Dr. Németh Marianna
Dr. Németh Marianna
tüdőgyógyász szakorvos, belgyógyász szakorvos, kardiológus szakorvos
belgyógyász, kardiológus, tüdőgyógyász
 
Szakértőnktől most nem kérdezhet,
mert már nem kíván kérdésekre válaszolni.


elérhetőségek   bemutatkozás
előző oldal   32 33 34 35 36   következő oldal
Éva  2012. május 13. 21:35   #680 

Kedves Doktornő!
Buszon űltem amikor hirtelen szív könyéki fájdalmat éreztem ami kisugárzott a nyakamba és az állkapcsomba. Más tünet nem volt kb.2-3 percig tartott. Hozzá teszem hogy ennyhébb pánikbetegségre gyógyszert szedek. Ez a nagy front betöréskor volt.
Szeretném kérni véleményét.
Tisztelettel:Éva


Dr. Németh Marianna

Kedves Éva !
Persze minden lehet, de a gerincétől is..
Ismétlődés esetén, főleg, ha terhelésre jelentkezik, tovább kell vizsgálni. Üdv, dr.NM

Mi lehet ez?  2012. május 11. 21:24   #679 

Köszönöm a válaszát doktor nő!!Csak vannak félelmeim (mivel édesapám tüdőrákban 25éve..testvérem is tüdőrákban 1éve halt meg..)


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező!
Értem, megértem. Egyelőre nincs helye a találgatásnak. További vizsgálatok kellenek. Üdvözlettel, dr.NM

Kedves Doktornő  2012. május 11. 16:53   #678 

Kétnapja szúrást és nyomást érzek a jobb oldalamon és nehezeben veszem a levegöt is általába reggel de most olyan mintha a bal oldalamon is fájna. Előreis köszönöm :ildikó


Dr. Németh Marianna

Kedves Ildikó !
Meg kell Önt orvosnak vizsgálnia. Enélkül nem lehet a panasz okát megmondani. Üdvözlettel, dr.NM

Mi lehet ez??  2012. május 11. 16:51   #677 

Üdvözlöm Doktor nő!
41 éves nő vagyok,a mai napon elmentem tüdőszürésre,és ez a diagnózis lett:(A bal rekesz felett fél cm-es puha kerekárnyék,átvilágitás javasolt
..Ez mi lehet..esetleg egy volt tüdögyulladásból vissza maradt??A baloldalamon a lapockámnál fájdalmat érzek.
Köszönöm a válaszát!


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Röntgenkép alapján nem lehet dignózist mondani. Valóban lehet lezajlott tüdőgyulladás maradványa. Tovább kell vizsgálni. Üdv, dr.NM

lokren  2012. május 10. 21:06   #676 

Jó napot!!
Kérdésem az lenne ,hogy ha a lokrent ugy szedem,hogy 3naponta negyed szemet,akkor abba hagyhatom e a szedését,mert különben nagyon alacsony a vérnyomásom és a pulzusom is.Lehet e valami mellék hatása hisz olyan kis adagban szedem és olyan ritkán is.Tulajdon képpen 3éve szedem .köszönetetel és tisztelettel:kérdező


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Nyugodtan abbahagyhatja - ez már nem is hatásos dózis.. Üdv, dr.NM

arni  2012. május 10. 21:04   #675 

Tisztelt Doktornő!

Már írtam korábban önnek azzal a tünetekkel hogy hypertóniás vagyok és 1 hónapja körülbelül estére mikor lefekszek szívdobogást érzek a melllkasonban és a fülemben. Most már napközben is jelentkezik ez a tünet de úgy mintha a szívem a melllkasomhoz ütödne erősen és mikor odanyúlok erősebben ütne és burok szerűen mintha visszhangozna. Mellkasi fájadlom szív körüli nyíllalás ritkább de a nehézlégzés megmarad. ha hirtelen felállok akkor nagyon erősen ver a szívem és miközben megyek olyan mintha nem én mennék kalimpálok amihez tarkó táji fejfájás társul. vérnyomásra gyógyszert rendesen szedek.
Sportolok : kondizok atletizálok. ilyenkor mintha megszünne a tünet de ha szívemhez nyúlok érzem azt a fura buro szerű ézést / persze jobban ver a szívem/ Igaz mióta érzem ezeket a tüneteket jobban figyelek rá. de nagyon idegesítőek és félek is h bármikor bajomleehet pl. sportolás közben. köszönöm válaszát.


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Panaszai inkább lelki eredetűnek tűnnek mint szervi bajnak. Lehet, hogy aggodalomból, félelemből jobb n figyeli magát - akár akaratlanul is a szive került a gondolatai középpontjába.
Ha ennyire fél, legegyszerűbb lenne kivizsgáltatnia magát kardiológussal, akkor bizonyosságot szerezhetne az állapotáról.. Üdv, dr.NM

keton  2012. május 9. 21:20   #674 

Üdvözlöm!

Decemberben derült ki a cukorbetegségem, azóta inzulinnal kezelem. Múlt héten voltam laborvizsgálaton, és kiderült, hogy magas a keton szintem. Mitől lehet és, hogy gyógyítható?

Válaszát előre is köszönöm.


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Mindenképpen kezelőorvosával kell konzultálnia !
Addig is rövid tájékoztatót találhat itt:

http://www.vercukormero.com/Ketonszint-meres

Üdvözlettel, dr.NM

pajzsmirigy  2012. május 9. 21:13   #673 

Tisztelt Doktornő!
6 éve szültem kisebbik fiamat, akkor a belgyógyász orvos annyit mondott, hogy oda kell figyelni a pajzsmirigyemre. Ezt a háziorvosomnak is mondtam, így évente nézi a TSH szintemet, ami eddig mindig tartományon belül volt.
Most egy kisebb nőgyógyászati műtét miatt kellett ismét a belgyógyászhoz mennem, aki tapintással megállapította, hogy a jobb pajzsmirigyem göbös, emiatt UH-ra küldött. Az eredményem ma lett meg, amelyben ez áll:
A pajzsmirigy jobb lebenye 20*18*43 mm, a lebeny caudalis részében 16 mm legnagyobb átmérőjü inhomogenen echoszegény góc ábrázolódik. Az isthmus 3,5 mm széles.
A pajzsmirigy bal lebenye 17*15*41 mm. Az alapállomány finoman inhomogen echofelépítésű. A vascularisatio norm.Trachea légsáv nem comprimalt, nem dislocalt.
Jobb oldalon a mandibulaszöglet alatt 20 mm-es lapos nyirokcsomó figyelhető meg (jelenleg kicsit köhögök és náthás vagyok, a torkom is fáj - talán ezért..). A nyálmirigyek norm. nagyságuak, homogen szerkezetüek. Kóros nyaki terime nem látható.
Kérdésem az, hogy kell e aggódnom, nagy e a probléma, milyen kezelésre számíthatok? A beutaló orvosomhoz 2 hét múlva kell visszamennem.


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező!
A leírása göbös pajzsmirigynek felel meg. Ez nem ritka elváltozás. Pajzsmirigy szakember valószínű, hogy az ultrahang kiegészítéseként izotópos leképezést javasolhat. Ezen kívül hormonmeghatározások jönnek szóba.
(Normális TSH szint esetén nem kell a további kiegészítő hormonvizsgálat)
Üdvözlettel, dr.NM

Kitti  2012. május 9. 20:54   #672 

Tisztelt Doktor Nő !
A segítségét szeretném kérni. Anyukám 64.-éves most kapta meg a labor eredményt és három helyen csillag van.
Alkalikus foszfatáz : 319 U/L
Trigliceridek :3,13 mmol /L
HDL koleszterin :1,03 mmol/L
Eozinofil : 4,30%
Szeretném megkérdezni,hogy ez mit jelent.
Válaszát előre is köszönöm:
Szép Napot
Kitti


Dr. Németh Marianna

Kedves Kitti !
Úgy gondolom, hogy nem lehet az embertől (szándékosan nem beteget írok) - eltekinteni. A laborokat önmagában értékelni nem lehet. Igazán a triglicerid ( egy bizonyos zsír - fajta a vérben) magas. Ez leginkább túlsúlyos embereken szokott lenni, többször cukorbetegeken.
Összefoglalva: értékelés a kezelőorvos dolga. Üdv, dr.NM

carcinogenizáció  2012. május 8. 22:44   #671 

Tisztelt doktornő!Azt szeretném kérdezni,hogy tüdőben oldó valószínűleg rákkeltő besorolású fizikai anyagok.Amik kísérletekben 6 hónapot követően feleződnek illetve töredeznek és 8hónap alatt ürülnek ki a szervezetből teljesen.Mennyi ideig harcolnak az ilyen anyagokkal a makrofágok-falósejtek és mennyi idő után adják föl a harcot?köszönöm szépen!


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező!
Sajnos a kérdése nem értelmezhető számomra, igy nem tudom megválaszolni. Üdvözlettel, dr.NM

alacsony vérnyomás  2012. május 8. 20:52   #670 

Tisztelt Doktornő!

18 éves lány vagyok!
Lassan több mint féléve alacsony a vérnyomásom 90 peddig sportolok is eleget ..Már 3 alkalomal voltam vele a háziorvosomnál de ő az elenium tabletát írta fel.még mosse észlelek változást.ön mit javasol?

Válaszát előre is köszönöm.


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Alkati oka lehet, szerintem Ön relative soványabb - vékonyabb alkatú lehet. Önmagában az alacsony vérnyomás nem jelent semmiféle bajt - igen ritkán hormonális betegségben is előfordulhat. Az Elenium nem fogja a vérnyomását emelni. A sportolást feltétlenül hasznosnak tartom. Ne feledkezzen el a bő folyadék fogyasztásról.(napi 2 liter, melegben ennél több !) Ásványvizből (Önnél kivételesen) javasolnám a magasabb nátrium tartalmú vizeket fogyasztani ( a palackra van írva az összetétel, magasabb a 100-150 mg/l körüli..) Gyümölcslevek is ajánlhatók. Üdvözlettel, dr.NM

Gyomorsav2012  2012. május 8. 20:45   #669 

Tisztelt Doktornő!
Azt szeretném megtudni, hogy a B6 vitamin megszünteti-e a gyomorsavat?A gyomorsav lekötő gyógyszer nem használt.Hónapok óta gyomorsavam van, Ursofalkot szedtem és azóta nem szűnik meg.
Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel:Mónika


Dr. Németh Marianna

Kedves Mónika !
Erre a B6 vitamin tudomásom szerint nem alkalmas. További tanácsért, részletekért kezelőorvosához javaslom fordulni. Jobbulást kívánok, üdv, dr.NM

Tisztelt Dr.Nő!  2012. május 8. 19:26   #668 

Édesapám 2hete kórházba került nehéz légzés és fulladásos tünetekkel!
Megnyugtató és pontos választ nem kaptam az őt ellátó orvosoktól,csak egy dolgot mondtak,hogy a tüdőrák nem zárható ki...-kétségek közt lenni a legrosszabb érzés amit eddig megéltem-esetleges válaszával kérem segítsen!
Mellkas kontrasztanyagos ct vizsgálata:
Jobb oldalon a rekesztől a csúcsig terjedő 80mm legnagyobb vastagságú pleuralis folyadékgyülem van.Jobb o.-n az alsó lebeny comprimalt.A jobb alsó lebenyi főhörgő az eredés után 20mm-rel ugyancsak comprimalódott.
A látható tüdőparenchymában körülírt kóros képlet nem azonosítható.
Az a.pulmonalisok kontrasztanyaggal homogénen telítődtek.
Az aorta norm.tágasságú,falában meszes plakkok.
A mediastinumban praetrachealisan 2db 10mm-es és néhány kisebb lgl.van.
A mellékvesék szabályosak.
Vélemény:Hydrothorax 1.d.Egyértelmű embóliára utaló jel sem igazolódott.tu.sem zárható ki!
Válaszában bízva:Köszönettel


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
Megértem az aggodalmát, együtt érzek Önnel. Sajnos a diagnosztikus célból készített CT valóban nem ad egyértelmű választ. Igy az Önt felvilágosító orvosok nem mondhattak mást.. A tüdőembólia (szerencsére) nem igazolódott, a folyadékgyülem természete így (CT alapján) nem megmondható. További vizsgálatok kellenek... Üdvözlettel, dr.NM

teresz8016  2012. május 7. 17:22   #667 

Tisztelt Doktornő,

pont egy hónapja a háziorvos megállapítása szerint vírusos hörghurutom volt, 10 napig lázzal járt, majd később arcüreggyulladásom is lett, ami
azóta elmúlt. Viszont a mellkasom felső részében azóta is érzek nem túl erős, de szinte folyamatos nyomást-szúrást, néha a hátamban is.
Mivel énekes vagyok, gyakran érzem, hogy kevésbé bírja a tüdőm a terhelést, illetve az egész szervezetem kimerültebb, reggelente pedig csak akkor válik normálissá a hangom és a légzésem, ha "tudatosan" (mivel köhögési ingerem csak ritkán van) felhöhögök némi áttetsző/fehéres váladékot elég mélyről.
Ez sós vizes gargarizálás után könnyebben szokott menni, kb fél-egy óra kell hozzá hogy normalizálódjanak a dolgok. A kérdésem az, hogy ennyi
idő után ez még normális hörghurut után, vagy érdemes megnézetni a tüdőmet is?
Köszönettel
K. Eszter


Dr. Németh Marianna

Kedves Eszter !
Tüdőgyógyászati (tüdőgondozói) és gégészeti vizsgálatot is javaslok. Üdv, dr.NM

kálium  2012. május 7. 17:21   #666 

TISZTELT DOKTOR NŐ AZT SZERETNÉM MEG KÉRDENI ÖNTŐL HOGY HA EGY ASZTMÁSNAK SOK A VÉRÉBEN A KÁLIUM AZ MIT JELENT?ÉS BAJ-E??TISZTELETTEL DINA


Dr. Németh Marianna

Kedves Dina !
A vérben a kálium szint nem attól magas, önmagában, hogy asztmás. Más okot kell keresni, gyógyszerelés, vesefunkciók.. egyéb. Üdv, dr.NM

kérdésemm  2012. május 6. 21:05   #665 

Tiszetelt Doktornő!
20 éves fiú vagyok, rendszeresen sportolok. 3 napja van amikor elkezd a hasam bal oldalán középtájon ugrálni az izom, és naponta elég sokszor 5-10 másodpercig, de nem fáj. Mostmár van amikor a combomban is érzem pár másodpercre ezt a rángásszerűséget. Most hagytam abba 2 napja a torkomra szedett antibiotikum szedését. Lehet ettől ? Esetleg fáradtság, érettségi miatti izgalom? 8 napja szaladt bele a tenyerembe a kés, de már szépen begyógyult a seb, és nem volt annyira vészes, tiszta kés votl, nem kaptam tetanuszt, de már elkezdtem kombinálni sajnos... eléggé ijedős vagyok. Ha lehet kérem nyugtasson meg. Előre is köszönöm.
Gábor


Dr. Németh Marianna

Kedves Gábor !
Lehet az érettségi okozta izgalom. Megértem, ez most zűrös időszak - szerencsére (vagy idősebb korban úgy is gondolhatom, hogy sajnos) már nem sokára túl lesz.
Esetleg calcium és magnézium pezsgőtablettát azért használhat, átmenetileg.
Üdv, dr.NM

Irén  2012. május 6. 21:02   #664 

Tisztelt Doktornő.
Én ismét a 623-as ápr.25.-i kérdező lennék. Tavaly sok volt a GOT, GPT, gamma-gt eredményem és nagyon örültem, hogy az árilisi laboron ezek rendeződtek, GOT 19, GPT 15, gamma-gt 19 lett. Életmódot váltottam és ennek tulajdinottam a fogyásom is, mert a hasi UH véleménye statosis hepatis volt, és a májról azt irták, hogy densitása fokozódott. Azt szeretném a a következő vizsgálatomnál nem lenne ez a vélemény. Azóta nagyon félek, és vigyázok, ne igyak, de most május 1-én ezt nem tartottam be és nagyon lelkiismeret furdalásom van emiatt. Állandóan ugy érzem, hogy fáj a bordám alatt és hátam is, remélem ez csak fóbia. Ennyi idő alatt történhetett valami változás? Legközelebb juniusban megyek hasi UH-ra, addig szedem a Legalon 140-et, vagy a máriatövist.
Köszönöm szives válaszát.


Dr. Németh Marianna

Kedves Irén !
Gratulálok a jó labor eredményekhez. Pontosan tudja, hogy mit kell tennie, és továbbra is menni fog. Ne izguljon az új eredmény miatt - nem a papir és a rajta lévő számok fontosak. A lényeg, hogy tudja, mi a dolga.
A hasa sok dologtól fájhat, messziről sajnos nem tudom megmondani az okot.
Ha súlyos panaszai vannak, mutassa meg magát családorvosának. Üdv, dr.NM

makuka  2012. május 5. 23:02   #663 

Kedves Doktornő!
Egy olyan problémám lenne hogy pár napja lenyeltem egy szotyi szemet hájástól lecsúszott a a torkomon és nagyon nehezen ment le .Azóta is minden nap érzem levegővételkor szúrást a nyakamban és nehezebben kapok levegőt.
Azt szeretném megkérdezni h ha félre nyeltem attól lehet e ez a fájdalom
Várom mielőbbi válaszát,előre is köszönöm
Tisztelettel :Enikő


Dr. Németh Marianna

Kedves Enikő !
Ha lenyelte, akkor nem félrenyelte - mert ezt a kifejezést akkor használjuk, ha a légcsőbe kerül a lenyelni szándékozott falat. Nem köhögött, tehát nem a légútba ment, hanem a nyelőcsövébe.
Itt - a garatban, kisebb nyálkahártya sérülést okozhatott. Rendbe fog jönni hamarosan.
Üdv. dr.NM

elvaltozas a tudoben  2012. május 4. 21:48   #662 

Kedves Doktorno!

Az anyosomnak par eve diagnosztizaltak asztmat ( 78 eves). Felevente megy CT-re, a mostani CT 2 darab par mm-es elvaltozast mutatott ki,
most elkuldtek tukrozesre, hogy mintat vegyenek. Probalom megnyugtatni hogy ne gondoljon azonnal rosszra. Az orvosa nem mondott semmit, azt mondta hogy a szovettan utan, mond mindent.
Doktorno ugye nem kell mindjart rosszra gondolni?
Udvozlettel:Hajnalka


Dr. Németh Marianna

Kedves Hajnalka !
Egyetértek, nem kell mindjárt rosszra gondolni. A mintavétel eredménye dönti el a diagnózist, meghatározza a további teendőket. Üdv, dr.NM

Trombocita aggregátum...  2012. május 4. 21:45   #661 

Tisztelt doktornő!

A labor eredményem alján, van egy ilyen mondat, hogy " A mintában trombocita aggregátumok találhatok"

A kérdésem az lenne, hogy ez mennyire veszélyes, mit jelent ? Mellesleg a trombocitaszámom mindig 101 Giga/L körül van. Ez mellett mitralis prolapsusom van még. Ami mellkasi fájdalommal jár néha, de időnként fellép kéz, láb zsibbadás + a tarkomtol kiinduló bizsergő érzés néha egészen a szememig erre azt mondták, hogy a (nyaki) gerinctől lehet, mert még tarkómnál is van fájdalom ha mozgatom.

Válaszát nagyon szépen köszönöm! Szép napot kívánok!


Dr. Németh Marianna

Kedves Kérdező !
A laborleletről: technikai eltérés, nem jelent kórosat.
A mitralis prolapsus általában enyhe eltérés, bizonytalan, általában ártalmatlan tünetekkel szokott járni.
A zsibbadások szerintem is gerinc eredetüek lehetnek. Gyógytorna ? Üdv, dr.NM

előző oldal   32 33 34 35 36   következő oldal




 
©2014 Geniobook Corp.


Kapcsolat  |  Adatvédelmi szabályzat  |  Felhasználási feltételek