux-betegseg-%28gerd%29
http://www.webbeteg.hu/cikkek/reflux_gyomorfekely/320/reflux---amit-on-is-megtehet-
Jobbulást, üdvözlettel dr.NM - és békés, boldog Ünnepet kívánok én is !

Noacid  2011. december 22. 23:12   #267 

Tisztelt Doktornő,

gyomorsav problémáim voltak illetve vannak, de hála istennek egyre ritkábban, ezért már nem rendszeresen szedem a Noacid nevű gyógyszert. Ha érzem, hogy gond van akkor beveszek egyet. Az elmúlt 6 hónapban néha allergiás reakciók jönnek ki rajtam, amit nem tudok egyértelműen étel vagy a gyógyszer allergiának betudni. Az esetek nagy részében este lefekvés előtt bevettem egy noacidet és a következő reakciók jöttek ki rajtam néhány óra múlva, amit ahogy írtam nem tudom hogy a gyógyszer okoz e vagy valami más. Mindig éjszaka hirtelen felébredek hogy a jobb kezem széle elkezd viszketni, kb 5 percen belül már az egész testem viszket, libabőrős leszek, izzadok de közben majd meg fagyok. Volt már hogy a felső ajkam a számon bedagadt, a torkom kiszárad úgy érzem kezd bedagadni (bár még nem dagadt be soha csak az érzést olyan) Mivel először ételallergiának hittem azonnal bevettem egy kalcium pezsgőtablettát. A kalcium bevétele után úgy érzem ez felkavarja a gyomromat kb 10-15 perce a wcre kell mennem, miután kiürül minden a viszketés enyhül és végre el tudok aludni, de még másnap is nagyon gyenge vagyok a gyomromat még érzem. Kérdésem az lenne hogy ez a gyógyszer mellékhatása lehet ha igen akkor eddig hogy hogy nem jött ki? Előre is köszönöm a válaszát!


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Nem lehetetlen, de nem tartom valószínűnek, hogy rendszeres szdést követően hosszabb idővel legyen allergiás.ez nem valószinű.
Viszont gasztroenterológushoz fordulnék. Vannak gyomorpanaszai hátterében Helicobacter fertőzés is állhat, nem ritkán ez áll az allergiás jellegü panaszok hátterében. Gyomortükrözéssel egyértelmüvé lehet tenni ezt a felvetést).
Üdv., dr.NM

Tündi25  2011. december 22. 21:37   #266 

Kedves doktor nö.Én irtam önnek hogy a családomban 2 illetö is Copd betegségben szenvednek.Édesanyám 46 éves,dohányzik.2011.04.15-én megállapitották,hogy tüdö asthmás,allergiás rhinitis,idült obstructiv tüdöbetegségben szenved.2011.09.16-án korházi ellátásban részesült,ahol a légzésfunkcioja.:Fvc:2,22 Fev:1,0:1,95 Fev:1,0/Fvc:87,8 Ivc:2,18 Tlc5,32 Rv:3,1 Raw:0,23 Sat:88.Mellkas ct-én:mintkét oldalon basalisan reticularis rajzolatfokozodás volt láthato.A doktornöje szerint 3 honapja van vissza.Remélem ez nem igy lesz,van 4 kiskoru gyermeke.Bizom a segitségében.Ha tudna konkrét dolgot irni,azt nagyon szépen megköszönném.Valoban 3 honapja lenne még az életböl???Elöre is köszönök mindent.Tisztelettel:Tündi.


Dr. Németh Marianna

Kedves Tündi !
Nagyon értem az aggodalmát. Sajnos ez nem alaptalan - édesanyja orvosa is rossz helyzetről világosította fel.
Nem csak a laborlelettől függ az, hogy mi várható.
Édesanyjának - nyilván - nem szabad dohányoznia, óvakodni kell a légúti fertőzésektől. Gondolom az influenza védőoltást megkapta már. Hasznos lenne gyógytorna is, szakképzett gyógytornásszal.
Üdvözlettel, dr.NM

hasmenés  2011. december 22. 21:31   #265 

Kedves Doktornő.Körülbelül 4 hete sokat kutyorgott a gyomrom majd nyákos gennyes székletem lett és ezalatt a négy hét alat 4 kilót fogytam is..Bal bordaív alatt mintha duzzadtabb lenne.Voltam belgyógyásznál.Kétszeri negatív ultrahang és vérkép is tökéletes.Fájdalmam igazából nincs.


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező!
Lehet egyszerü bélhurut. Ha nem múlnának a panaszai, tovább fogyna, akkor gasztroenterológust kell felkeresnie.
Üdvözlettel, dr.NM

Edina24  2011. december 22. 21:30   #264 

Tisztelt doktornő!
Én egy 24 éves lány vagyok.És álltalában mikor idegeskedem akkor szokott elöjönni ez a hőhullám vagy amikor már a munka után elfáradok.Vérvételen voltam és a pajzsmirigyemmel semmi bajom elvileg.Nőgyogyásznál is voltam mert mondták hogy lehet hormonproblémátol ban de ott sem találtak semmit.Bár bevallom ezt a hőhullámot nem emlitettem meg a nőgyogyásznak.Egyszer azt mondták hogy a kimerültségtől lehet ez és igy jelez a testem de nem tudom.Régebben is volt ilyen de elmult.És most ujrA elöjött.Nem tudom mitől.Köszönöm válaszát!!


Dr. Németh Marianna

Kedves Edina !
Öróülök, hogy nem derült ki betegség. Sajnálom, hogy sok okosság nekem sem jut eszembe, örömmel segitenék. El tudom képzelni, hogy valamiféle lelki háttere lehet.. Üdvözlettel, dr.NM

tea  2011. december 22. 21:27   #263 

Tisztelt Doktornő!

Sokat olvasok a neten és mindenhol mást írnak!

Most akkor a filteres tea (zöld) savasít? Nem ajánlatos inni egész nap?

Köszönöm válaszát!


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Nem tudok válaszolni érdemben. A zöld tea előnyös hatásairól hallottam már, magam is fogyasztom, reggelenként.- De őszintén szólva - nem egész nap. Nap közben ásványvizet szoktam inni. Üdvözlettel, dr.NM

aggodó Anyuka  2011. december 22. 21:25   #262 

Gyerekem székrekedéses utóbbi fél évben rendszeresen naponta van széklete gyermekemnek de háziorvos beküldött kórházi amb.ra ahol a rtg felvételt készitettek és azt írták hogy flexura lieni területén folyadéknívó .Ez mit jelent? Köszönettel.


Dr. Németh Marianna

Kedves Anyuka !
Ez nem feltétlen csak egy röntgen lelet kérdése. Kiemelve a klinikumból véleményt adni nem tudok. (Gyermekgyógyászatban különben sincs tapasztalatom). Kérem beszélje meg a leletet gyermekének orvosával. Üdvözlettel, dr.NM

lúgosítás  2011. december 20. 21:46   #261 

Tisztelt Marianna !

A kérdésem az, hogy refluxos betegként ihatok folyamatosan lúgosító (herbária) teát!

Köszönöm válaszát!

Árpád


Dr. Németh Marianna

Kedves Árpád !
Nincs tapasztalatom a lúgosító teákról. Nem ismerem az összetételüket..
A reflux betegségben koffein tartalmú italok kerülendők, mert fokozzák a savképződést.
Üdvözlettel, dr.NM

előző oldal   12 13 14 15 16   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek